Translate

Saturday, July 7, 2012

say hi to MISS p !


taaadaa~ i'm back..wootwoot..
assalamualaikum..jawab2,nanti dapat pahala tau..hehe

miss P say `hi`..and korang mesti rasa sape ntah miss P tu?

well well well..let me give you a clue. miss P always come once a month to pay her visit,never missed it i tell you except for some girls yg ade masalah lah kan..so did you get the answer already?

ahah! for this entry..khas dibuat for you ladies!!! so boys,closed your tab now..ahakz!

#kidding lah..boys nak baca boleh tapi niat biar betul lah kan..take it as one of ilmu baru,ok?^_^

miss P, sahabat karib wanita..or more to sister like..almost every single girls in this world would have their crazy mood swing during this period of time. ME TOO! no exceptional kecuali to married one,when you got pregnant,the miss P dumped you and will be good to you back after 9 months later..haha!

when the  miss P come,everything seems undone..semua mcm serba serbi tak kena..and how to handle it?

ahah! let see what i get that can help you out there to be happy while having the miss P day visit..weee~

the masalah yang timbul :

lazimnya,aku selalu rasa panas,rimas and tak selesa satu badan..rasa gatal sangat.berpeluh-peluh walhal tak main panas pun.

then aku selalu je emosi tak stabil sikit..macam drama queen sikitlah..mudah berubah2 mengiktu kondisi gitu..cewahhh..

setakat niyh, itu jelah hal yg aku tak berapa nak gemar sgt..*im not complaining,just want to share je..hekhek

so..the walawey solution..

drasticly taking bath lelama yg mungkin! rasa mcm nak duduk dlm toilet with shower on. hohoho..biar menggigil sume baru keluar..

to sibu,sorry lah selalu marah2 tak pakai signal sume and always make you feel terrible horrible sume ble ble lah kan..mood swing..wakaka {told you to be aware of it}

memanglah swinging mood niyh danger a.k.a poisonous..kalau terFIRE kat orang yg tak tau kita tgh dilanda demam mai melancong seminngu with miss P confirm kena bom bazooka balik.

apa?? tak percaya,trylah buat..cari one of your fren yg baran time miss P mai melawat,then hang takdaq angin takdaq ribut pi duk sembur dia,tengok pi dia marah ke tidak..haha


and last but not least..*gaya mcm nak tulis esei plak kan..heh -.-'...

aku suke lah bersukan beriadah ber-mengeluarkan peluh time miss P mai..memglah setakat tu pakat dok kata
" hang gila apa? hang tak takut pipe leakage ka??" pipe leakage??
 alaaa awat hangpa slow tenet loading poor sgt niyh..BOCOQ LAh pipe leakage tuh..aku saja ja nak bagi gempaq sikit..hampeh lah hangpa sume ni. fail betoi..


aku suke bersukan bukan apa..bila bersukan,bloods flow lawa kot..no cramp perut sume i tell you..trylah sekali tengok..and it actually can help to boost yr adrenaline and reduce yr tendency to have a bad mood day when the miss P say hi..

itu jelah yg aku nak share.

ingat noo~ tak semestinya hangpa duk mai miss P tak boleh nak buat ibadah,solat baca quran mmg sah lah tak boleh..tapi hangpa sume termasuk cheq niyh boleh lg duk berzikir tambah2 pahala..yelah,kita hidup tatau sampai bila.ntah esok ntah lusa dah jalan bekal bawa sikit ja..malu weyh!!

so..renung2kanlah and take this free time {when miss P say hi} to muhasabah diri and be better person than yesterday. human can change it just you willing to take the risk or not.


# miss P say hi to me now and come for her july visit..
#told you that this entry khas buat pompuan ja,yg hang laki duk baca buatpa?ish ish ish..


#real notakaki : banyakkanlah bersabar,we as girls are unique and the P visit is special. and saja ja gedik nak tulis dlm loghat utara. kalau salah maaplah ye..hehe