Translate

Friday, May 18, 2012

seketika di kampung

hari ini hari jumaat,18 may 2012..esok piala FA akhir aka berlangsung..hehe..moga2  KELANTAN menang!!

i'm doing great here..at first memang agak sukar..have to adapt with new routines semua but after been through  all of it..it's simple and easy actually..have to be more patient je..nak handle oldies bukanlah perkara yang mudah..mereka cukup sensitive and amat gemar bercakap(usually cakap benda yg sama je) so,at first tu memang tak dapat nak terima..yelah,i'm so not a person yg boleh tahan orang cakap banyak2 and arah aku suruh buat macam2 benda..even if ada orang cakap dengan nada suara yg tingi pun aku akan tersentap apatah lagi suruh aku buat macam2..i know what i have to do..so don't need to remind me 1000 times!! one just enough okay? sebabnya..it'll stick strongly in my mind..don't believe?try me lah..tehee..

many exciting things that i've done here were:

1. do some painting on papa's kdin great walls..heheee
2. nursing my grandma..jengjengjeng!
3. soon..go to KURSUS KAHWIN..big laugh!

hey!!
 go to kursus kahwin doesn't mean that i dah nak kahwin..just as preparation..lagipun hal ini kan ilmu..malas nak serabut time betul2 i nak kahwin nanti *cewahh*

i have my own target..nak ended up my single life when i am 23..hehe..harap2 termakbul doakan ku ini..so,sape2 yg berkenan boleh lah masuk meminang..hahaha(promotepromote)..i gurau jelah..jgn dok pikir aku kempen diri aku pulak eh?? saja je..tapi kalau ada pun apa salahnye..dah jodoh..i terima aje..asal ada agama..baik akhlak,budi pekerti..ada latar belakang susur galur yg baik..educated..hormat orang tua..i on je..hahaha


now...lesen kereta..haiyaa..saya masih belum ada lesen kereta maa..yelah,org duk sibuk2 ambil lepas spm..aku pulak gi sibuk2 belajar memasak..well..it's a skills and sangatlah berguna time future nanti..bukan setakat boleh masak for husband and family..silap2 haribulan,i retired awal..boleh open my own restaurant with my loving hubby..insya'allah..besar cita-cita itu kan?

well,before this aku memang selalu jugalah berangan-angan nak open my own empire..AYNAZAFA SDN BHD..nama syarikat hasil gabungan nama my siblings..aku nak open sport center for my onle and the one brother ZAHIN..sekolah tahfiz for my second sister HUSNINA..and beauty center for my adik, FATNIN..aku pula?pemegang saham terbesar for all companies..

rasa2 macam nak buka restoran,yelah dulu ada seseorang yg membakar semangat suruh open that restaurant..now,he's already be my past but i'll always looking forward to fulfill all my dreams..

bila di imbau kembali,banyak jugalah antara dreams aku yg dah terlaksana..alhamdullilah..aku bersyukur..impian masa kecil..remaja and now..mungkin masa tercapainya impian itu je yg lambat sikit..tapi,itulah dinamakan ujian..ganjaran akan tetap diperoleh bagi mereka yg bersabnar menunggu tanpa putus harapan..

keran..sehebat apa pun perancangan kita,hebat lagi perancangan ALLAH!

ALLAHUAKHBAR!! takbir kuat bagi bergena sikit alam ini..(malu?)
amboi,nyanyi melalak mcm kera kena belacan tak malu pula ye>suruh takbir malu pula kamu?? parah parah..check diri cepat sebelum terlambat..


okeylah..before i tamatkan my entry kali ini..saya nak ucapkan syukur kepada semua nikmat yg telah saya terima..

alhamdullilah syukur kerana:

  1. saya masih bernafas himgga ke saat ini
  2. saya masih mempunyai ummi dan papa
  3. juga masih punya tokwe(nenek)..sidi(atuk) dan mok(moyang) serta keluarga yg lain
  4. masih mampu mendengar dgn jelas(kdg2 je pekak sikit..tersumbat le tuu)
  5. masih dapat melihat walaupun  terpaksa menggunaka kacamata untuk lebih jelas..
  6. masih punya kelurga bahagia..
  7. punya kekuatan untuk belajar..

dan macam2 lagi..syukur untuk semua