Translate

Saturday, November 19, 2011

bye bye KAKOM and here welcome to NEW SEMESTER

ASSALAMUALAIKUM...*say it out loud..pftt

i never had a time to keep on updating my blog..sorry for that..and now within this short time,i wanna share as much as i can with you all lah..muehehe..terharu x? ^__^

i storry morry serba sikit jelah ek?

firstly..on tuesday 8 nov 2011,kami atlet yang ready to fight for kms tiba di serba chantek ohh my lovely KMS..so awesome and cant wait to see the transformation of kms..yelah,time balik after habis exam chemistry dataran kosmik dah gaya macam tempat penggambaran final dstination you..jangan xtau plak..nak jalan pun mesti mau hati-hati punya..


then after siap checked in hotel *CAPELLA T1-25* kami pun ada rocall..sume pun pergi..days before tepat kakom begin on 11 nov macam hambar sikitlah..lebih banyak aktiviti yang menjerumuskan ke arah menaiktaraf motivasi para atlet..tu jeh..kms pun sunyi lagi..then esok hari all kontinjen for others matrik pun sampai..i got so excited kot,burt somehoe terdetik juga dalam hati (alamak dorang dah mai lah..xsukenyerr)


itu masa mula2 dorang datanglah kan..then bila dah get used dengan suasana mcm tuh..rasa sebu sedih datang menjelma waktu dorang nak belah..sedih kot..yelah dah make frens apa segala bagai kan..mana xsediyh..tapi adatlah kan setiap pertemuan itu pasti akan ada perpisahan..sgt epic kan?

well then..antara aktivities yg kami lakukan adalah penyesuaian gelanggang mengikut game masing2..kami niyh dah sgt2 mesra dh dgn gelanggang kms tuh..xtau lah nak sesuai mcm mane lg..peluk cium rebah atas court sume dah pernah rasa..you tell me lah nak buat mcm mana lg nak suh bagi suit dgn that court..


clap clap non-stop..this part is worse part ever! penat siot duk tepuk tangan,lama plak tuh..gara gara nak sambut timbalan perdana menteri punye pasai..naik biru tangan aku..dh lah tuh..jalan bukan main siput lagi..kesabaran amat diperlukan disini..terima kasih.




well well...have fun jugalah dengan all the performances yg disediakan oleh pihak penganjuran..which is KAMI (KMS)..hehe..tahniah kms,good job!

aku nak citer part yg best best je..part yg xbest aku citer akhir2 nanty..takot potong stim..kite tengah bergulak kutawa tetibe datang tuutt  tutttt..memang lari mood ah kan..betoi tak?


nak dijadikan cerita..aku mai kakom niyh ade few reasons..
1 - nak menang lah kan..itu sudah pasti
2 - nak collect markah koko..nanti  payah nak masuk u woooo
3 - melancarkan MISSION 14..HEHE..


ape kah itu mission 14? pasti ramai yg tertanya tanya kan?
well it's actually mission nak cari boyfie..14 orang setiap satu..kan ade 14 buah matrik..jadi logiklah ade 14 orang kan? tapi unfortunely till end of the kakom pun aku xlancarkan pun mission tuh..dan masa eh..asyik fokus pada game saja..mule2 mai muke cerah suci bersih xmau ngorat orang..bila dah saat saat puncak muka pun dah tukar tone colour baru nak menggatal mmg xdapatlah jawabnyer..lagi2 hidung aku berbelang kaw kaw punye gara gara aku pakai spek time game..hadushh..menonjol toksah cakap lah tang hidung tuh.mmg xtahan..kalah ermm sape2 jelah yg hidung mancung tuh.aku pun xtau..haha


nak attached sekali muke before and after..



before 2nd day..cerah lagi lah
tige sekawan yang dah rentung







terbaik kan? i know that you all cant agree more right..apakan daya..adat main panas lah kan..cudnt blame anyone..redha sajalah..hitam nampak menarik makin manis tau..muahaha
*pstt ayat nak sedapkan hati je lah..*


time seronok ahh kakom..payah kot nak cerita kat korang sume..sehari tulis pun belum tentu cukup..mana taknyerr kakom is a week then nak summarise in a page? mmg xdapatlah nyah oii...


ape yg dapat saya tolong demi berkongsi rase ke seronokkan kakom itu bersama anda sume adalah..thru photos..biarlah photos jelah yg menceritakan segalanyer...bukankah setiap gambar itu mempunyai kisahnyer yg tersendiri..so  do applies it thru my pics that i attached specially brought for you guys...hehe



ouh yeah..cite pasal my game secara ringkas..i played double for tennis with my partner ainnur insyirah *promote promote*

we are in group D ...have to fight with J K M...means johor..kedah..and melaka..we won two game against johor and kedah by 8-1 and 8-3 then our sir and madam asked us to *buat buat* kalah to melaka eventhou on that time we're leading by 6-2..ade miscommunication here and there because menurut plan awal kami kena bg melaka menang agar xjumpe labuan awal2..then tibe2 on the last minute sir and madam switch plan and kami pun carca marba lah jawabnyer..xtau nak follow mane..last2 kami bg jugalah melaka menang..so* matrik melaka dont be so proudlah yea?* ini adalah fakta,yess kami biarkan kamu menang..terima kasih pada kami..yelah korangkan main bola loop je..xthrill langsung kot..no offense pehlis

then esok pagi kami lawan dgn pahang..as usual we lead till 6-1 then both of us dah mental down kena psiko dgn outsider..end of the story..we lose it..tapi kalah bermaruah,sebab mereka mmg lawan kami..ade skills and not playing loop ball again..huh..sorry to say but mcm bodoh kut main bola lambung niyh..sumpah kena gelak je kalau men camtu..pehlis lah..again,MELAKA dont be proud!!

that's how our game lah during kakom..penat mmg toksah citer lah weyh..but it's worth it i told you..rugi woo sape yg xjoin..mane tak nyer..it's my experience..no one can buy it from me selagi you guys tak merasainyer sendiri..so my advise is,nanti next time..*bila dah further study kat U..participate lah dalam sukan..xrugi pun..gelap muka itu sume standardlah..kate atlet kan?nanti kalau muka asal putih,dia akan cerah balik juga..dun worries lah guys..it's once in a lifetime kot..jangan lepaskan peluang.

                                         MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!


dalam kita merasai secangkir kegembiraan..pasti akan terselit juga kepahitan..itu lah realiti kehidupan..and yg paling aku nyampah is the volunteers yg *bajet penat* giler kalah pemain..walawey..hangpa duduk je kut bawah khemah tuh,berkipas lagi segala bagai pun penat? kerja tolak air kat court..amik air sume tuh kan dh mmg kerja hangpa so toksah nak merungut sgtlah kan if kami minta ELOK ELOK suh hangpa amikkan air..said it again CAKAP ELOK ELOK..pehlislah jgn buat muka..hangpa tuh kalau muka sikit punya cun macam lisa surihani ka..kate perry ka..mau jugalah cheq kesian tapi masalahnyer muka cheq ni pon lg berganda2 chantek dr hangpa pun xbanyak songeh..yg hangpa duk banyak bunyik tuh apa pasai? grow up lah weyh..xade sape kot yg paksa paksa hangpa jadi volunteers..so pehlis do your part well lah kan..we do ours then you do yours lah..ini tak..kerusi for pemain pun korang sapu..korang yg duduk..kitorg hanya mampu melihat and berdiri saja..panas hati boh wei..mujur sabar jah..kalo dop lamo doh kena sound baik punya dgn aku..haiiyoo..otak itu ade tarak gune punya olang..ok fullstop..wrote about this thing make me feel marah kot..*inilah part yg aku paling paling xsuke tuh*

kemuncak kakom diakhiri dengan sukan olahraga..poor syed alif..dia dah leading giler laju kat depan tapi rezeki tak menyebelahi dirinyer..dia terjatuh dan lutut dia terkoyak kulit..ouchh but dia pantas bangkit menebus kepahitan itu dgn meraih perak dalam acara 400x4..good for you..

acara penutup yg best cume persembahan lah kot..yg tang ucapan tuh biasalah..boring..haha..akhir kalam sume penat and yet we still have to fight for our muet *done yesterday* and next pspm 2..best of luck for all of you..


p/s : tq for those yg bace entry saya yg quite panjang lebar niyh..adios amigos..


antara gambar gambar di kakom..hayatilah..scroll down okay ^__^













































































ENJOY WATCHING IT...BYE BYE...........