Translate

Saturday, May 28, 2011

dari sudut pandanganku


fuhhhh fuhhh..im so thankful sgt after tamatnyerr sesi MPPB KMS! sgt lega..no words can describe my feelings ouhhhh...
started from the first day..mcm2 hal yg happened..sabor jelahh..pahit manis duka kelat masam tengik sume pun ade..layan pakai redah je semua tuh...janji beyeh blako! ^_^

well..i tamau lahh story ciet2 sad sediyh like some people always do..cuz i dun think y guys shud know that..just nak share a few of stories yg memercikkan peluh..meyemputkan nafas dan meng happykan diri..itu je..
without further a due..lets start with our first stoliemolie okauyhhh..yeahhhhh me!!

1st story :

dah tentulah citer ttg how's the registration sume tuh...tamo cakap ulas panjang2 bout this..xbest..cume nak bitau je..saya budak VEGA..TINGKAT 3...NO BILIK SAMA DGN NO RUMAH SAYA..ITUUUUU JERRR HAH!!
memang kaki sy masih xpatah lagi mendaki menuruni tangga tetiap hari..*kurus aku pasni..phewiiiittt!mantap gituh!

ape yg best time first day ini adalah..hurmmm..erk??ouhhya..dapat secebis paper audition persembahan,itu jelahh and ohh yaa..a moment when the time stop apabila my eyes looked at you..my first sight..huiehh..*ayuni.ingat ayuni puasa!! naty kat u baru buke okayh!! 

huhu...


2nd stoliee moliee niyh aku nak terus citer pasal perkara yg creepyiee happen on thursday nite..nak skip citer hal niyh dulu..



weelllll..pada malam kamis itu seusai habisnyerr progamme tepat kul 11.00++ kami diarahkan pulang ke blok kediaman kami masing2..so i go back to VEGA BEGA BUILDING..hehehe..sejurus sampai kami dgn tegasnyerrrr disuruh lagi naik ke bilik and dgn pantasnya kena change our outfits dgn pakai sportwear wtihin 5minits..giloooo apo!! tercabut kaki kuh mendaki..nasib baek tak tercicir sebelah..muehahaha..

nak dijadikan citer..at the 1st,sesi kali niyh nampak sgt SERONOK..yelahhh.mana taknyerr duk men sorak2 lawan cheerss sume..tapi tetibe jehh suasana ceria menjadi suram..pintu2 ditutup..dtgnyerrrr abang faci yg reti melolong memekiki sana sini memaki hamun kami semua utk mengaku kesalahan a few people buat which is soooo small matters..ade sorang kakak faci niyh kena slash ayat
 WHATEVERRR~

so dia sgtlahh bengang..so dah tentu2 lah kakak yg xpuashati itu duk jaja cerita yg dy kena macam tuh kat the others faci kan..so budak tuh pun dipanggill..diseru2 untuk mengakui keslahan dia..that girl diberi lampu spotlight lagi tuh..berdiri at the centre on the of the stage..di tortured dgn ayat2 poyo kakak abang2 faci yg ntahapape time tuhh..for me.from my point of view..that kind of solutions is ssoooo not rite..

standardlahh bg seorang free hair disuruh memakai tudung memberontak...okayh guys im not backing her up..tapi beragak2 lahh nak tortured org punn..hal itu kecik je pun..just budak tuh cakap whatver jelah..bukannyer ko kena maki ke mencarut dgn that girl..

yang sampai nak bg dy lampu spoylite ape sume tuh kenapa?perlu ke memalukan dia sebegitu rupa? Allah berpesan kepada kite semua agar menutup keaiban orang lain agar keaiban kite ditutup dijaga di hari pembalasan kelah..jadi kenapa harus u guys buke aib that girl?

there is plenty of solutionS yg korg bule amek nak solve this probs kutt..kate dah tua..yelahh even tue setaun dari kami..but korg yg dah MAKAN ASAM GARAM DULU niyhh kannn lagi taw selok belok kms dari kami..so why dun u have a sit with her and talk about it calmly..xpayah nak yelling here and there...

NO NEED KUT!!

cara korang atasi masalah niyh menampakkan kebodohna korang taw x? korg tak pernah terpikir ke side effects dari perbuatan korang? kitorg kelas punn belum start lagi,tapi korg dah malukan that girl mcm tuh sekali..org tak pikit yg dy mungkin akan dipulaukan?korg xpikir yg dy mungkin kena pressure?tekanan jiwa?xpenah terpikir ke yg KORANG LAHH,KAKAK AND ABANG2 FACI YANG MENJADI PUNCA KEGAGALAN DIA DI KMS?

atau pernah tak korang terpikir yg one day dy akan membalas dendam atas kezaliman yg korg lakukan terhadap diri dia?atas perbuatan korang yg telah menjatuhkan air mukka dia??? pernah tak korg terpikir sume niyh hah??manusia niyh ade pelbagai ragam taw..sekarang niyh rambut pun dah beza2 kaler..apetah lagi hati..dah tentu2 jauh gileryyhhh bezayerrr..so fikirlah sikit?bg masuk dlm otak tuhh..

sepatutnyerr..korang dah taw sape pelaku dia..so just tarik jelah dia bawa jumpe privately..selesai cara elok..bukan cara kekerasan mcm tuh..ade faham???kan lagi elok..hal kecik,nak perbesarkan buat ape?ape motifnyerrr?yg kakak faci yg kena tuh punn..mulut xleyh nak diam?perluke sebar2 sana sini..tarik the others faci sume?xperlulahhh aku rase...

yg aku musykil nyerhh.ade je kakak faci yg tinggi sikit ilmu agama yg tudung2nyer mencecah tanah yg supposed to calm down the others faci yg tgah marah menyinga tuhh..bukannyerr tolong mencurah diesel ke dalam api,tapi turut naik kepala sekali...aduhaiii..xfaham betul aku..tang others faci plak,yg langsung xade hal,xade kaitan punn duk sibukkk2 nak attacked that girl apasal??

ape kes whatever nak dikaitkan dgn muke dia yg KEREK? muke DIA YG LAWA and hang FACI XLAWA??? langsung xrelated kutt..nak tergelak guling2 aku dgr percakapan korang yg merapuu duk mesingan dia tuh..LARI TOPIK TAUU!!

korang sendiri pun islam..tau yg pabila marah,syaitan yg akan take over diri kite if kite xkawal emosi..so korg tersangatlahh over,no wonderlah menda tuh dtang mengacau..for me.bagus jugaklahh menda tu dtg..cuz i think,menda halus tuh dtg nak bg warning kat all the faci..jgn nak melampau sgt...ikutan emosi sgt..

dah jadi mcm tuh baru korang cuak kan?barulah nak rasa bersalah..xfaham betul aku..then bile dah buat sume tuh..sesenangnyerr nak minta maaf..ape korang ingat ucapan maaf korang tuh akan dapat mengembalikan maruah dan menjernihkan kembali air muke that girl yg korg dah malukan tuhh??

haishh..cakap panjang lebar pun dah xgune ..nasib dah jadi bubur..pandai2lah korang tanggung kesan sebab musabab dia naty..


for u guys yg might be not agree wiyh my opinions..it's okayh..its mine,not yours..if ade faci2 yg terbace coretan aku niyh..and merasakann my words is rude.im sooryy..just to tell what i feel je..xade kena mengena dgn yg hidup atau pun yg mati..

same2lah kite merubah diri untuk menjadi yg lebiyhh baek..dan kebaikkan itu xsemestinya ditonolkan melalui cara pemakaian kite..zahirkan dari dalam hati.barulah keihlasan hati kite akan terpancar sinar di wjah..jazzakallahhukairan from me..

p/s: think wisely if u want to do something..peace out! ^___^






1 comment:

  1. Just a word, WHATEVER! benda bukan mencarut ke apa ke. matured la sikit kakak and abang. ksian that girl kena habis2 kt atas tu, dorng dah jatuh kan maruah dia! "Allah berpesan kepada kite semua agar menutup keaiban orang lain agar keaiban kite ditutup dijaga di hari pembalasan kelah.." seriously, patut ckp dkt abang and kakak faci. kalau nak mintak maaf pun dah mcm takde makna dah. hope batch 2011/2012 yg akan jd faci, TAK BUAT mcm tu. jgn tunjukkan yg kita tak guna otak tak matured

    ReplyDelete