Translate

Sunday, February 19, 2012

Siapa kah di hati mu?

Hey there!!!! Refer to the title above,baru baru nie saya ada pergi satu program..actually forum about siapa kah di hati mu..and it's so good! Rugilah juga sapa yang tak pergi tuh..well saya ingat nak share lah sikit sikit input yang saya dapat on that night.. So let's talk about it. Teenagers and love sangat synonyms..ibarat wanita and intan permata..tudung dan pin. Sort of like that lah..so,what we've been talking and discussed is about how many of teenagers nowadays hanyut dan alpa dalam dunia cinta hingga maruah diri tergadai..Masyaallah murah sangat ke maruah diri anda wahai gadisku sayang? Maruah diri kita adalah harga diri kita..kesucian diri kita. Tahu tak? Cinta kan pakwe lah konon..eh hello cik adik,pakwe abang sayang awak tuh yakin ke sangat ke akan jadi Suami awak? Nak Sara diri pun belum mampu ada hati nak bercinta cintun..hahaha..so funny lah kawan!!
  "kami bercinta ikut landasan islamiklah Kak"
..hek eleh..meh sini Kak nak bagi penampar sikit,kitab mana awak baca yang ada cakap cinta islamik islamik sume niyh hah?? Cu try habaq mai sikit..nak juga Kak ambil tahu..adik adik ku sayang sekalian..cinta itu memang satu perasaan lahiriah yang wujud dalam hati setiap insan..tidak normal lah if seseorang itu jika tidak punya perasaan untuk dikasihi dan mengasihi..tapi perasaan itu lah disaluran kan pada jalan yang betul. Salah jalan mampu mengheret kita ke lembah hina..bukan kah couple itu satu jalan terawal untuk menghampiri zina? Zina bukan lah hanya hubungan fizikal antara lelaki dan perempuan tapi ia juga adalah melibatkan zina hati..zina mata dan banyak lagi!!
  Tidakkah kamu gerun dengan azab siksa oleh tuhanmu di   akhirat sana?
Insaf lah..jika benar Si dia mencintaimu kamu..ingin mengambil mu sebagai hanya untuk dirinya yang sah,bertemulah kedua ibubapa secara baik..kahwin lah jika tidak mampu menahan gelodak hawa nafsu..Dan ketahuilah olehmu bahawa perkahwinan itu hair dengan satu tanggungjawab yang amat berat..sudahkah kamu bersedia untuk menggalasnya? Tepuk dada,tanyalah hati..Tanya juga sampai iman. Dan jika kamu tidak mampu melakukan yang demikian..maka berpuasalah kamu.
  Kuat kan hati mu,insyaAllah tuhanmu telah menetap kan jodohmu.. 
Perbanyakkan Bacaan AL QURAN
..paling Koman pun 10 ayat per day,jika tidak kamu telah menempah satu ticket ke neraka. Ingatilah Allah selalu..jadi kan zikir itu mainan di bibir mu.. Ingati mati InsyaAllah hati mu akan kuat dalam menghadapi dugaan. Suci kan hati..insyaAllah hidup mu pasti akan lebih senang.amin

Saturday, February 11, 2012

messy crumpy

erghh..muscle pain for 2 days. hurting much. hiaahhh..exhausted..i'm dying here. dealing with human need to play with emotions..the one and the only key to success is PATIENT! bersabar.itu sahaja..

people teasing around..ignored them.people making you mad,smile BIG.
psstt : i hate when people doesn't ask my permission to sit on my bed. i quite perfectionist about my *kekemasan* katil and my place so i cant stand to see any dusts and craps rubbish around my place. HOPING THAT PEOPLE DO UNDERSTAND THAT...I'M TIRED OF TIDYING MYBED AND SWEPT THE FLOOR EVERYDAY..

Ouhh..you people please be more considerate and aware toward your surrounding and someone's attitude..dont think that others are like you. i nagging here because i cant said it loud *there*..i need my space..and i'm suffered! abdomen sakit nak giler......help me..ouh tummy,jgnlah gastric lg dah..please sgt2!!

huhuhuhuhuhu

Monday, February 6, 2012

love month. FEBRUARY!

Hey there!
Assalamualaikum semuanya.^_^
it's already february,awesome right?just left few days before my speacial day. *MYBIRTHDAY* hehe
so..i think i want to tell you a bit about myself or to be specific,my little tiny secrets.
Of course I have secrets.Of course I do. It's completely normal and i'm not talking about big earth-shattering secrets. Just normal,everyday little secret. Like for example,here are a few random secrets of mine,off top of my head :

  1. i can't simply go chilling out with friends like others.
  2. i can't go out at night*all teen girls forbidden to do so i guess*
  3. i love microphone and camera and also to be on stage. *feel like diva or something.haha*
  4. had lots of boyfie at past and still not sure which one is i really fall for..*sad!
  5. give a fake big smile when someone really annoys me.*almost everytime
  6. hate it when i have to deal with *gediksmanja-manja* person
  7. i'm not your kuli batak or something so stop asking me to order something to you *you ada mulut kan?
  8. i do have MALU inside me and i really know how to show it when it came through correct place*i'm so bukan kaki malu tak bertempat ye*
  9. i tak gemar kucing but doesn't means i hate it..just KURANG GEMAR. *it always make me feel uncomfortable..itu je
okaylah enough about it. let's change it into something more interesting that i would love to get during my birthday.

  1. i love kejutan..kejutan party seem nice to me.
  2. i pray that all my friends that i love and been far far away from me will remember myday and let's start it again..salihah,nadia,munirah,nabilah,ili hanisah,syakirah,azifah..all of you [deep in myheart,i always miss you guys but i don't have guts to text or call you guys because you guys dumped me..tq for that]
  3. blackberry or iphone,either one would be nice to me..hehe*gurau je..tapi bagi betul2 pun okay!
  4. nak islahkan diri ke arah yg lebih baik,doakan saya.
  5. one kuliah or one kms pray a good doa for me and sing a happy birthday to me
  6. i'm NOT looking for presents..but i'm looking for your INGATAN terhadap saya.
that's all..

kian masa berlalu..kian dekat kematian kita..berusahalah untuk mempertingkatkan diri dgn amal ibadah. sekiranya aku di takdirkan pergi dahulu sebelum kalian,maafkan segala dosa silap ku..halalkan makan minum ku..hutang hutang ku..agar perjalanan aku kelak tidak tergantung gara-gara tidak redha seorang insan terhadap diriku ini. salah pada ALLAH,masih bisa bertaubat..tapi dosa pada manusia sukar sekali. hanya kemaafan daripada insan terbabit yang mampu meloloskan diri kita daripada dosa terhadap dia. ingatlah wahai teman2 ku..hidup ini cuma sementara..sucikanlah hatimu..perbanyakkan selawat ke atasnya..zikirullah..

usah alpa dan leka dalam syurga dunia yang fana ini kerana syurga akhirat itu lebih abadi. insya'allah bersama kita merubah ke arah kebaikan. AMIN YA RABBAL'ALAMIN.