Translate

Saturday, December 31, 2011

new entry 2012

assalamualaikum there!

alhamdullilah masih lagi diri ini dilanjutkan usia untuk merasai hadirnya tahun 2012..

sempena dengan tahun bary..maka ramailah yg berlumba lumba nak melaksanakan azam baru..berubah berhijrah ke arah kebaikan.. syukurlah begitu,namun pastikan azam itu dilaksanakan dan menjadi satu habit dan bukan lah sekadar mengikut putaran masa..tenggelam teruja itu tatkala masa kian berlalu..pendek kata..jangan hangat hangat tahi ayam sudah lah ye?

hopefully all of my friends read this. :D maafkan semua kesilapan ku tahun 2011.halalkan makan minum sabun selipar shampoo ubat gigi pencuci muka duit or other stuff kalau ku terambil or sengaja halal kan okay? thanks.kesilapan kwn2 di maafkan n semua halal.thanks being my friends :D




so..what's my preparation to face the new year?
firstly..i want to remove a person that make my heart hurt so damn great...si ribut by delete all the memories and his contact number..so i dont have to look at his number when i just want to updating my contacts log..huhu

it's a big step. I KNOW, but i have to..and dari segi sahsiah..im trying to islahkan diri..perbaiki sana sini dan apa yg kurang dengan pertambahkan apa yg sudah sedia ada..well hallo there..im now 19..fuhh fuhh..this year is my last year of being belasan gadis..next year..say welcome to 20ies...ouhh yaa..so not awesome!!

dari segi akademik..have to work harder and i have to keep motivating myself *so easy to lose focus * kick your ass AYUNI if you want to get a BIG IMPACT in your learning!!

and here i attach my determinations : *sama sama doa supaya apa yang saya harapkan terlaksana dgn jayanya..amin!

1. belajar belajar and belajar..no more holiday time
2. solat itu penting..no more lewatkan solat! be early is better than be punctual
3. be advance! always get yourself ready
4. smile always walaupun dilanda masalah..learn how to hide your JUJUR GILE PUNYA FACE EXPRESSIONS
5. less talk study more less play revise more
6. bila lovey dopey thing start to manipulate your heart,try to get a space to avoid it
7. KURANGKAN TIDUR!!! CABAR DIRI
8. kalau boleh...jangan kerap balik rumah *nanti study tak jalan..
9. NO MORE BOROS BOROS AYUNI..LEARN HOW TO BUY IMPORTANT STUFFS JE..PLEASE SGT2!




 BE YOURSELF AND BE PROUD OF WHAT YOU ARE..DONT HAVE TO BE OTHERS  
                                   BECAUSE YOU'RE UNIQUE IN YOUR STYLE..




jazzakullah..

yg benar,
ayunie athirah

Tuesday, December 27, 2011

Kerongkong perit berkata

Saturday nite..dizzy-head write this entry.. Assalamualaikum all.. Fuh fuh fuh..( buang habuk yang dah berkapok kapok) Friends..roommates..lovers..siblings..families are my flowers in my heart. Each of them have their own tunes and all sounds nice actually when it is play in harmony though sometimes the tunes may be out of it tunes..I'm okay dealing with that. But..HEY!! It's a lie if I do said that I never be pissed off,touched,and irritated hearing their tunes that can drove me mad. Haha..somehow those sounds are actually my spices in my life..they add flavours in my life to make my world extra more awesome cool and yeah colorful too..it's ain't cool to have dull life by having same rhythms everyday..imagine how you gonna feel if you have to eat same meals everyday?no variety at all? Bored right..you have to agree with me,that's the fact! My experience never be yours because you're not me. ME is ME..AYUNI is AYUNI eventhough there's lots of AYUNI out there .( but nobody can be me,I have no twins and please don't try to be one okay? I hate copy caters!) Been ignored,dumped by them sometimes broke my heart into 18 pieces( sounds so dramatic but I love to use it..often use it actually ) I can't stand with their attitudes " try to bersabar" tapi chill lah..everyone get their bad side..no ones perfect so don't expect too high to get perfect one. But ALMOST THE TIME! THEY ALWAYS PUTTING SMILE ON MY FACE! GIVE SUNLIGHT THAT BRIGHT MY DAY AND MAKE ME LAUGHED! I do love all of them..every single thing about them..trying to be patient more to handle their madness that suddenly pop out without any warning. Friends, baik buruk kalian adalah satu irama yang melewati drama hidup ku.. May ALLAH blessed our friendship till jannah..insyaAllah' Dedicated to : Attai..Ili Syaza..Nasuha..chela..diera..all 217 members..all ex-bukit ridan elementary school,sk taman setiawangsa,SMK muadzam shah, SMK jalan tiga and all yang pernah bersahabat dengan yuni.. P/s : do forgive me if I had done any mistakes towards you'll..regret it and trying to not doing it again.

Saturday, December 24, 2011

CLASS VIDEO..CINCAI SAJA

AHAKS ! *buat muka sengih2 mintok penampor sebijik..hehe

tugasan lab 5..video class done already! best rasa nyer...dapat siapkan tugasan weiyh...fuh fuh fuh..semput semput..by the way..due to no videos yang huha huha kelas..so i have to skip that part..so i just put some pics to make a video..hehe..take a look lah...:):):):):) happy giler2 happy giler..hehehe



hi sunshine

Assalamualaikum semua :)

alhamdullilah syukur yuni masih lagi berjodoh dengan kms nan indah bagi meneruskan pengajian di semester 2 sesi 2011/2012..syukur alhamdullilah..walaupun results yg diperoleh bukanlah seperti yang diharapkan saban hari..tapi cukuplah untuk menjamin keberadaan yuni di kolej ini. usaha perlu dipertingkatkan lagi,doa mesti seiring dalam menempuhi dugaan dan cabaran yang menanti. lama sangat dah rasanya yuni tak kemas kini kan blog yuni..last update pun after kakom..kire dah season betul lah..well,yuni bukan merajuk ke ape..cuma dalam waktu itu,im quite busy managing my time to my new chapter on my life..tak nak lah tersungkur lalu terdampar buat kali kedua..sejarah pasti berulang if kita tak ambil langkah berjaga-jaga..jadi i have to set  my time betul-betul and back to basic on why i am here. 

hai sunshine..bye stormy..

SIBU..the "thing" take keep putting a smile on my face.. satu pertemuan yang tak pernah dijangka kan..satu jalinan persahabatan yang tidak pernah terlintas di fikiran akan terjalin..kini terjalin jua..menyinari diri ini dengan cahayamu yang sirna..terima kasih sahabat!

senyuman mekar itu kembali menghiasi wajah ini yang dulu suram menanti pelangi tatkala ribut datang menyergah dasar hati. seketika tadi, ku lihat kau wahai ribut empunya badan tapi kau langsung tidak berpaling apatah lagi datang menyapa aku..kau menghilangkan diri tanpa kata,tanpa nota. mujurlah sang matahari datang menyinari diri ini untuk mengembalikan kehangatan diriku yang dingin kesejukkan angkara menunggu dirimu yang umpama menunggu kucing bertanduk. resah dihati yang terbuku diluah pada sang mentari..seumpama mengerti apa yang dirasai lantas kau terus memyokong diri in tanpa gusar. 
 bukan cinta bukan jua sayang..cuma keprihatinan seorang sahabat. itulah tajuk bagi ikatan si hati dan sang mentari. setia disisi meski sibuk..menghadirkan diri buatku..terima kasih!

kawan-kawan ku..cu'ha si cantik ladybird dan ili si comel meow meow..menyokong terus dari belakang. suka duka dikongsi bersama..konflik yang kadangkala hadir menggugat tapi pantas ditepis demi keberlangsungan sebuah ikatan ukhuwah yang dibina dengan ikhlas tanpa mengharap belas. 
segala buruk mu ku jaga agar mereka yang lain melihat baik sisi mu..menyayangi mu sahabat..


dalam diam aku menilai..memerhati setiap perlakuan insan di bumi ini..ada yang melucukan,sadis dan ada juga yang mampu mengetarkan hati dan jiwa melihat kesungguhan setiap mereka yang terlukis di kanvas muka dalam mencapai apa yang diinginkan..halal haram sudah tidak dipeduli..habuan yang menjadi idaman hati itu lebih penting..masya-allah..apa sudah jadi pada kita semua? dunia makin tenat dari setiap detik tapi kita masih enak bersuka ria umpama hari itu lambat lagi mahu datang menjenguk kita padahal kita semua tahu dan sedar bahawa hari itu datang tanpa khabar..tanpa salam..terus datang tanpa kita mampu meninggalkan pesan pada mereka yang mengasihi kita..sedarlah insan..jauhkan diri ini dan insan lain dari kemungkaran dan pulanglah kembali pada cahaya yang benar..


masih belum terlambat dan tiada kata atau istilah terlewat apatah lagi tidak layak dalam berubah kearah kebaikan..tiada had umur..tiada had masa dan had pangkat darjat dalam soal ini..sesiapa saja mampu melakukan nya..ambillah langkah mu dari saat ini. mudah-mudahan penghijrahan kita kali ini membuahkan hasil yang memberangsangkan pada kita dan mereka yang dekat kita..jadilah diri ini sebagai contoh pada mereka dalam melakukan perkara kebaikkan dan bukannya kejahatan..tidak ingin dan tidak rela rasanya diri ini bersubahat menanggung saham yang pasti diadili dengan saksamanya di hari itu.