Translate

Friday, August 5, 2011

yang dekat menjadi JAUH...cheritera dimana itu bermula..

assalamualaikum dan selamat datang ramadhan...hehe..im coming home im coming home..*be jealous* haha~xpayah sgtlah nak jealous..

cheritera pun bermula dari saat detik aku terjaga dari tidur yang lena a.k.a tidur mampus tepat jam pukul 7.40 pagi...WOII!!LEWAT SUDAH NAK PERGI KELAS~~~ ahhhhhhhh...

kelam kelibut aku pagi tadi..mcm lipas kudung lah kan cerita dy...mandi koboi..but STILL WANGI OUHKAY!! 
 tudung indon pakai sarung menjadi pilihan hati *walaupon mmglah aku JELITA pakai tudung style mcm tuh kan..*erghh langsung tak..=.='

lalu ke dengan speed of motion yang tersgt laju aku dgn maju kehadapan nyerr bergerak ke kelas tutorial..pftt..nasib bek lahh kan not only ME yang kelewatan pagi niyh..the rest pun 2x5 je dgn aku..masing terlajak tidur...hahaha

MENGANTUK?? usah di habaq lah kan..nak angkat mata pun mcm nak kena angkat setan batu...huhu..*its not setan= syaitan ye...take note there..haha


after class..at 12 noon..rushing to my lovely vega vogue the building...[hehe new name for it]..before this vega bega..mcm xsuit je dgn vega..yalah we all kan xbega *berlagak..friendly lagi ade...muahaha..*nampok nar nipunyerr...


dalm kekalutan tengaharu itu yang se EQUAL dgn kekalutan dan keserabutan minda aku tyme itu..aku pun dgn pantas dan efisiency nyerr mengemas bilik dan barang2 untuk pulang ke rumah ku terchenta..muehehe..*jealous x?lol




be jealous yerrr...


nilah muke kami semasa tengah menunggu taxi..hampir legam jugalahkan kulit yang dah semulajadi yang ala ala tanne mcm mat salleh niyh kan..[ahakss perasaan  di situ]


MEMANG SENGAJA SEBENARNYA UPLOAD GAMBAR TAK ROTATE...
*PADAHAL MALAS  NAK ROTATE*=.='


setelah agak bermandi peluh ..barulah muncul abang hero che'la..my roomate..harhar..encik taxi..
[che la try ngejas pcik taxi niyh dlm perjalanan kitorg]
hahaha

che'la che' la..xdapat melayu..pelajar kms..pak cik taxi kms pun jadilah yea??janji ada words kms tuh..hahaha

lawak lawak..







also....kami pun bergambarlah sana sini...


shortcut of the stolie...on the bus


PART 2:


on the bus...ya rabbi ya karim..hanya tuhan saje lah yang tahu betapa beratnye beg yang digalas..betapa bahu ini terasa nak tercabut sepanjang perjalanan ke klang yang mengambil masa dua jam itu...and we have to stand still on the bus..no sitting on the chair due to packed of people there..*terpaksa jap menyardin di situ..hoho..
pastu agak2 dah kaki dah kebas like feeling of my feet no more barulah dapat seat nak duduk..tapi..apakah nasib badan terpaksa duduk dgn sorg pak cik tua yg berbau?eiww..bau durian..and tidur kuat gilersss berdengkur...erghhh!!1 tertekan seribu kali di situ..dahlah time tuh aku sememangnya nak muntah...added on dgn manusia jenis mcm tuh..hadoyai...kesabaran teruji bebenor aiyhhh poso2 niyh..


antare muke2 fake happy dlm bus...*heh..dlm bus pun boleyh..siap layan lagu tamil lagi tuh...muahaha*
[tipu jap]












fake kan sumenyerr muke..haha..layan jelah weyh..

jadi di shortcut citer lagi...kami pun tertidur dan hampir terlepas ktm klang and terpaksalah kan menapak dgn segala muatan berat ke ktm itu....haigoo!!


part 3 : on train

masa masuk*otw transit ke kl central..seat byk tak terkira kosong..siap boleyh tidoq mcm katil kat umahlahh...*

memnag masyukkk sgt...saat yang tak best nyerr bermula tatkala kami sampai ke kl central..hoho

tiket transit ditelan..jadi terpaksalah bilik tiket ke bangi yg lain sebab sy kan budak yg baik jadi sy takut nak naik tren if sy xade tiket di tangan..burn rm3.30 aku[hek eleh sikit je aiyhh] but yaaa...still duie ouhkay..counted as money and that amaount of money can give you a complete number of thousands money in cash..dun believe me?please do.......



arrived at kl central dgn muke mamai tahap gaban cause all of us ketiduran and nasib baik terjaga...syukur alhamdullilah..we arrived there around 4 something..and decided to go to mosque..perform our obligation toward our creator..^__^

then we turun balik ke platform 6... next destination to kajang[dira] and me[bangi]...tapi apakan daya...kita hanya merancang tapi dia telah menentukan apa yang terbaik buat kite..setiap yang berlaku itu sememangnyerr ade hikmahnyerr..cume kite sebagai manusia haruslah meng-xplore sikit untuk mengetahui apakah hikmahnyerr itu...


setelah dari pukul jam tepat 5 dan jarum saat juga tutur menunjukkan detik yg sama aku dan dira serta attai berhempas pulas menyumbatkan diri kami  untuk masuk kedalam tren...


ARGHH!!!!! KE TEPI~~~WOIT TAK RETI SABAR KE??!!EISHHHHH...JAUHLAHH jauhhlahhh BAGI KAMI TURUN DULU!!


antara dialog2 yang dapat didengari  semasa tren datang...manusia seolah hilangnyer rase malu dan hormat terhadap insan yg lain kerana kepentingan dan keinginan diri sendiri...kawan atau same2 jelah time itu terasa tidak diperlukan...yang penting hanyalah DIRI ANDA SENDIRI.


peak hour..yup that is one of the reason selain daripada reason of power failuere at segambut yg meng-efekkan terputusnyerr perkhidmatan sume ktm and kami terpaksa and diminta menggunakan perkhidmatan alternative yg lain..* mmg i like *



mujurlah kan aku dah redeem ayam kfc hot ticket aku..jadi dapatlah kami bertiga 
berbuka bersama tanpa mengeluarkan bajet di mcd but makanan kfc..haha...agak kesengalanlah disitu..well..i always do weird things..cuz its always be me the weirdess one..huhu
*tapi tak adalah pelik sgt*

syahdu wooh rasenyer..perassan bercampur baur...penat..bengang..letih....lapaq...mcm lagilah...betul2 menguji kekuatan hati...


tak pernah dalam hayat aku tgok manusia berkampung di kl central..siap duduk and tidur lagi kat tempat depan menunggu tren..but hari ini dalam sejarah...kami and the rest of the people do that...see many kind  of people..weird one..smelly one...frenly one..and handsome one..{haha..gatal}


ouh yaa....malas dahh nak citer...panjang sgtlah nak menaip...just nak bitau yg kami jumpo ade sorg mmat hensem..saya tegur and borak2 dgn dia..tapi oredy taken..haisyhhhh....melepas lagi den..




and we do take piccas and some vids to you guys...have a look..make your own conclusion...i cant explain toooo panjang lebar sebab saya sgt penat..and ouhh yaa..lupo bitau..kami balik dgn selamat dgn kereta..ayah dira mai amik..hehe..thanks dira..


and me..oredy bought a pair of new shoe..and new pencil case to cool down my temperature...wootwooot...and increase my spirit to study...im soo lost now..feel empty...show me the right way ya tuhanku..amiiin...




 dalam tren...wuuuuuuu kl central we goo~~
 dira...si gigi kesayangan kuh...stress tapi masih tersenyum

my katil-mate..haha..texting with lafi
 again..her..
 me..stress ketara kan..
 oupss..dira xpyh sgt nak nak peace2...

manusia..tend to duduk after feddup waiting for next ktm arrival..just like us

read book..good habit..continue the good practices dear malaysian!
 buke pose tyme..sgt sediyhsss
 dira mmg terserlah kelaparan dia tyme niyh
 me..showing my meals..
again..me with ayams..haha..redeem punye meals..terbaik!
 see?
 muke kepenatan tahap karma..sebelah saya tuh ade abg hensem tau
 gedixsss



 tebus ke-bengangan dgn buting this shoe..hehe

and this purse..but i gonna make this as my new pencil case..hehe


nah...tgok2lah gambar meng-gedixss kami niyh...feel annoyed??

eyhh biarlah..gambar aku kan...be jealous cuz you're not here! IN THIS PICCA..hahaha..







OPPS DOE TO SOME ERRORS OCCURED THE PHOTOS CANT BE UPLOAD HERE...SO PLEASE DO TO SEE IT AT MY PAGE ON FACEBOOK..OUHKAY??


SOO SORYYY SGT2..















have funn seeing it dear frens dume....woot woot...go to off now..see and let cheritera next time plak..hehe

MUAHMUAH YOU ALL

^__^

No comments:

Post a Comment