Translate

Saturday, December 31, 2011

new entry 2012

assalamualaikum there!

alhamdullilah masih lagi diri ini dilanjutkan usia untuk merasai hadirnya tahun 2012..

sempena dengan tahun bary..maka ramailah yg berlumba lumba nak melaksanakan azam baru..berubah berhijrah ke arah kebaikan.. syukurlah begitu,namun pastikan azam itu dilaksanakan dan menjadi satu habit dan bukan lah sekadar mengikut putaran masa..tenggelam teruja itu tatkala masa kian berlalu..pendek kata..jangan hangat hangat tahi ayam sudah lah ye?

hopefully all of my friends read this. :D maafkan semua kesilapan ku tahun 2011.halalkan makan minum sabun selipar shampoo ubat gigi pencuci muka duit or other stuff kalau ku terambil or sengaja halal kan okay? thanks.kesilapan kwn2 di maafkan n semua halal.thanks being my friends :D




so..what's my preparation to face the new year?
firstly..i want to remove a person that make my heart hurt so damn great...si ribut by delete all the memories and his contact number..so i dont have to look at his number when i just want to updating my contacts log..huhu

it's a big step. I KNOW, but i have to..and dari segi sahsiah..im trying to islahkan diri..perbaiki sana sini dan apa yg kurang dengan pertambahkan apa yg sudah sedia ada..well hallo there..im now 19..fuhh fuhh..this year is my last year of being belasan gadis..next year..say welcome to 20ies...ouhh yaa..so not awesome!!

dari segi akademik..have to work harder and i have to keep motivating myself *so easy to lose focus * kick your ass AYUNI if you want to get a BIG IMPACT in your learning!!

and here i attach my determinations : *sama sama doa supaya apa yang saya harapkan terlaksana dgn jayanya..amin!

1. belajar belajar and belajar..no more holiday time
2. solat itu penting..no more lewatkan solat! be early is better than be punctual
3. be advance! always get yourself ready
4. smile always walaupun dilanda masalah..learn how to hide your JUJUR GILE PUNYA FACE EXPRESSIONS
5. less talk study more less play revise more
6. bila lovey dopey thing start to manipulate your heart,try to get a space to avoid it
7. KURANGKAN TIDUR!!! CABAR DIRI
8. kalau boleh...jangan kerap balik rumah *nanti study tak jalan..
9. NO MORE BOROS BOROS AYUNI..LEARN HOW TO BUY IMPORTANT STUFFS JE..PLEASE SGT2!




 BE YOURSELF AND BE PROUD OF WHAT YOU ARE..DONT HAVE TO BE OTHERS  
                                   BECAUSE YOU'RE UNIQUE IN YOUR STYLE..




jazzakullah..

yg benar,
ayunie athirah

Tuesday, December 27, 2011

Kerongkong perit berkata

Saturday nite..dizzy-head write this entry.. Assalamualaikum all.. Fuh fuh fuh..( buang habuk yang dah berkapok kapok) Friends..roommates..lovers..siblings..families are my flowers in my heart. Each of them have their own tunes and all sounds nice actually when it is play in harmony though sometimes the tunes may be out of it tunes..I'm okay dealing with that. But..HEY!! It's a lie if I do said that I never be pissed off,touched,and irritated hearing their tunes that can drove me mad. Haha..somehow those sounds are actually my spices in my life..they add flavours in my life to make my world extra more awesome cool and yeah colorful too..it's ain't cool to have dull life by having same rhythms everyday..imagine how you gonna feel if you have to eat same meals everyday?no variety at all? Bored right..you have to agree with me,that's the fact! My experience never be yours because you're not me. ME is ME..AYUNI is AYUNI eventhough there's lots of AYUNI out there .( but nobody can be me,I have no twins and please don't try to be one okay? I hate copy caters!) Been ignored,dumped by them sometimes broke my heart into 18 pieces( sounds so dramatic but I love to use it..often use it actually ) I can't stand with their attitudes " try to bersabar" tapi chill lah..everyone get their bad side..no ones perfect so don't expect too high to get perfect one. But ALMOST THE TIME! THEY ALWAYS PUTTING SMILE ON MY FACE! GIVE SUNLIGHT THAT BRIGHT MY DAY AND MAKE ME LAUGHED! I do love all of them..every single thing about them..trying to be patient more to handle their madness that suddenly pop out without any warning. Friends, baik buruk kalian adalah satu irama yang melewati drama hidup ku.. May ALLAH blessed our friendship till jannah..insyaAllah' Dedicated to : Attai..Ili Syaza..Nasuha..chela..diera..all 217 members..all ex-bukit ridan elementary school,sk taman setiawangsa,SMK muadzam shah, SMK jalan tiga and all yang pernah bersahabat dengan yuni.. P/s : do forgive me if I had done any mistakes towards you'll..regret it and trying to not doing it again.

Saturday, December 24, 2011

CLASS VIDEO..CINCAI SAJA

AHAKS ! *buat muka sengih2 mintok penampor sebijik..hehe

tugasan lab 5..video class done already! best rasa nyer...dapat siapkan tugasan weiyh...fuh fuh fuh..semput semput..by the way..due to no videos yang huha huha kelas..so i have to skip that part..so i just put some pics to make a video..hehe..take a look lah...:):):):):) happy giler2 happy giler..hehehe



hi sunshine

Assalamualaikum semua :)

alhamdullilah syukur yuni masih lagi berjodoh dengan kms nan indah bagi meneruskan pengajian di semester 2 sesi 2011/2012..syukur alhamdullilah..walaupun results yg diperoleh bukanlah seperti yang diharapkan saban hari..tapi cukuplah untuk menjamin keberadaan yuni di kolej ini. usaha perlu dipertingkatkan lagi,doa mesti seiring dalam menempuhi dugaan dan cabaran yang menanti. lama sangat dah rasanya yuni tak kemas kini kan blog yuni..last update pun after kakom..kire dah season betul lah..well,yuni bukan merajuk ke ape..cuma dalam waktu itu,im quite busy managing my time to my new chapter on my life..tak nak lah tersungkur lalu terdampar buat kali kedua..sejarah pasti berulang if kita tak ambil langkah berjaga-jaga..jadi i have to set  my time betul-betul and back to basic on why i am here. 

hai sunshine..bye stormy..

SIBU..the "thing" take keep putting a smile on my face.. satu pertemuan yang tak pernah dijangka kan..satu jalinan persahabatan yang tidak pernah terlintas di fikiran akan terjalin..kini terjalin jua..menyinari diri ini dengan cahayamu yang sirna..terima kasih sahabat!

senyuman mekar itu kembali menghiasi wajah ini yang dulu suram menanti pelangi tatkala ribut datang menyergah dasar hati. seketika tadi, ku lihat kau wahai ribut empunya badan tapi kau langsung tidak berpaling apatah lagi datang menyapa aku..kau menghilangkan diri tanpa kata,tanpa nota. mujurlah sang matahari datang menyinari diri ini untuk mengembalikan kehangatan diriku yang dingin kesejukkan angkara menunggu dirimu yang umpama menunggu kucing bertanduk. resah dihati yang terbuku diluah pada sang mentari..seumpama mengerti apa yang dirasai lantas kau terus memyokong diri in tanpa gusar. 
 bukan cinta bukan jua sayang..cuma keprihatinan seorang sahabat. itulah tajuk bagi ikatan si hati dan sang mentari. setia disisi meski sibuk..menghadirkan diri buatku..terima kasih!

kawan-kawan ku..cu'ha si cantik ladybird dan ili si comel meow meow..menyokong terus dari belakang. suka duka dikongsi bersama..konflik yang kadangkala hadir menggugat tapi pantas ditepis demi keberlangsungan sebuah ikatan ukhuwah yang dibina dengan ikhlas tanpa mengharap belas. 
segala buruk mu ku jaga agar mereka yang lain melihat baik sisi mu..menyayangi mu sahabat..


dalam diam aku menilai..memerhati setiap perlakuan insan di bumi ini..ada yang melucukan,sadis dan ada juga yang mampu mengetarkan hati dan jiwa melihat kesungguhan setiap mereka yang terlukis di kanvas muka dalam mencapai apa yang diinginkan..halal haram sudah tidak dipeduli..habuan yang menjadi idaman hati itu lebih penting..masya-allah..apa sudah jadi pada kita semua? dunia makin tenat dari setiap detik tapi kita masih enak bersuka ria umpama hari itu lambat lagi mahu datang menjenguk kita padahal kita semua tahu dan sedar bahawa hari itu datang tanpa khabar..tanpa salam..terus datang tanpa kita mampu meninggalkan pesan pada mereka yang mengasihi kita..sedarlah insan..jauhkan diri ini dan insan lain dari kemungkaran dan pulanglah kembali pada cahaya yang benar..


masih belum terlambat dan tiada kata atau istilah terlewat apatah lagi tidak layak dalam berubah kearah kebaikan..tiada had umur..tiada had masa dan had pangkat darjat dalam soal ini..sesiapa saja mampu melakukan nya..ambillah langkah mu dari saat ini. mudah-mudahan penghijrahan kita kali ini membuahkan hasil yang memberangsangkan pada kita dan mereka yang dekat kita..jadilah diri ini sebagai contoh pada mereka dalam melakukan perkara kebaikkan dan bukannya kejahatan..tidak ingin dan tidak rela rasanya diri ini bersubahat menanggung saham yang pasti diadili dengan saksamanya di hari itu.


Saturday, November 19, 2011

bye bye KAKOM and here welcome to NEW SEMESTER

ASSALAMUALAIKUM...*say it out loud..pftt

i never had a time to keep on updating my blog..sorry for that..and now within this short time,i wanna share as much as i can with you all lah..muehehe..terharu x? ^__^

i storry morry serba sikit jelah ek?

firstly..on tuesday 8 nov 2011,kami atlet yang ready to fight for kms tiba di serba chantek ohh my lovely KMS..so awesome and cant wait to see the transformation of kms..yelah,time balik after habis exam chemistry dataran kosmik dah gaya macam tempat penggambaran final dstination you..jangan xtau plak..nak jalan pun mesti mau hati-hati punya..


then after siap checked in hotel *CAPELLA T1-25* kami pun ada rocall..sume pun pergi..days before tepat kakom begin on 11 nov macam hambar sikitlah..lebih banyak aktiviti yang menjerumuskan ke arah menaiktaraf motivasi para atlet..tu jeh..kms pun sunyi lagi..then esok hari all kontinjen for others matrik pun sampai..i got so excited kot,burt somehoe terdetik juga dalam hati (alamak dorang dah mai lah..xsukenyerr)


itu masa mula2 dorang datanglah kan..then bila dah get used dengan suasana mcm tuh..rasa sebu sedih datang menjelma waktu dorang nak belah..sedih kot..yelah dah make frens apa segala bagai kan..mana xsediyh..tapi adatlah kan setiap pertemuan itu pasti akan ada perpisahan..sgt epic kan?

well then..antara aktivities yg kami lakukan adalah penyesuaian gelanggang mengikut game masing2..kami niyh dah sgt2 mesra dh dgn gelanggang kms tuh..xtau lah nak sesuai mcm mane lg..peluk cium rebah atas court sume dah pernah rasa..you tell me lah nak buat mcm mana lg nak suh bagi suit dgn that court..


clap clap non-stop..this part is worse part ever! penat siot duk tepuk tangan,lama plak tuh..gara gara nak sambut timbalan perdana menteri punye pasai..naik biru tangan aku..dh lah tuh..jalan bukan main siput lagi..kesabaran amat diperlukan disini..terima kasih.




well well...have fun jugalah dengan all the performances yg disediakan oleh pihak penganjuran..which is KAMI (KMS)..hehe..tahniah kms,good job!

aku nak citer part yg best best je..part yg xbest aku citer akhir2 nanty..takot potong stim..kite tengah bergulak kutawa tetibe datang tuutt  tutttt..memang lari mood ah kan..betoi tak?


nak dijadikan cerita..aku mai kakom niyh ade few reasons..
1 - nak menang lah kan..itu sudah pasti
2 - nak collect markah koko..nanti  payah nak masuk u woooo
3 - melancarkan MISSION 14..HEHE..


ape kah itu mission 14? pasti ramai yg tertanya tanya kan?
well it's actually mission nak cari boyfie..14 orang setiap satu..kan ade 14 buah matrik..jadi logiklah ade 14 orang kan? tapi unfortunely till end of the kakom pun aku xlancarkan pun mission tuh..dan masa eh..asyik fokus pada game saja..mule2 mai muke cerah suci bersih xmau ngorat orang..bila dah saat saat puncak muka pun dah tukar tone colour baru nak menggatal mmg xdapatlah jawabnyer..lagi2 hidung aku berbelang kaw kaw punye gara gara aku pakai spek time game..hadushh..menonjol toksah cakap lah tang hidung tuh.mmg xtahan..kalah ermm sape2 jelah yg hidung mancung tuh.aku pun xtau..haha


nak attached sekali muke before and after..



before 2nd day..cerah lagi lah
tige sekawan yang dah rentung







terbaik kan? i know that you all cant agree more right..apakan daya..adat main panas lah kan..cudnt blame anyone..redha sajalah..hitam nampak menarik makin manis tau..muahaha
*pstt ayat nak sedapkan hati je lah..*


time seronok ahh kakom..payah kot nak cerita kat korang sume..sehari tulis pun belum tentu cukup..mana taknyerr kakom is a week then nak summarise in a page? mmg xdapatlah nyah oii...


ape yg dapat saya tolong demi berkongsi rase ke seronokkan kakom itu bersama anda sume adalah..thru photos..biarlah photos jelah yg menceritakan segalanyer...bukankah setiap gambar itu mempunyai kisahnyer yg tersendiri..so  do applies it thru my pics that i attached specially brought for you guys...hehe



ouh yeah..cite pasal my game secara ringkas..i played double for tennis with my partner ainnur insyirah *promote promote*

we are in group D ...have to fight with J K M...means johor..kedah..and melaka..we won two game against johor and kedah by 8-1 and 8-3 then our sir and madam asked us to *buat buat* kalah to melaka eventhou on that time we're leading by 6-2..ade miscommunication here and there because menurut plan awal kami kena bg melaka menang agar xjumpe labuan awal2..then tibe2 on the last minute sir and madam switch plan and kami pun carca marba lah jawabnyer..xtau nak follow mane..last2 kami bg jugalah melaka menang..so* matrik melaka dont be so proudlah yea?* ini adalah fakta,yess kami biarkan kamu menang..terima kasih pada kami..yelah korangkan main bola loop je..xthrill langsung kot..no offense pehlis

then esok pagi kami lawan dgn pahang..as usual we lead till 6-1 then both of us dah mental down kena psiko dgn outsider..end of the story..we lose it..tapi kalah bermaruah,sebab mereka mmg lawan kami..ade skills and not playing loop ball again..huh..sorry to say but mcm bodoh kut main bola lambung niyh..sumpah kena gelak je kalau men camtu..pehlis lah..again,MELAKA dont be proud!!

that's how our game lah during kakom..penat mmg toksah citer lah weyh..but it's worth it i told you..rugi woo sape yg xjoin..mane tak nyer..it's my experience..no one can buy it from me selagi you guys tak merasainyer sendiri..so my advise is,nanti next time..*bila dah further study kat U..participate lah dalam sukan..xrugi pun..gelap muka itu sume standardlah..kate atlet kan?nanti kalau muka asal putih,dia akan cerah balik juga..dun worries lah guys..it's once in a lifetime kot..jangan lepaskan peluang.

                                         MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!


dalam kita merasai secangkir kegembiraan..pasti akan terselit juga kepahitan..itu lah realiti kehidupan..and yg paling aku nyampah is the volunteers yg *bajet penat* giler kalah pemain..walawey..hangpa duduk je kut bawah khemah tuh,berkipas lagi segala bagai pun penat? kerja tolak air kat court..amik air sume tuh kan dh mmg kerja hangpa so toksah nak merungut sgtlah kan if kami minta ELOK ELOK suh hangpa amikkan air..said it again CAKAP ELOK ELOK..pehlislah jgn buat muka..hangpa tuh kalau muka sikit punya cun macam lisa surihani ka..kate perry ka..mau jugalah cheq kesian tapi masalahnyer muka cheq ni pon lg berganda2 chantek dr hangpa pun xbanyak songeh..yg hangpa duk banyak bunyik tuh apa pasai? grow up lah weyh..xade sape kot yg paksa paksa hangpa jadi volunteers..so pehlis do your part well lah kan..we do ours then you do yours lah..ini tak..kerusi for pemain pun korang sapu..korang yg duduk..kitorg hanya mampu melihat and berdiri saja..panas hati boh wei..mujur sabar jah..kalo dop lamo doh kena sound baik punya dgn aku..haiiyoo..otak itu ade tarak gune punya olang..ok fullstop..wrote about this thing make me feel marah kot..*inilah part yg aku paling paling xsuke tuh*

kemuncak kakom diakhiri dengan sukan olahraga..poor syed alif..dia dah leading giler laju kat depan tapi rezeki tak menyebelahi dirinyer..dia terjatuh dan lutut dia terkoyak kulit..ouchh but dia pantas bangkit menebus kepahitan itu dgn meraih perak dalam acara 400x4..good for you..

acara penutup yg best cume persembahan lah kot..yg tang ucapan tuh biasalah..boring..haha..akhir kalam sume penat and yet we still have to fight for our muet *done yesterday* and next pspm 2..best of luck for all of you..


p/s : tq for those yg bace entry saya yg quite panjang lebar niyh..adios amigos..


antara gambar gambar di kakom..hayatilah..scroll down okay ^__^













































































ENJOY WATCHING IT...BYE BYE...........