Translate

Sunday, August 26, 2012

kena tipu on raya!


hi there! assalamualaikum and happy eid mubarak to all of you muslims.

time flies so fast right? tup tup ramadan was finished and raya say HELLO!!
this RAYA just great because i cannot totally focused on raya. my mind start to think what should i bring..what should i do..all forms filled-up already or not..so many things in my mind uolls just in the 2nd day of raya.

and  as uolls know, ME  now doing a little business on *beauty cream* and i would love to attach my clients reviews in the next entry. so wait for it okay? hewhewhew


 okay,enough with that. lets proceed!

raya : what was happened on raya? hurmm..to be honest,my emotions is quite distracted and deeply touched with a few on people yg macam *sok tahu gitu lorh*

means in almost everything just only that person je yg tahu segalanya. macamlah kite ni bodoh sangat. i sentap u buat mcm tu tau!

part best on my raya would be a extremely ohsem  BBQ on the 3rd night of raya if im not mistaken lah kan at kak long's house. best woo makan ramai2..comot comot semua sana sini. klik-klik sini klik-klik sana uolls. glamer sangat tau. hahaha!

part tak best : let it be history lah.ok? i mind to share sebab this blog is public so i tak nak lah ade my words nanti orang luar sana manipulate ape semua kan. cume ade satu story lah i nak share.


it's happened after i dh balik bangi on friday

pada pagi yg indah ditemani mimpi2,tidurku telah diganggu oleh suara nyaring itu >>

UMMI :
KAKAK!!! BANGUN!! PAGI BUTE DOK TIDO LG..NI APE NI?SURAT APE NI? AWAK GUNE BIL YE SELAMA NI?

ME :

MUKA BLURR..HAH?!! BIL APE PLAK NI? MANA ADA KAKAK GUNE BIL,SAYA GUNE PREPAID LAH UMMI.

UMMI :

DAHTU YG SAMPAI BIL NI KENAPA? RM62.00 PLAK TU..(U MOBILE PAYMENT LETTER)

ME:

WHAT??!!! SURAT BIL SURUH BAYAR? SEJAK BILA KAKAK GUNE UMOBILE?? RM62.00 HINGGET?

i started to recall back my memories >> ouh yaa..waktu on july aritu i ade pi mines sensorang i mengaku ade  register this umobile thing. tapi si apek cine hampagas tu kata it's free and it's prepaid so i mcm tak kisah sgt lah kan nak register sebab i fikir :
(alah aku bukan gune pon,tak yah topup naty num tu expired sendiri lah in few months later)

so nak jadikan citer,after je i register that umobile i trus blah..tak check ape sume so that is my fault lah. and i  get lessons on that ye! haiish..

so, dgn segeranya i pon call lah customer service line and do make a report about i yg dah tertipu niyh.

iyelah, i tak gune pon..how come i nak pay for something yg i tak gune and it's 60++ ringgit something kot. MAHAL SIH!!

after i cakap kat org tu, dia suh i lodge a police report so i said yes lah kan sebab tengah marah.

then after my marah sume dh reda and i can think wisely tak ikut hati i decided not to lodge a police report. sebab :

1. it takes time.
2. bile kena dealing dgn polis ini mcm tak best lah sebab akan ada sesi soal siasat sume and i pon dh nak pi blaja so i tamau lah serabut2 kepala dgn hal remeh temeh ni
3. that guy is cine so usually cine mcm expert in manipulate people sume kan. i bukan nak racist ke ape.. tapi that's the fact


as a conclusion: i pon bersiaplah pi customer service centre dia yg jauh tu ..dekat dgn times square. i cukup malas nak pi sana..yelah dhlah duit terbang hangus lagi pastu penat lagi dapat. hati plak bengkek je. sabao jelah.


dh siap urusan kat sana terminated service i dpt tau i still kena bayar for this month august. yg i paid tadi is for july. mcm hareeem. makin hangin hati gue. once i asked nak bayar sume sekaligus,mudh kerja..dia cakap

( cannot lah miss,we dont know yet yr usage means yr real usage for this month)

and aku sergah lah cakap, tatau ape plak..u see the simcard,
(sambil hulur cars simcard yg tak penah pgng tuu) i tak buka keluar lg from its card so mesti amount dia just same with this previous month. and that girl mcm tatau nak cakap ape. geram betol aku


gara gara hati yg bengkek kaki sakit aku pon shopping sakanlah nak bg reda hati. sedar2 duit tinggal bape keping je. *note: jgn shopping time emosi tak stabil ye


so,the end of the story.

# once i fikir balik, mungkin ini satu ujian yg Allah nak duga saya and salah satu cara untuk menyucikan rezeki yg saya dapat. yelah..takut ade termakan hasil kotor ke ape kan..just think positive. ini kira satu kifarat nak hapus dosa and pengajaran utk masa akan dtg. so pada uolls yg belum terkena. jaga jaga ye? jngn sampai terkena mcm saya.