Translate

Tuesday, September 20, 2011

when a words arent out from yr mouth


felt like shit when you're keep on asking to yourself did your friends talking rubbish at yr back? haiihh...
no trust there..

have to be aware to everyone in every seconds..though towards yr friends..

always be a person that is out nowhere and  not included in that "special" dramas..shit again

status been updated..been read by everyone..tweet here,tweet there...haihh

always try my best to behave myself but like always lah kan..i'll ruin everything at the end of the day..like do something weird that can annoyed people...BIG SIGH!

try sehabis boleh to ignore all the useless moments and be out away from problems...syuhh syuhhh...away from me please!!

nak cakap tapi takut ada yg makan hati..get what im trying to say here? kadang2 tuh terasa  macam unsatisfied lah with few peoples around you but you cant tell them yang you xpuas hati dgn mereka?  and have to remain silent and shut yr mouth sebab nak jage hati mereka..and kalau boleh you  tak nak cakap rubbish or something bad about them..tapi the problems is,you terpaksa pendam terendam sume segala bagai telan cincang halus2 benda tuh dalam hati..haihhh..




just wanna say that i love my friends and trying my best to not talking bad or rubbish about them..and pray that they wont talking bad about me too..what goes around comes around

Wednesday, September 14, 2011

Dugaan itu lumrah hidup

hi and assalamualaikum my dearest followers..may all of blessed by him always..amin!

well..malam niyh kan terasa sangat empty after i called my doctor *DR ISMADI* and i told him that lately my gum is swollen like hell and almost all ubat dah telan but the results still zero..NONE! the bengkak still tak surut2 and keep on berdenyut-denyut..sakitnya hanya Allah yang tahu..eventhou sometimes i shared my pain with my roomates and my friends and family but they can't felt what i felt..yang rase sakit itu saya..bukan orang lain..kadang2 rasa sakit itu dah xmampu untuk ditahan lagi..tapi nak buat mcm mane? perjuangan di matrik harus dan wajib di teruskan jua..kadang2 rasa xnak belajar..sebab rasa susah sangat nak focus..yelah..dalam kuliah gigi, gusi berdenyut2 like hell tahap gaban sampai ke kepala..and plus with all the questions and formulaes yang menyesakkan urat saraf minda ku..haih..

sesungguhnya sakit itu mengajar kita erti kesabaran dan satu cara untuk menghapuskan dosa



lately...aku ada check on the older post yang dah di published kan..lots of grammatical errors..typing errors..and MANGLISH WORDS..due to that, i gonna change it to better writing style..
*rasa malu tengok ayat tunggang terbalik yang saya sendiri tulis*

trying my best to reduce and minimise the typing error words  as i can.. slow slow..step by step..

back to the topic :

wont talk or say a word about feeling because *me* already tak ada hati dah nak cakap pasal itu..like,dia tak wujud pun dalam hidup saya..i can't share my problems with him..my hand memang dah rasa gatal2 nak text him and tell him perkara2 yang happened in my life that give me an impact but i dont think that he would listen to my story..i just dont think so..cause whenever i call him,he's always be a busy man that i ever met. no time for me walaupun dia pernah cakap kat saya if i do have problems..do let him know..hurmm..maybe that is only a line of sentence that didnt give any meaning..just words that want make to keep me shut my mouth and stop talking rubbish about him..maybe dia malu dengan saya..tapi dia taknak cakap yang dia malu dengan saya..takpelah..saya faham. 


opss...tercakap juga about hati lovey dopey niyh sume..haiiihhh...xbest lah macam niyh..i came here to study not to loveydopey tak tentu pasal..but you're that give me a hope and sya tagih janji2 awak itu sekarang..salahkah saya?

awak kata awak sayang saya tapi saya tak dapat rasa pun rasa sayang itu..malah hati saya terasa jauh dari hati awak..saya tak dapat luahkan apa yang tersirat dan terbuku dalam hati saya dengan jujurnya terhadap awak..
awak dan saya umpama orang asing.


no CHEMISTRY..no PHYSIC formulae that can related us together and derived it till we can be as one..and no encoding for us..eventhou after telah ditambah tolak darab serta bahagi..masih belum kelihatan remainder yang tersisa buat both of us..



dear gigi besi kesayangan ku :

usah kau tanya pada ku kenapa aku semakin jauh daripada mu kini..dan jangan kau salahkan aku tatkala kau langsung tidak tahu dan mengenali aku...aku cuma boneka bagimu bukan? aku tak rela dan tak  ingin diperlakukan demikian..

cintailah aku dengan seadanya..jagalah hati ku..pegang janjimu yang kau akan membahagiakanku dan tidak lagi mahu melukakan hatiku..tapi aku rasa,janjimu itu cuma sekadar janji yang hilang ditiup angin lalu sayangku..

selamat tinggal romeo

Tuesday, September 13, 2011

Love study

Me..feeling so damn great! Why? Because I'm now able to do my tutorials by my own ...so sweet ryte..can't describe my feelings with words..smarter than ever..hehe

Friday, September 2, 2011

me.surgery and raye stolie..

since many of you didnt know what i've faced last few days..so here.i gonna tell you lahh kan..hurmm

surgery?minor or major? answer is major..
why?
because due to continous toothache..
see the doctor and he said..ade masalah dgn yrat saraf gg geraham bgsu saya..
gg geraham nak naik,tapi xade space..jadi dy tumbuh senget..then urat saraf gg geraham bgsu dah pun melingkar berserabut kat gg yg hadapan tuhh...jadi if doktor pakai cabut je gg tuh,maka pendarahan tanpa henti akan berlaku..and saya plak akan ke kubur lah jwabnyerr..


di pendekkan story,
pada 25 ogos yg lepas..saya dimasukkan ke hospital ampang puteri untuk menjalani opc surgery..doktor gerudi 3 teeth of mine..sakit wooo~~ bius satu badan...

makan lgsung xboleyh..bercakap pun sama...seminggu saya minum air shja..tapi alhmdullilah pada raye kedua..saya dah boleyh makan bubur nasi.lega lah sikit..and saya dah boleyh cakap sikit2..

*nak cakap bnyak2 mcm slalu dah xboleyh..takut jahitan terbuka..

bytheway, doktor cakap if saya xbuat operation tuh maka saya akan kena cancer mulut then die lahh..so that's why lah my dad terpaksa spend money to save me..huhu tq papa,love you papa!!

it's soo costy..7000..hurmm..itu jelah nak bitau..ouh yaa..seminggu sebelum saya operate,kawan ayah saya meninggal gara2 this same surgery..al-fatihah for him..conclusion.jaga gg anda!