Translate

Thursday, May 3, 2012

it's time to clean up!

assalamualaikum buddies!

well well well...yesterday i managed to get rid of my old stuffs permanently out from my room..hehe!!

habuk memang banyak tok sah cakap lah kan...berguni-guni..it's a good medicine actually since i got flu..haha(maksud sebaliknyerlah kan)

memang penat xingat dunia..i arrange balik sume barang dalam bilik tuh..i moved almari..my 2 heavy study tables..my katil and some craps stuffs..fuh fuh fuh..nak tercabut tangan and urat perut time angkat semua barang barang tuh..mana tak nye,if ringan consider lagi lah kan..ni berat haiiahh..masya'allah!!

after hours in there..my flu comes to worse and i decided to stop for awhile..went to mall and pasar malam then come back to finished the undone work..

the result :
 it's not turned up as what i wiSh for but it quite okay lah..im not really pushed on that yet because i'm going back to kelantan tonight..so if i set my bed tidy and neatly..no one will sleep there and my liltle sister will use my rooms to play with her friends and i surely dont like that to be happen..heh!

after i come back from my village i promised to myself to wipeout all dusts and arrange all books in myrooms and remove all unimportnat stuffs and my outfits(give it away to those yg lebih memerlukan dari saya)
iyelah..if baju banyak sgt sampai tak terpakai pun tak elok juga..nanti kat akhirat nak jawab apa? sebab itu dah boleh masuk kategori membazir..padahal semua sedia maklum bahawa membazir itu satu amalan syaitan..


nanti i'll attached my cleaning room progress photos here..(ada problem sikit nak upload)

ok,done with that..

before i end my story,i just want to say something..jangan lupa solat..my heart almost stopped for awhile when i read an article about azab if sengaja lupa solat..or tinggal solat..i admit that i kadang2 pun ter-missed one or two..astagfirullah,berdosa betul..bukan i tak tahu tapi kadangkala tu lalai,leka dengan pekerjaan dan nikmat dunia..insya'allah akan saya jaga solat saya dengan baik selepas ini..harap2 kawan diluar sana pun sama lah ye? yang mana kurang itu,qada lah dan gantilah dengan memperbanyakkan amalan solat sunat..moga2 hidup kita kelak disana akan diberkati dan perjalanan akhir tatkala menuju ke alam barzakh dipermudahkan dan tidak diaibkan..amin..

ayuh berubah kearah insan yang lebih baik!!


HAYYA A'LA FALAH YA SIDDIQI..

No comments:

Post a Comment