Translate

Monday, January 19, 2015

i need time and space to catch my dreams

frankly speakin, i've got many invitation to join vendor event that can be a good platform and exposure to stabilise my name. but, i have no time,and due to tight and pack schedules of life,joining an event is no-no for me. i really want to conduct and joining the event on this upcoming 24-25/1.. feb 6-7. but,in the mean time,i have trening to settle. im upset. i really do.

Sunday, November 16, 2014

lihat tepi.

lately. i think alot. about random stuffs. melihat perlakuan manusia lain.
why peple do this why donts.

not intended to be jugdemental but i already did it.

people are barking about their branded items.

"hey look,hes using an ipong. he shud be a rich dude!"

"what a big house she had,kayanya diaa"

oh mai.. serius la?

having those with you make u a rich fag?

no people,NO!

GROW UP.

that ways of thinking it so no no for me.

am not  an anti brandes items. i wear some of those too. but because of the quality.

wear it doesnt make me feel like am a rich lady. like hell no. pftt

and and i was deeply sympathy towards those boyfie. am not saying im perfect enuf as a lady. im not but im learning to be.

cumanya. aku kurang gemar melihat para gadis yang indahnya dirupa cuma tapi dalaman. busuk.

tidaklah aku punya mukjizat melihat telus ke dasar hati apa yg mereka terdetik. tidak sama sekali.

dalaman yang aku khabarkan ialah,corak perangainya dirumah jauh beza benar dgn diluar.

jika aku seorang lelaki,yg melihatnya cuma pd luaran saja pasti aku juga bakal tertipu. manakan tidak,si wanita bersiap indah mewangi bak bidadari walhal dirumah dialah hantu. hantu pemalas.

btng penyapu bersandar empuk di dinding berkurun tidak di usik. tahunya cuma makan dan tidur. merasa belas jauh sekali.

retinya cuma berkalih kaki dan tempat tatkala teman lain mengerah keringat memstikan setiap inci rumh bersih dan kemas.

bicaramu pada si dia pungpang ibarat kau la wanita pilihan yang segala benda kau hebat.

duhai sang teruna pd si dia,aku simpati. simpati akan nasib kau kelak. hidupla kau dlm rumah ibarat hutan.

duhai wanita itu,apa ibu dan ayah mu tidk pernah mengajar ku erti KEMAS?

bukan sekadar kemas diri tapi kemasnya dr segala aspek.

puas sudah ku pujuki hati agar tidak bersungut. tpi aku masih belum bisa sepenuhnya ikhlas.

merasa diri diperguna. ibarat bibik. bukanlah aku mencemuh perkerjaannya si bibik. tidak.

tapi aku geram.

segala sampah yg dilakukan oleh para sampah terpaksa di bersihkan oleh aku.

penat letih.

Tuesday, November 4, 2014

gemok tembuns

been away for quite long.

do u miss me? haha

i miss to blog but i really really have no time

nak kejar silibus pun duk terhegeh hegeh lagi. apatah lagi nak berblogging

esaimen test semua kelaut. kejar jangan tak kejar sampai rasa nak terkicit hah!

and guess what?

ive gained weight! not so good news

pipi pun dh tembam. lengan peha perut semua pun nak amik part memasing nak tunjukkan diri  ciss sungguh!

wa rasa,wa dah workout juga la since dh off season starting lastweek. hurmmm

makan? agaklah xmenjaga. hoho

and i start to worry now.

aiseymen,whyla payah nau nak kuruih melidi mcm certain people tuh. makan apa pun,maintainn lidi je badan. solid gitu  aku,makan sikit je.. hurmm siaplah kau. gajah lah badan

banyak bende tak setel lagi aku nih. esaimen duk lambai2 dah. rumah pun dh dua hari xdan sapu. duk busy geofest kan. esok geopes lagi,tp yg national puya. takdelah harap tinggi man,tapi harap menang je. atleast menjadi saingan hebat pun dh okay.

Wednesday, October 29, 2014

terobek champs moment

https://plus.google.com/105572671542049758172/stories/fe2ca5e4-90a4-3454-aa54-0221cbc1fbc41467646e2ed?authkey=CJGAlvHTjoDpqgE

Friday, October 10, 2014

to do after midsem holiday

its been awhile i ignores myskincare routines.

so.. my aim my goal after vbr is to:

keep healthy. puasa if needed. i will put myself into a challenge. i called it as EAT CLEAN challenge!

lessen oil
lessen fats

im trying to get my 50kg weight again. and below if i could.

i hate jogging but i will force myself to jog atleast 15mins a day.

5.30-6.30pm time to burnout fats!!!

for skin:

i will try slowly one by one the natural meds.

acne free
blemishes free
whitehead blackhead free!

and earn some greens!!

and opkos focussing my study. :)

(lepas vbr)

yeah,ayuni jgn lupa amik yr shoes yr sony baby hp.

Tuesday, September 23, 2014

STOP. going

mind blown away. soul is gone. i lose myself.

time freeze.

hate it or love it. IN BETWEEN.

boundless energy no longer in me.

EXHAUSTED

and pain that cant be shared no more. Care abt yours and  I care mine.

words.

those words leave deepest scars inside me. permanently.

I,no longer the same person you know. vice versa

the window widely open for a long time.
its time to close it now.

open when fresh air is needed.

use an aircond to keep it cold. cold heart.

MOMENTUM.

yours and mine are no longer bind together.

separate and collides to form forces. forces of repelling.

negative.

Monday, September 1, 2014

Complaining,dont!

Jangan komplen jangan!

Tapi aku nk juga komplen. Bukan sbb aku tak bersyukur tapi tahap kesabaran aku dah menipis.

Aku tak suka bilik nih. Aku suka habuk hitam serangga kecik gatal yg acap kali jatuh berterbangan atas lantai atas tilam aku. Aku letih penat tiap hari tiap masa nak kena sapu nak kena kibas tilam cadar bantal semua!

Dengan badan panas,gatal lagi. Mata bengkak je rasa.

Kol umi tak dapat. B U S Y

Kol kamu. Kamu gelakkan kuat2..

Kadang aku rasa kau tak peduli pun tutur bicara aku.