Translate

Wednesday, December 29, 2010

momen terindah..

setiap detik bersama kekasih merupakan momen paling berhatga,berbanding seusia dalam hidup yang biasa dan membosankan..

seronok sgt dapat menatap wajah dia dari dekat..senyuman dia..thou he's wearing a braces..hehe..27/12/2010..satu hari yg sgt membahagiakan diriku..we jogs together sambil borak2..haiihh..rasa like no one cant stop our time..kami byk share stories dari zaman jahat2 till zaman baekk..haha,baekkah??hurmm..xade komentar ahh..

dia bukanlah mat romeo..or a guy who love to be in serious relationship..dia lebih gemarkan berkawan daripada bercouple..memg sgt sakit bile dok asyik hold my feelings terhadap dia..nak bitau..SEGANLAH!!
Tapi,ntahlah..saya xmau lah berharap tinggi sgt..takut KUCIWA..
JUST DOAKAN PERSAHABATAN KAMI KEKAL DAN BERTAHAN LAME WALAU BADAI TAUFAN MELANDA K???LOVE YOU AND LOVE HIM MORE!!

Saturday, December 25, 2010

jom kenali lelaki..hehe

Ramai yang masih tidak mengetahui cara mengenali pasangan. Sebenarnya, ada pendapat mengatakan sifat seseorang berkait rapat dengan bulan kelahiran mereka. Lelaki, secara zahirnya keras dan gagah tetapi masih ada kelembutan yang jarang anda sedari. Jika anda tahu menggunakan ciri tertentu perwatakan mereka, pasti lebih mudah meneruskan hari mendatang bersama mereka.

JANUARI
Lelaki yang dilahirkan dalam bulan ini sebenarnya mudah jatuh cinta, tetapi mudah juga melupakannya sekiranya dikhianati. Dia pandai mengambil hati walaupun selalu berdiam diri ketika bertemu. Walaupun romantik dia tidak pandai memperlihatkannya. Kuat cemburu tetapi tidak kisah sekiranya pasangannya cemburu terhadapnya. Untungnya, dia bakal bapa penyayang. Mempunyai ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh melakukan sebarang kerja.

FEBRUARI
Lelaki Febuari sukar jatuh cinta, namun jika berpasangan dia amat menghormati pasangannya dan pandai memikat pasangan dengan pelbagai cara. Bersifat jujur dan berterus terang dalam perhubungan, dia sentiasa setia bersama pasangannya dan sangat romantik secara dalaman. Maksudnya, hanya pasangannya sahaja yang tahu. Dia patuh dan selalu menjaga hati pasangan. Anda pasti teruja kerana dia sangat menjaga penampilan diri dan pasangannya.

MAC
Mereka yang dilahirkan dalam bulan ini mudah menawan hati pasangan dan sentiasa ingin didampingi. Yang menariknya, mereka sangat pemalu meluahkan isi hati. Apabila sudah dapat, mereka pandai menjaga perhubungan. Usah tinggalkan mereka kerana mereka sukar melupakan pasangan yang dicintai. Mereka kurang cemburu, manja dan sering ingin dimanjai. Bagaimanapun, mereka mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras. Mungkin ada juga yang bosan kerana sentiasa mengharapkan keistimewaan daripada pasangan.

APRIL
Lelaki April amat sukar jatuh cinta. Sudahlah begitu, mereka juga selalu memendam perasaan kerana merasai sukar dan malu meluahkan isi hati. Jika bercinta, mereka sentiasa ingin diberi perhatian dan amat cemburu dalam perhubungan. Ini kerana mereka memiliki kesetiaan teguh terhadap pasangan. Hati-hati, mereka ini agak emosional, cepat terusik dan mudah terluka. Bagaimanapun mereka pandai menjaga hati pasangan dan pandai memujuk selain romantik. Mereka sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.

 MEI
Jejaka Mei amat mudah jatuh cinta. Mereka juga baik dan jujur dalam perhubungan selain pandai menarik hati pasangan. Mereka memiliki perasaan cinta yang mendalam, malah mudah dipujuk jika merajuk. Walaupun mudah menerima cinta seseorang, mereka sering membuat pilihan tepat. Anda beruntung kerana mereka sentiasa menjaga hubungan baik. Walaupun mereka pandai mengatur hidup pasangan, mereka bukan King Control.

 JUN
Jejaka Jun amat pandai menjaga hati perempuan, dan memahami pasangan. Namun mereka mudah jatuh hati tetapi terlalu memilih kerana cerewet dalam hubungan. Lelaki jenis ini juga selalu beremosi, mudah merajuk namun mudah dipujuk. Mereka sering melindungi pasangan daripada kritikan atau umpatan orang. Anda perlu tahu mereka juga berpotensi menjadi bapa yang baik, asalkan anda pandai memuji mereka.

JULAI
Jika anda mencari lelaki yang suka didampingi pasangan, jejaka Julai paling tepat. Namun, mereka sukar dimengerti. Mereka sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan. Mudah dipujuk dan suka berterus terang. Jangan curang kerana mereka amat menghargai kesetiaan pasangan selain rajin mengambil berat dan mengasihi pasangan. Mereka ada kebolehan meluahkan isi hati kepada orang yang dicintai. Jangan sakiti hati mereka kerana mereka mudah terluka dan lambat pulih.

 OGOS
Anda suka merajuk? Lelaki Ogos pandai memujuk pasangan. Kalau berjalan-jalan, mereka suka memimpin pasangannya. Ini kerana mereka bersifat romantik, pengasih dan penyayang. Sifat negatif yang dimiliki, kelam kabut dalam perhubungan dan sangat sensitif. Mereka mudah meluahkan kata cinta kepada sesiapa yang mereka berkenan di hati.

SEPTEMBER
Lelaki yang dilahirkan dalam bulan ini bersifat sopan, bertolak ansur tetapi gemar mengkritik pasangan. Ini kerana sifat prihatin mereka selain sangat sensitif dan emosional. Mereka memahami pasangan walaupun kurang menunjukkan perasaannya. Jangan buat hal kerana mereka sukar melupakannya sekiranya hati terluka. Mereka juga pandai menyimpan perasaan, tetapi suka berterus terang jika perkara itu tidak dipersetujuinya.

OKTOBER
Suka berkomunikasi, disayangi dan menyayangi pasangan adalah sihat jejaka Oktober. Mereka sopan, jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan. Mereka mudah terluka hati sekiranya pasangan menyinggung perasaan mereka atau melakukan kesalahan terhadapnya. Emosi mereka mudah terusik. Ada sifat pengasih terhadap pasangan. Namun awas, mereka terlalu cemburu walaupun romantik dan memahami pasangan.

NOVEMBER
Mereka sangat cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan. Jaga-jaga, mereka amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa sahaja. Mereka juga agak degil dan kukuh pendirian. Mereka ambil berat terhadap pasangan, memiliki perasaan mendalam namun perangai mereka tidak dapat diramal terhadap pasangannya.

DISEMBER
Jejaka Disember sangat pemurah dan tidak kedekut. Tetapi, mereka mudah jatuh cinta dengan lebih daripada seseorang dalam masa yang sama dan sering tergesa-gesa dalam membina perhubungan. Mereka suka didampingi pasangan tetapi benci apabila dikongkong. Hati-hati, mereka berpotensi berkahwin lebih daripada satu. Mereka juga pandai mempengaruhi pasangan

daSShh day!!

im quite frustated today..we supposed to go out tomorrow but my kazen suddenly got to change his mind in the last minute..urrghh...my residential community has set a program [mendaki bkit nuang] i would to go there but,my family espeacially my dad xbagi..haihh..i had a tough times with him tonite..he changed his status in fb..when i asked him..who is the girl..he refused to tell me..it make me HOT!!
so..mykazen cakap,we gonna outing together on monday..im just okay with that..
he said to me..ade org call dia and marah2..suruh dia stop disturbing me..and i have no idea who did it!! dia cakap..if you dah ade org lain kat sane [bangi] so tell him..cakap buat dia marah..huh..tapi..memang i xtau sape yg berani2 buat macamtu.cuz i xpernah bg num dia kat sape2 pown..haiihh..
futhermore,time i nak makan tadi..my appetite terus gone bile tibe2 mydad sound kate 'you cant eat this thing..it gonna make you fat..'..i bengang gilerrr kot..cuz i xmakan pape pown lg since tgahari tadi..

Friday, December 24, 2010

i stalk her..yes i am..

i spend my times read a blog..we're not a friend but i can see she slowly change for good ryte now..im happy for her..yes i do pissed off with her once..but everyone do mistakes ryte?

my first trial...

fuhhh..done adjusting my blog for the first time..i take hours to make it real..it is okay for the beginners like me..haha..big applause to me!!
i used to share my feelings to my diary and friends but..a tonne of papers will used cause i have a lot to tell..FRIENDS..lets discuss what it means on my point of view..
F.R.I.EN.D is a word to desrcibe people that are connected in physically and emotionally..friends commonly know oursecret in and out..people used to say,if you want to know how your personality look like..just take a time and look at your friends..good friends will lead us to right pathways where bad friends just know how to make our life miserable 24/7/365!! there are many ind of friends outside..the most dangerous friends is a person who gonna stab at your back and the worse is 'the person' will usually be your best buddies! urghh..i hate these kind of people..opss..im just out of my title

"NICE" day!!

today is so damn tired day!! wake up early in the morning do exercises cuz wanna cut off excessive fat..urghh..feel like breaking my legs!
body exhausted..im too..and now,i get a headache..a painful headache till myhead can burst,FULLSTOP!
I CALL THERE AND THERE just wanna booking a bus for our 'jamuan' this 1 january 2011..but no one is available..kalau ade pown..harge just for 1 days is almost 300++..it's out of our budget..hurmm..my kazen,rushdi..asking me out for shopping this sat/sun..i pick sunday to go out..im alone,so i do call my friends that live nearby to company me..AND AGAIN,EVERYONE IS BUSYYYY!!! eurrrgghh..geram2..thank god afiff is there..agree to company me but he cant wait for me till i done shopping mystuff..thats mean..I HAVE TO GO BACK ALONE!!WITH NO ONE..hoho..okay..let be honest...im shy to go out with him..plus he is a boy..have no connection with me at all..boys no nothing bout girls stuff..and is not fun go shopping with a boy...unless he buy for me..haha..okay stop talking like a materealistic person ayuni..think wisely..and make a good decision..c'mon.c'mon..think think think!! please give me an ideas..huh..what a 'NICE' day..

Thursday, December 23, 2010

just..oh man!!

before i met him..i believe in love no more! why??..bcuz im being hurted by someone who didnt know how to apreciate me..opss,do i spell it ryte??heh..lantaklah..i promised myself never get in love again..it would hurt you so deep inside..i swear!! believe me..i had an experience and it takes time to be better..
2009..i get closer with him..and..he do confessed his feeling toward me..IM SO DAMN HAPPY!!
He always gives me support and advices..ohh..does he romantic? NOPE AT ALL..tapi..at least dia xkayu sgtlah..aku pernah gaduh dgn dia..c'mon lah..itu perkara biasalah kan??huh..itupun nak cerite..well
aku maafkan dia and befriend balik once he came to myhouse during raya this year..sumpah aku terharu dgn tindakan dia..the ways he looked into my eyes..ohhh..
okeylah..cukuplah story2 bout him..just wanna let you knows that im like him so much..im scared to love him tapi SAYA SAYANG DIA KETAT2..choOp choOp..lupe nak bitau..semalam pagi, dia ajak aku main badminton dgn dia..main double ..jadi his partner..so cool,times stop at a moment when you and me are together..hoho..khayal lebih  aku neh..haihh..

Wednesday, December 22, 2010

new world

exactly 6 days after my spm..i decided to create a blog..one of the medium that gives us space to talk in our own ways of thinking..as i said before,im not used with this stuff yet..but im gonna deal with it sooner..hoho..just wanna say "hi"..and be free to share your point of views with me..