Translate

Sunday, December 8, 2013

Imma happy lady uoolls!

hallu hallu hallu people !!


assalamualaikum and happy sunday! yeay!


imma happy lady and im so rockin happy since lately banyak sungguh kejutan and good news happened to me.


so, lets begin to spill out all the storyyyy..hihihi

a friday blessed, the JPA result has come out and i one of the selected people yang dapat that scholar. im so happy and rasa bersyukur sesangat.. Ya Allah, its like a dream come true hoiiihhh..

mana taknya, i've been triyin to get this scholar since matric lagi..akhirnya all the efforts are pay off. Syukur ya Allah. terima kasih sesangat atas limpah nikmat yang kau kurniakan pada diri hamba.


and then kejutan keep comin! semalam, sabtu kak syira called me. she actually invited me to participate in one of the REMAJA photoshoot for the valentine day puya.. so i was like.. whoaaa really ?


dengan ada retis lagi uolls... NOAMAD and IAMNEETA maii.. well, to be honest..aku sebenarnya tak kenal pun dua orang retis nih. tahu sekadar nama lah.. tatau plak their faces macam mana kann.. so, ditakdirkan semalam kami be together in one roof okayh,same hall. takin pictures sama2.. lalalalala...



waktu time shootin gambar tuh.. semua org like kena pakai tema pink tau.. and aku plak dah memang xsuka pink.. di suruhnya pakai pink? walaowehh.. memang kelam kelibut jugalah cari baju hah.. mujur lah ada heroin, my dear rumet si emy pinjamkan baju dia. lalala, thanks emy. hehe

so den pun pakailah baju pink dia tuh.. and i go there, the shootin place with naked face. wearing no make-ups. and when i was there, lookin at the others.. semua muka, perghh! tebalnyaaa makeupp mak jemahhh hoiii, kalah kakton hah!

i was like, malu jugalah.. kalau tau den calit juga lah mascara ke hape ke kannn. ishh, itulah.. sempoi kononnya. puiiih.

so the part of joy for that night wasnt stop there okayhh.. we the rest of peiple takin photos in group of 4-5.. tetiba aku hanya berdua je.. dgn kakmi. kami kene amik gmbr berdua je tau. so retis sgt hoooi.

kami dua orang nih lah suka bergambar, mmg silap besaq lah suh kami pose sekali. muahaha (evil laugh)

so, bila smpai je our turn.. we pose like a celeb lah kan.. like owes lah jemahh2 semua, macam xbiasa bajet retis.. kekeke..

lepastu, dah habis siap semua... time weolls nak blah, tetiba kene panggil balik. the fotografer nak shoot gmbar kami dua org lagi.. (tak puas lettew) kihkihkih..

so i was like, okayh then.. lets do it. just simply pose .. tapi kami disuruh buat pose acah2 gaduh rebut boyfiee gitu. wakaka.. mende simple seyhh. buat sajalah..


so, malam tuh juga.. i was been told by kak syira yang dia dah pun masukkan nama aku as one of the contestant in REMAJA GOT TALENT.. muahaha..


memula aku like, oklah.. layankan jelah.. so pagi tadi, nasib lah tak terbabas tidur kannn.. aku pun p lah bersiap ke dewan dtii utk that contest. sudahlah xbuat any preparations punn. mmg berani mati gilaaaa. sebab aku ingat it is just a small event. tapi rupanya2... the juries is NOMAD, IAMNEETA and ada lagi satu tuhh, i tatau lah nama apaaa.. maap maap. hehe


semua peserta hebat2 weyhh.. siap nyanyii iring musik bagai.. joget korea pun hadooo kau tau tak? sampai turn aku.. aku just mengacara and berlakon. at first aku rasa xyakin woooo nak buat all thiss crazy things.. ye la semua like hebat2 sungguh.. aku plak, juat mengacara and berlakon. alahaiii..  aku was super takut my persembahan become a dull one. BUT, i was wrong. totally wrong.. hahaha.. the actin part was osemm ever. nomad and neeta join me together.. so the jalan cerita of my idea sebelum naik pentas tuh totally lari kelaut.. so apa yg para crowds is totally random and spontan laaa... and aku really being myself on the pentas. imma happy lady..


lalalala...   aku tak tunggu sampai the majlis habis since i had a date with falah, my dear rumet kann. 6 dis lepas.. b'day dia.. so she really want to celebrate the day with the people she loves most. i'm so glad that i'm one of them. touched. thanks my babybooo falahiah, me love you. :)..


so after sesi bergelak gumbira di falah's private partyyy ... dorang decided nak p tgk wayang.. so aku and kakmi.. geraklah sekali.. but we arrived, KAMI TAK JADI TENGOK WAYANG SEBAB SALES BANYAK GILAAAAAAAAAA!!!!!!!!



aku macam kena rasuk tengok all the sales and diskaun. ya ampunnn.. i just get myself a new parfum..2 eyeshadows and a shirts. the shirts part.. sumpah best gila..


JUST SIMPLY BUY 1, YOU GET 2 FREE!!!!!!!!


*pengsan*



bajet2 je nak kawal nafsu takmoo beli bagai.. tapi once tengok je the sales and the price of that shirts.. hahaha.. mmg silaplah kalau ini budak yang namanya AYUNI tuhh beli.. mesti mau beli, MESTI! 


EHHhhhh, lupa.. did i told you yang AKU MENANG THE (REMAJA GOT TALENT) CONTEST TUH?? 


jyeahhhh people, i won. yesss AYUNI (aka YUNN CANTIK ) MENANG . 


1ST PLACE OKAYHHH.. 

not 2 or not 3.. but THE 1ST ONE okayhhhhh. 




muahaha.. i just love my day.. and i do love the pengalaman yang i dapat. nobody can be ME. because there's only one 

NUR AYUNI ATHIRAH BINTI ABDUL RASHID 

in this world.



thanks all, much love.. YUNN :)


nah.. silalah jamu mata people... kihkihkih






Sunday, December 1, 2013

HALF-ACCOMPLISHED!

hai hai my dears!

apa khabor hooii..lama kan x beborak kat ruangan maya ini. nak buek lagu mana... busy sokmo aihh.

so, today is 1 december people. dah hampir pun dengan final exam untuk this sem. sem 3. walaowehhh.. sekejapnya lahai time flies.. masha'allah.

ok la ok la.. apa motip ek tulis ini petang? well... im just simply scrolling my blog up and down .. then i saw " target to do in this sem"

bila den review balik all.. ada lah yang dah berjaya di capai.. tapi masih ada juga lagi yang dalam progress. huhuhu...


nak tau tak apa je yang dah tercapai and apa yang tak?


1. part academic and sports : hurmmmm.... kennot say yet.

sekarang baru nak on track balik study (doa doa sempat lah ek) and mulai esok baru nak mula official training untuk ke HK (HONGKONG)lalalalala....

2. simple in outfits.. well, im good t it. hehe

3. buang baju and kasut yang berlebihan { kurang berjaya, makin bertambah adalahhhh}
hehe

4. biasiswa sukan .... well, im one the holder of biasiswa sukannn yawww!

5. beli hardisk = done

6. format lappy = done

7. berat bawah 50kg. muahaha,, still stucked in 52-53.. haiyaaaa

8. kereta ? hurmmmmmmmmmm NOT YET

9. vacation = not yetttt

10. debts = done :) muahaha..


itu jelah nak saya beritahu pada kalian semua.. wakaka

Andai hatiku bersuara...

Sayangku...

maafkan diri ini jika apa yang bakal aku luahkan bakal mengguris jiwa mu.

aku mencintaimu.. tapi aku juga keliru. aku keliru dengan perasaan ku sendiri. bukanlah aku tidak yakin akan ketulusan cintamu.. cuma aku, tidak pasti akan hati ku sendiri.

kau, kau telah memberikan yang terbaik untuk diri ini tapi..

kala ini, aku menyayangi mu tetapi aku juga menyayangi dirinya. bukanlah aku tidak cuba untuk menghapuskan perasaan yang kian bertapak kukuh dalam hati ini buat dirinya.. tapi aku tidak mampu..

aku kecewa, aku kecewa dengan diri aku sendiri.

bukan kemahuan diri ini untuk menduakan kasih sayang..


sayang..

cinta masa silammu kini seolah-olah cuba untuk merebutmu kembali.

sungguh aku risau, risau akan kehilangan mu.... tetapi, aku juga berasa simpati terhadap diri itu yang meraih perhatian kasih sayang darimu.

tidaklah aku menyatakan kerelaan untuk berkongsi kasih apatah lagi berkorban kasih. cuma...

jika engkau mampu merubah dirinya menjadi seorang insan yang lebih baik..ada baiknya untuk aku berundur.



Saturday, November 9, 2013

why care when already had one..LIFE.

I trying myself, be focus on my books but I can't. Feeling to write extremely inside me now so I choose to write. It's been long time I didn't write and I didn't blog. But now,JUST NOW ( in the morning to be exact) I blog.

why ? Because I'm super excited on some cool stuffs that offered me a very tempting products with a very good price!! Masya'Allah.. I was like * crazy-over* it.

Then I've updated my status on my FB (kalau aku kaya)..Yeahhh!.. if only I'm a rich person. I would simpy  buy those products without even thinking how much it would cost me.

Sebab.. I have more than enough money to own it. lol...

have you ever feel like giving someone like your dear friends a random gifts? I'm kind of feeling like giving all my dear friends a gift. sebab I wanna appreciate them. Sometimes I couldn't make time for them sebab I'm too busy dealing with my life. Walaupun kekadang I don't even know what kind of busy that I've been involved with.

And sometimes , I have no ideas is it me or memang I've no close friends? ( like having  a bff or watsoever people called it)

My holidays..I've spent it all (most of the times) with my family and being in my lovely house.

I'm just a normal girl.. I'm nobody. I'm not a heiress of a big company daughter or a princess. I do envy most of my kenalan when they do posts pictures of them going abroad, having their holidays. BUT I ( instantly reminds myself , that I shouldn't comparing myself with others.


we didn't even have a clue what kind of problems they're having and the real situation laid behing all those smiles and pretty pictures.

so, please YUN please. help yourself to stop comparing . Yeahhh it's good to dream about a better life. But do remember, there's a reason why we've been chosen to live a life like this ( at this moment) try to look at the +ve side. Would you ever be like how you be now if you're totally a different person today?


Imagine : how you gonna be like if you were born (RICH) ?

Would you be the exactly the same (AYUNI) like now?

Don't you be cocky? will you respect others? will you value your cash? will you help the poor people? will you try to feel their pain?
WILL YOU???


so, do appreciate on what you've today. you can lose it in a second.

LOVE your LIFE and make every seconds in your life counts.

TIME is a thing that wouldn't come back. Once you lose it, that's THE END.

dear friends of mine..

We all know the exactly our birth date... but we have no ideas when..where..and how we gonna TIMED OUT.

so, LET'S fix ourselves.

BE A BETTER PERSON NOW! A BETTER PERSON FOR YOUR DEEN..YOUR FAMILY AND YOUR NATION.

DON'T BE SHAME TO DO (TAUBAT) TO CLEAR UP ALL YOUR SINS..

Allah itu Maha Pemaaf. Pohonlah kemaafan dengan sekeping hati yang kudus ikhlas,letakkanlah sepenuh pengharapanmu kepadaNya.. Kerana DIA la satu satunya tempat untuk kita bergantung harap.


Friday, November 8, 2013

KALAU AKU KAYA.......

hi and morning peopel!!!

ya Allah!! pagi aku hari ni rasa macam nak scream out loud sangat sangat! ini semua gara one link nih.. ngokrang tau tak, dia puya offer tersangatlah dahsyat!! sumpah rasa nak boraong semua weyh! sumpah tak tipu...

aku ni lah pantang kalau tgk barang pepeliks nih..mula lah nafsu nak memiliki dan membeli naik menggila. tapikan daya... faktor kewangan sekali lagi membantutkan harapan aku. CISS!!

kalau lah aku kaya...


akan ku boraong ini barang habis-habisan..
aku sangatlah tergoda tgk barang home-living dia.. lepastu p usha plak barang eletronics dia..MasyaALLAH... kagumnya hati ini ya tuhan..

sampaikan terdetik kat dalam hati, aku nak reward diri aku dengan all this things and i wanna buy this appliances for my mum.. the steamer,,portable steamer, so tak yah nak bawa iron besar gedabak tuh kalau ada training or game kann? ye dokk?


lepastu, bagi sesapa yg gila minum jus yg suka blend blend tuh kan.. u guys can simply buat your own jus then angkut sekali the bottle bawak pi jenjalan sesama uguys.. tak pun bawa lah p training hah.. senang gila aku cakap kau jemah.. time-saver sgt this product
mana tak jatuh hati jatuh cinta?
lagi lagi bila tgk harga yang amat amat lah murah.. weyhhh mana nak dapat weyhh rm200 jadi rm53?
you tell me, mana nak DAPAT??!!


DAHLAH ADA IRON PORTABLE! kecik molep je iron tuh.. nak bw sumbat masuk dalam tas tangan pun muat tau..

lepastu kan, the steamer osemm juga.. sebab apa? sebab dia guna kuasa battery je tau
so if uh-guys p masuk hutan sekali pung..jgn takutlah.. uguys puya baju tudung semua tetap bergosok rapi.. this kind products sangatlah menjadi pujaan hati ku..

dari stock barang home-living..ke electronis..ke health and beauty..lepastu ke fashion..baby and kids and travels.. semua pun hado weyh.. Ya ampunnn..


kalau nak ceritakan..mmg la sampai ke esok tak habis.. aku nak sangat beli nih..masalahnya.. semua payment kene bayar thru paypal and online banking.. aku puya maybank2u boleh lah plak lupa passwordnya.. almaklumlah..sejak buat..mana pernahnya aku buka.. yelah..selalu beli online, aku bayar kut banking biasa je..mmg lah online banking tuh mudah tapi aku rasa payah since banyak hah nak kene isi form.. aku jd naik meyampah. sekarang aku tgh memburu sesiapa yg ada cimb clicks or maybank2u..yelah..aku nak sangat2 dah beli blender yg osem posem nih.. uguys bayang ehh.. korag p kedai, beli buah.. masuk dalam keta, bubuh dalam botol dia tuh..then tekan the suis on the botol, direct terus dapat fresh jus weyh.. it is portable. no need to use plug punn.. gune battery je..kalau bettry habism poie jelah singgah kedai sat.. beli battry baru. tak susah kan?


so, for me.. this so practical and so osemmm!



cekidout this link :

http://www.gdeal.com.my/72-off-quality-shake-n-take-mini-blender-for-rm57-instead-of-rm200.html


aku nak printscreen kasi uguys tgk.. malangnya..apa ntah yg masalah dgn lappy aku nih.. duk la tekan tekan "prt sc" tuh..  tak boleh juga nak print screen.. sejak2 aku format lappy aku nih.. dia puya functioning tuh hampeh sikek.. regret jugalah aku sebab p format.. yelah..now tinggal software basic je.. kalau tak dulu penuh dgn software yg besh-besh.. alahai... kenapa lah abg basha dah grad.. kalau tak, boleh hantar this lappy kat abg basha.. sobs sobs


oklah..itu je nak cakap. aku tetiba jd mood on nak blogging today sebab rasa eksaited yg amat sgt.. selalu aku malas malas jugalah nak bloging nih. dahla aku sebenarnya kene study.. tapi dari tadi duk hadap lappy.. bukunya asyiklah duk tolak tepi je.. ishh ishhh,teruk lah mek yuni nih..


ehh ehh, aku ada 3 papers tau tak jawab lagi test 1 nih.. doakan aku eh? terima kasih atas segala jasa baik uguys semua.

buka buka link tuh.. jamu jamu lah mata tuh sikek yee.. hihi.. babai uguyss

YUN  :)

Saturday, September 14, 2013

found this and i give it a try. hihi

Anda Gigih (Striver)

Anda bercita-cita tinggi dan fokus. Anda suka berkongsi pengetahuan dan kemahiran anda dengan orang lain, dan anda tidak takut menjadi tumpuan.
Anda menetapkan standard yang tinggi untuk diri anda dan orang lain dan sentiasa menumpukan perhatian untuk mencapai matlamat anda. Dan apabila anda teruja tentang sesuatu, anda mempunyai keyakinan dan semangat untuk memberi inspirasi kepada semua orang di sekeliling anda untuk turut terlibat.
Anda merupakan pencapai semula jadi, maka tidak hairanlah perkara-perkara dalam hidup anda kelihatan jelas dan teratur. Anda pastinya mempunyai idea yang tepat. Sikap dan mentaliti positif sepanjang masa!
Kehidupan adalah tentang membuat pilihan. Jangan lupa untuk terus teruja dengan segala kemungkinan dan potensi di luar sana dan bukannya mendesak untuk mengetahui "jawapan" sepanjang masa. Ia merupakan jalan yang panjang, penuh kelainan dan berliku-liku, oleh itu daripada menjauhi perjalanan tersebut, tempuhinya dan nikmati segala rintangan yang anda hadapi. Cabar diri anda untuk mencuba pengalaman baru dan menikmati kehidupan sepenuhnya. Tetapi anda juga perlu ingat yang anda tidak boleh berasa yakin dan ceria sepanjang masa. Kadang kala ia sama sekali tidak mengapa untuk mengalihkan tumpuan dan melihat ke dalam diri anda. Malah, kami amat menggalakkannya!
Anda memahami akan pentingnya persahabatan baik. Ia merupakan salah satu daripada perkara berharga yang anda ada dalam hidup anda. Pastikan anda merebut setiap peluang yang anda ada untuk meluangkan masa dengan teman-teman baik anda, kerana mereka merupakan sumber inspirasi dan keselesaan untuk anda.
Apabila tiba masa untuk berehat yang anda sewajarnya nikmati, anda suka bergiat aktif. Sama ada mengetuk turapan jalan atau pergi ke hutan, mengambil sedikit masa untuk menggerakkan otot-otot anda boleh membantu anda berada dalam keadaan yang terbaik.
Anda melihat kehidupan sebagai acara maraton dan bukannya acara pecut, dan cenderung untuk berfikir dari segi aspirasi jangka panjang. Anda seorang yang rajin, dan suka melihat hasil daripada segala usaha anda terbentang di hadapan anda. Anda seorang yang seimbang dan fokus, dan membiarkan motivasi anda mendorong anda untuk berjaya. Sekali-sekala, jangan lupa untuk memanfaatkan hidup anda - berbelanja untuk sesuatu yang boleh menggembirakan anda!

Thursday, September 5, 2013

MHS part 2....

assalamualaikum, salam sejahtera salam satu malaysia and salam MHS evribodii.. hihihi

so here i am again. eksaited tak eksaited tak? tehheee.. well well.. today is khamis. It's already halfway of mhs dah.. and we all eksaited dengan our upcoming event.. THE NIGHT OF MALAM WARISAN BANGSA.

My unit and the unit of tugas2 khas will do the gimik and we do hope the best for it.

nak jadikan cerita.. my unit, sukan and kebudayaan actually have not so many works to do lah kan.. we just pantau bebudak kolej kediaman yang we actually in charge of . giving out some fresh ideas and see them training apa jadah bagai kedebuk kedebak semualah kann. itu je.. and we also in charge of LARIAN KAMPUS AND MALAM WARISAN.. dimana this two event are the most WOW one lah kan.. sebab?

this is the closure event kutt.. so, hari2 lain dimana bebudak modul smbutan sibuklah duk usher budak.. kami2 nih sibuk jyga.. sibuk makan..hikhik.. lepas makan kami layan movie..boleh dikatakan.. kami lepak di bilik gerakan je.. almaklumlah..kerja kami kerja belakang tabir. and we will start doing our job right after all activities in the hall habis.. so kalau ada mulut2 jahat kata kami tak buat keje tuh kann..memang lah tak patut tau..


tapi that is not my point pun tulis this entry.

my point sebenarnya..harini i dapat something new tau.. sebab banyak lagi going on in this U tapi i tatau.. contohnnya.. semalam baru aku tahu kat celah mana the location of studio kebudayaan.. thanks to capik lah kan..

aku kind of kagum juga dengan dgn capik tuh.. iyelah.. banyak juga ilmu dia in this arts field.. macam2 joget pakaian tradisional yang aku duk terkelu2 tatau mende tapi dia tahu.. it is osemm wooo. way tooo osem!


aku dahlahh sememangnya cepat impress dengan mende2 cenggini.. mmg soul lah org kata.. aku suka tengok mende2 kebudayaan nih.. they have their own story behind. dengan all detailing semua.. mmg sangatlah mengujakan urat saraf aku kann.

lepastu, aku dapat peluang harini p ikut awie, one of the member (unit tugas2 khas) p tempat rahsia dia.. kat situ dah gaya macam tampat penyimpanan khazanah melayu dolu-dolu tauu.. ada banyak sangat barang yang aku tak pernah tahu pun kewujudannya ada.. aku rasa curious gila nak tahu.. eventhough setengah manusia maybe find it "menakutkan" to know since its involved dengan alam ghaib semua tapi aku mmg rasa terpanggil2 gilaaa nak tahu.. so banyak mende juga lah aku tahu and dapat tengok harini.. contohnya aku dapat tgk sendiri duit dari alam bunian.. lepastu duit tarik (means duit2 dari sumber yang kurang betul ditarik oleh para pakar2 lah kan )... i dapat bau, tengok sendiri sanggul bunian.. and REAL ONE BURUNG CENDERAWASIH.. how osem is that? you tell me lah... kalau diberi kesempatan, aku macam boleh stay kat sana lelama just to know all stories about single items yang ada kat situ kutt.. dengan all pengalaman yang dorang harungi.. sangatlah menarik2 jiwa raga rasa macam nak join.. huhu, aku sememangnya amat berminat dengan alam mistik nih.. hohooo...


selain dari itu.. aku baru tahu adanya kelab underground untuk para seruling "flute" kut kat uthm nih where theyolls semua lepak dekat belakang tasik g3 untuk mempertajamkan lagi skills seruling theyolls.. hah, korang pun tatau kan sebenarnya?

iyelahh...aku punn baru tahu kut.. at that moment i tau all of this.. aku rasa sangat2 bersyukur sebab dapat folo this MHS things.. selain dapat berkenalan dengan ramai lagi memember yang osem posemm tapi aku juga dapat kenal dengan lebih mendalam UTHM nih dan juga people in it. betullah kata pepatah " tak kenal makan tak cinta" and betullah juga yang sebenarnya each of us ada cerita yang berbeza.. unik.


aku rasa bertuah dapat dengar pengalaman mereka semua.. i've gained something priceless kutt..if only aku tak join this event, i might not know lagi smpai saat nih kat mana location studio kebudayaan tuh.. i takkan tahu adanya kelas mistik2 tuh.. kelab seruling bagai..


semua rasa payah rasa cuti burned apa semua hilang sebab aku rasa aku dah punn memanfaatkan cuti aku denga join mende2 nih semua.. mana lagi nak dapat, after habis study.. aku takkan dapat lagi dah peluang cenggini..

ehh ehh, i have to go lah awopp.. semoga kita bertemu lagi. next entry, aku berZANJI akan post gambor plak.. so we will let the pictures tell it stories.. okeyh tak ? hehehe



mmmmuaaah, sayang uolls semua lah..

xoxo,
YUN

Thursday, August 29, 2013

" Em Mey ShEh" MHS! and......... :3

well hallu hallu uolls semua! apa khabar laptopp..apa khabar rakan maya..apa khabar peeps and apa khabar evribodi??


I AM FINE!!!!!!

today is 29/8/2013. semalam was Rasul and Adi's birthday. yeay!

huh, im so bloody tired lah.. ini baru TOT belum masuk MHS lagi...dengan barang semua dalam stor tak boleh nak poie amik lagi nih hah..buntu buntu..

dengan minda aku serabut tahap giga pulak memikrkan next sem punya hal tak setel apa lagi.. dengan jadual apa section apa semua tatau..

new sem new room new rumate..serba baru semuanya...buka bukak baru lah kiranya..aku dah masuk bilik awaii sikek lah compare dengan bebudak (rakan rumate) yang lain since aku terlibat dgn minggu haluan siswa kali nih.. almaklumlah last year jadi kuli (pelajar) adik2 je ikut kata akak2 abam2 fesi.. kali nih biar den plak jaga kamoo semua ye adik2 baru semua..muehehe. SIAPLAH KORANG SEMUA..ini kak yong bakal mengganas lah!


sebenarnya jiwa aku kacau bila melihat kondisi bilik nih.. i need to buy a new bed sheets.. i need load of decorating papers to my desk and almari.. i need a tikar getah or carpet or just a new selipar bilik since kaki i sensitip uolls dengan lantai.. and i so need to get rid half of my clothes since baju banyak and xmuat closet.. hah nampak tak betapa banyaknya barang den? barang siapa yang follow entry aku before last sem 2 aritu tau lah rasanya bape begs aku duk simpan dalam stor tuh..bukan sikek awopp oii..banyak banyak!! 8 begs!


banyak gila kan? itu pun i tak habis pk lagi how lah i nak survived angkut bebarang tuh semua dari stor aras satu blok c ke blok b. quite far jugalah distance dia memandangkan that beg is sooo not ringan kann.. hurmm...



impian aku sem nih aku nak be better than last sem in my academic and sport achievements maintainkan DL,insha' ALLAH . selain tuh, aku nak cuba jadi simple in my outfits.. kalau boleh aku akan and aku nak buang sikit lah baju2 kasut2 yang xberapa nak pakai tuh.. nak saving duit sikek lah since i have not elaun support dah.. dulu sedaplah berbelanja since tetiap bulan masyukkk je hah.. now, kalau zero dalam bank tuh.. mmg kau puasa lah jwabnya jemah jenab oiii.. sebab tu lah aku harap sesangat aku dapat that sukan puya biasiswa..and aku nak apply juga jpa puya..


pastu sem nih juga aku nak beli hardisk and nak re-format my lappy yang dah makin lanjut usianya.. almaklumlah, tuan dia pun dah makin matang (tua) sementelah laptop juga.. nak beli laptop baru guane duit xdop..den nak cekau duit celah mana?? lainlah kalau den ada sugar daddy ke sugarboyfiee ke apa ke..wuu wuuu


And aku nak capai target berat badan 47kg during this sem.. kalau mampu capai kurang dari 47 like 45 ke punnn osem juga..hehehe :)


and aku nak bawa kereta sendiri this sem..means aku sewa ke apa ke kereta bawa p keluar bp lah since pergerakkan aku agak terbatas nak ke mana2 since aku takut nak drive wooo jalan bp nih.. kereta semua laju2.. aku RISAU. so i oredi ask amad jadi co-pilot aku nanti buka sem nih, duduk sebelah jd penguat semangat aku nak drive.. once aku dah yakin yang aku boleh bawa kete alone.. aku suh la amad stop jadi co-pilot aku.. mihmihmih..


jangan dilupa vacation bersama yang tersayang! i badly need a VACATION yang i can do my feberet puya aktiviti.. this gonna be so much fun lah!

- poie pulau ke...
- poie tempat aktiviti lasak ke..

so just like outdoor aktiviti yang mengujakan urat saraf semua lah... hehehe



and yes, setel all debts.. contohnya debts dgn umobil ngokngek and celcom keji yang telah menipu aku.. (burn duit aku cenggitu je )


insha'allah, setakat itu dulu impian yang ingin aku capai yang aku mampu pk kan buat masa ini bagi sem 3 nih..





dahlah, aku mati idea plak dah nak tulis apa..tadi masa mandi macam mencurah2 ideas nak cakap apa.. tp bila dah siap rest atas katil nih dengan kaki lenguh kuasa infiniti minda aku pun macam slow down sikek.. maaplah awopp eh?


semoga kita bertemu lah di lain masa..


ouh yes, again..rasul is being so much sweet like always. semalam dia puya besday.. he called me and kata (ini malam detik 12 ) so esok pagi will be someone yang akan dtg jumpa aku and cakap yg dia ( rasul ) kimsalam.. i thought he's playing around tapi it is dem true.. mmg ada org mai jumpa aku and cakap (tamtam kimsalam)

waa rasa malu, waa rasa terharu sangat.






Saturday, August 24, 2013

i can't please u..

Oii Oyahoii..MASUM oredy TAMMAT like tammat weyhhh! after a hardcore training journey yg theyolls semua alami they deserve what is the best for 'em. ALHAMDULLILAH syukur lah.

well, frankly speakin here im not joining them for the training camp..why? hurmm why eh..SIBUK RAYA SAKAN KUT..the truth why biarlah hati ku ini sahaja yg tahu.

so, i was so eksaited gila nak join tgk dorang row..nak sama2 rasa the spice and the heat of the game..but there's something hal yang mcm tak boleh blah aku rasa actually happened..

the looks..kerek looks..sinis looks semua..pi mampus lah.. honestly aku sangat mood down gila bila aku senyum or try to do something good tapi orang macam can't hargai that things. down gila.. secara zahirnya this team nampak sangatlah bonding kuat tapi inside hanya kami je yang tahu. there's too many conflicts.

note : ini semua dari my view okay.. so if korang rasa tak betul maafkan aku..aku mmg suka assume.

well,the story begins now!

aku bebetul arrived kat sana (batu dam ) on the 1st day of test water.. aku gerak sorang je ke sana dalam aku sebenarnya tatau how pun nak get there since this is my 1st time gilaa p sana naik tren.. so i done my research lah kan.. thanks to google maps for helping me out! sayang kamoo,muaahhh

so, weolls semua sepatutnya stay di UIA but there's a technical problem (malas nak cite) so kami semua terpaksalah stay di NUR HOMESTAY yang tersangatlah daif. Mana taknya we had to go to masjid or tumpang shell just to get our shower done and hajat kecil and hajat besar terlaksana.. hurmm,paham ke tak nih? means weolls ada masalah kegawatan airlah.. dahlah dgn kondisi rumah yg tersangatlah LUAS..luas sangat sampai kami sume duduk tidur bersempit sempitan..wuhuu. ada satu part yang aku kurang gemar tuh kan..dimana kami pada asalnya ada 3 buah bilik..satu bilik adalah dalam 5-6 orang duduk.. so dengan baki game days ada lagi 2 hari ada satu bilik kene kasi balik ke owner homstay tuh since dah ada org tempah which is my room lah kan.. so and the rest of 5 terpaksalah pindah ke bilik yang lain.. the 2 more bilik tuh lah kan.. so early in the morning before weolls semua aku pun dah setel semua barang nak tumpang lah letak barang kat bilik num 1, tapi alahai muka manusia dalam rumah tuh ketat gila! 'siap taye lagi,kenapa letak barang dalam rumah nih? kitorang dah sempit dah"..hurmm aku cakaplah just nak tumpang letak je..tapi itulah,muka ketat nak mampus..aku memang suka manusia muka ketat2 nih,rasa nak bagi makan penampor hah..nampak tak secengitu sekali aku suka dangan manusia muka ketat..nampak tak?nampak tak?


kekadang tuh aku rasa aku plak yg tgh happy terus rasa out of mood gila tengok muka orang ketat2 nih.. terus rasa turn off gila lah.. in the other hand kan, aku rasa macam kedatangan aku macam tak dihargai langsung. aku datang sana ikhlas kut nak tgk kengkawan yang lain race..nak sapot uolls semua tapi korang macam tak meng-alu alukan je kedatangan aku ke sana.. kecik hati den noks. hurmm..well aku bukan lah datang gara2 aku nak kan elaun yang tak seberapa tuh if ada yang kata aku datang nak kan elaun.. if aku datang and tak diberi elaun pun aku tak kisah.. i just want to be there and sapot korang semua tapi if korang rasa aku tak patut hadir kat sana..maaplah.

aku tak sangka korang macam nih sekali tak hiraukan aku just because aku tak mai training raya arituh.. mmg aku nak pi training raya tuh.. and aku tak pi bersebab.. bukan sebab aku lebihkan rasul smpaikan aku xjoin training aritu.. hurmm..sometimes aku rasa aku better shut muy mouth off and just be an observer.

korang tak suka aku ke? tapi kenapa? apa silap aku? can someone tell me part mana yang aku fail? so aku boleh fix it back. i try my best dah cube untuk sayang semua orang. aku dah selalu sangat ingatkan hati aku minda aku supaya think posotif even kalau aku annoyed gila pun dgn manusia tuh aku akan cuba juga ingat kebaikan dia kat aku and aku akan cube pandang dia dari aspek yang baik. tapii.. i fell disconnected dgn uolls semua. i don't know why? hurmm


so, here..

again, from my bottom of heart aku nak minta maaf sangat kat uolls atas kesilapan and kekhilafan aku secara tak sedar mahupun sedar. i can't please everyone. i have my own thoughts. even you pun ada your own thought, we uolls tak gemarkan aku..so, apa boleh buat. i do my best. i love this sport.. and im still here sebab this sport.

Saturday, August 17, 2013

.....bahagia....

hi peeps! hihi

assalamualaikum uolls akhirnya we meet again. today is sunday..lewat 3 days nak nge-update pasal hal interbiu tempohari.

Well well well, the interbiu was fine. hehe.. memula sampai kat bangunan kpt tuh, agak dupdapdupdap jugalah hati aku ni, since papa xmo teman aku p naik aras dua tempat interbiu tuh sekali. dengan semangat yg ada, aku poielah sensorang,loner gile sebab kengkawan sume xdop lagi..demo2 nih xsampai lagi putrajaya on that moment. so,aku berlagak tenang and terus bertukar jadi professional habis,gaya jalan diatur kemas..muka dimaniskan dengan senyuman lalu kaki dihayun pergi stret ke kaunter pertanyaan. dah tatau tempat yg dituju betul ke idokk terpaksalah taya..kang sesat plak dah..so, syukur lah aku tiba ditempat yg betul. so aku pun naiklah ke aras dua.. dah smpai aras dua aku nmpak dua buah pintu, aku cuba lah tolak pintu since dia suh tolak kan kalau nak masuk tapi xboleh.. otomatik kunci gituu..hah sudah, guane ntah aku nak masuk.. aku try2 lah cari wajah2 atlet yg kemungkinan aku kenal tapi malangnya yg keluar dari pintu semuanya cine2 belaka..so mulut aku mcm terkunci rapat nak p bertanya walhal sebelum ni aku ok je.. masa tuh je rasanya aku agak berat mulut kot. ntahlah..emo lebih..wakaka.. mana taknya, aku cuaklah nak kene p interbiu lepastu  ada date bajetnya dengan rasul right after lepas the interbiu session tuh.

so, after waiting for them to arrived.. aku puyalah sopan duk tunggu dorang semua kat lobi..setiap detik yg berlalu rasa lama gilaa. dahla ada sorang pakcik nih asyiklah dok ajak borak2....habis dia interbiu aku..ehh ehh pakcik nih, over tau? haha

 akhirnya dorang pun mailah..eksaitednya aku time tuh..iyelahh,dah x loner lagi dah.. so we just settling our docs before gerak sesama naik aras dua ke tempat interbiu tuh..masuk2 je area menunggu kene panggil interbiu tuh. aku jadi kaget.. mana taknya, i saw rasul..terkejut den.. he's wearing blue just like me. hoho..bebudak lain yg dah tau pasal aku dgn rasul nih duk memember text bagai semua puyalah bahan..yaya siap kata,padanlah aku nampak baik je arini..ada cik abam rupanya..wakaka..well, to be truth, hati aku mmg bergetar gila bila tgk dia.. lagi2 bila tgk dia pakai sama kaler dgn aku.. mana taknya, dorang2 nih dah assume kami janji nak pakai sekaler plak. walhal xjanji pung hah.. terkebetulan je lah...



so,dipermudahkan jalan cerite..aku skip sikit eh yg tak penting tuh? takpe kan kann kann kann?? hehe

pendaftaran pun setel, me got no probs compare dgn the rest tapi aku malas nak story tang tu ahh..lenguh korang nk baca kang..aku ok je nak taip pepanjang kat sini..hehe(walhal aku ngelat xmo tulis panjang2)

dalam sepuluh minit xsampai aku tunggu, nama aku kene panggil..hah time tuh hanya tuhan jelah yg tahu perasaan aku cemana time tuh.. cuak xyah cakaplah...rasanya kalau toreh muka tuh xkeluar darah kut..kalau kluar pun..darah putih..ala ala mahsuri gituh kau..hikhikhik..


so, kami berlima pun masuklah ke dalam opis interbiu tu..two panel,5 of us..  five of us played diff sports. so,masing2 tak kenal lah masing2..so, panels soal lah sorang2.. gementar seyhh wa cakap lu.. mana taknya hebat2 belaka memember dalam opis tuh..level international dah..aku nih,sukma cikai je..pingat gangsa je.. the rest pingat gold kutt..aku je sesat sorg pingat gangsa..malu lerr plak.. alahai alahai..well,must be a reason whylahkan aku terchampaks dgn dorg.. mybe aku pun sama best kut dgn dorg?? Opps (positif positif) :)

pakcik2 panel tuh taye tak silap aku 3 soklan basis je..

1. perkenalkan diri kamu

- hah..tang ni aku bantai ahh kaw2 puya perkenalkan diri aku..siap dgn tangan2 lagi aku hayun kiri kanan atas bawah semua kau..(habit xleh buang,hand gestures bila cakap)

aku bitau nama. kos jurusan apa studi mana..core sukan apa dedulu semua habis aku kasi tau semua..pendek kata open up lah kau panel ni hah (untung uolls tau tahu my rahsia,weett weettt)

2. rancangan masa hadapan

- yg nih puya soklan pun best juga..aku cakaplah yang team baraccuda aku..team mendayung aku tuh bakal join in event MASUM..VARSITY BOAT RACE (VBR ) AND HOP (HEAD OF PUTRAJAYA ) dalam tahun nih..so this are the planning of games for this year after sukma..aku cakap mcmtulah kat panels dua org tuh..

lepastu dia ada taye juga, antara tennis dgn rowing mana satu yang lebih aku fokuskan? so to be truth aku mmg lah sayang gila dgn sukan tennis aku tuh tapi melihat pada situasi sekarang if aku nak p jauh..rowing lah sukan mampu memberi aku base utk pergi jauh tuh..compare to tennis sebab kat U aku tuh sukan tennis antara sukan yg paling kurang dapat spotlight..so,we have lack of games and events to join in selain dari ahli2 tennis ramai yg dh final year and sebenarnya dah habsi dah punn.. tunggu nak grad je dah bulan 10 nih..tahniahh u guys..tahniah adi juga. hehe

3. why u rasa kami patut bg u this scholar?

- yg nih,muka berubah habis,terus jadi mcm acah2 sedih gituhh.. apa ntah aku bebel..aku ingat2 lupa..takyah tau lah..malu plak. kuikuikui..rahsia ek yg nih? boleh dop? kalau xboleh nanti2 pm me okay?? lalalalalaa


so..dalam satu lebih2 cenggitu habislah sesi interbiu aku..so aku pun tunggu lah kengkawan lain smbil2 tunggu cik abam rasul habis interbiu juga. so both of us done.. dia pun mai lah dekat dgn aku..we had a small talk. dia kata nak p jumpe mmber kejap,and be ready nak keluar dgn dia. so, after aku dah siap and dia pun setel habis semua dgn hal dia..he texted me yg dia dah tggu kat bawah..so, bila aku mai dkt kete dia..he actually keluar and cecepat grab my bag (sijil bag) yang berat gedabak tuh and open the door for me..walaweyh sumpah rasa terpesona dgn dia.. weee weee... so kekok ahh sikit memula masuk tuh kan..since this is the first time we actually talked to each other like real talk.. sebab before this just tego tego mcm tuh je time kat sukma..pastu senyum2..dalam hp pun just borak ala kadar..ini mcm first keluar dgn dia cakap dgn dia...memula je okwerd sikek lepas few minutes together we manage to tune in..hehe..so, we actually had a talk lastnight yg aku nak poie tgk wayang cite conjuring tuh..so we went to alamanda tapi sayangnya that movie tak release lagi..tapi aku nak nak nak sangat sangat dan sangat tgk cite tuh..memula dia suh tgk jelah cite lain,but then aku buat muka (gedikkan,baru 1st time jumpe dh demand nak itu ini) and dia pun okay je..dia ajak p mines..tapi kali nih dia suh cek dulu conjuring tuh ada dah ke belum dgn sana..hehe,kene bebel sikit dgn dia..hoho,maaplah awopp..and the most malu part ever issss.......



KASUT FLAT AKU TUH YG PINK PINK BIRU COMEL TUH BOLEH PLAK TERCABUT TAPAK!!! waaaaaaaaaaaaa........................................................... sumpah rasa malu and nak nangis gila time tuh..dah lah first date..boleh plak dah buat spoil cenggitu..apadaaa..memalukan je..memula aku mcm nak berlagak kool tau, tapi dia mcm nmpak kerutan muka aku and terus prihatin taye what's wrong so nak tak nak terpaksalah aku bitau yg kasut hampeh aku nih tercabut tapak..hishhh..dia offer kasut sport dia yg besar gedabak tuh kat aku..apa jadah? saje je kan..so, dia suh sabar jap..nnti smpai mines terus p beli kasut.. nasiblah aku bawa banyak duit time tuh..yelah,kalau xbawa mana nak cekau duitnya? takkan nak suh dia bayarkan kut? kompem ahh lepastu dia xmo dh keluar dgn aku if aku buat cenggitu.

so,lepas duk belek2 kasut sume..kitorg naiklah dkt tmpat wyg tuh..hoping gile nak tgk conjuring..tapi sadly that muvie dh airing dah.. ada pun pukul 7pm karang.. mmg tak ahh kann. so after bincang2 sikek kami pun setuju p tgk cite percy jackson : sea of monster..best wuuu cite tuhh..oh yes..dia belanja..wakaka..padahal aku dh keluar duit dah nak bayar tapi utk aku sorg jelahkan..haha (kedekut gila aku ) almaklumlah aku dah lama xberciinta cintun kann so i dah biasa uolls bayar utk diri sendiri je hah..harap maklum lee..

dah siap tgk muvie tuh..dia ada taye, aku puas hati x? honestly aku cakaplah kat dia yg aku xpuas hati since aku nak tgk cite conjuring bukan cite nih.. aku pun mcm biasalah buat muka lagi.. frankly speakin.. dengan dia aku xrasa malu punn nak buat muka huduss aku tuh..wa rilek je tunjuk gigi kapak aku..siap boleh lawan kembang2 hidung siap semua.. im happy sebab aku free nak be myself.. tak rasa pun kene control cun apa semua.. totally me kutt..xdenye nak cover cover..aku pun pelik hah kenapa aku boleh serasi cenggitu dgn dia..

dia bukanlah kaki muvie mcm aku..dia kata dia lebih suka nak bawa aku p main gym sama2 dgn dia.. and aku pun ok je.. since aku kata sebenarnya aku teringin nak buat bungee jump dg boyfiee aku..nak buat semua extreme games..and dia pun mcm on je.. since dia taye katne nak buat bungee jumpe tuh..aku bitau lah area semua..dia senyum.. dia ada ajak aku p folo dia buat larian thrill kat dlm hutan laluan mountain bike kat putrajaya tapi aku tolak..mana taknya..dia ajak aku p lari..alahai alahai..aku mana suka lari..aku cakaplah aku nak buat wall climbing..dia kata mahal lah awopp nak sewa barang2 dia..hishh..benci betulllah..tapi its okay..aku xkesah pun sebenarnya..iyelah,aku pun still in mood raya and ramai jugalah tamu mai umah so aku xdapatlah nak keluar sangat..

malam tuh..dia ada taye..esok nak keluar x? aku pun taye lah..nak keluar p mana? dia cakap nak p tgk conjuring awak tuh lah,,kemain muncung xdpt tgk cite tuh..wakaka, mmg la aku nak sesangat tgk cite tuh tapi aku xsuh pun dia temankan aku nak pi tgk..tapi dia offer nak bawa and teman aku p tgk esok hari..aku mmg laju lah on nye..hehe

it's soo last minute tau.. ingat nak p tgk ioi je..tapi hari jumaat kan,laki kenelah kejar masa sikit nak solat jumaat so cek showtimes semua, we decided nak tgk cite tuh kat setia walk.. aku yg berpisat2 bru bangun tidur disuruhnya mandi and bersiap. melompat aku bangun p mandi semua.. hishh apalah..suka buat org terkejut tau..

mcmtula...we went there sipi2 je dah seating masuk dah utk cite tuh.. nasib sempat! pheww!!

thanks awopp sebab layan kerenah saya. hihi

and ouh yes..dia xkisah pun aku pakai baju kurung je keluar dgn dia..iyelah,kekadang aku nih buntu sikit nak pakai baju apa.. senang cite aku amik bj kurung or jubah je..sempoi aku rasa.. selesa pun selesa.. bagi aku lah.. pendek kata, dgn dia aku bebas tunjukkan diri aku yg sebenar.  iyelah..dia kenal aku time aku tgh hitam legam kat sukma tuh hah..



and sebenarnya banyak lagi hal yg berlaku and aku nak sharekan tapi aku pun nnaik mengantuklah plak menaip..agak2 korang pun dh boleh agak kut apa perasaan aku sekarang.. at this moment pada masa ini...yes aku bahagia..aku happy kerna adanya dia.

ouh ye, semalam adi mai raya umah. ( itupun ada cerita disebalik why dia mai raya umah )

nak tau nak tau ??? nanti nanti lah kalau aku rasa rajin nak story, aku atory ek? muehehe...




                                                                   Rasul *tamtam*


Wednesday, August 14, 2013

bucket of wishlist almost...

alhamdullilah! it's been a week weolls semua menyambut lebaran kan? and i memang lerr super duper busy on the lebaran days.. i memang ada pasang niat nak post sumthin about lebaran a bit before lebaran and my lebaran semua but then ada masalah wifi semua and tambah pula iolls busy nauu uruskan makan minum shabat handai semua.

raya kali ni ada banyak jugalah drama yg berlaku yg actually becoem eyes-opener for me. tapi i tamo cite pasal tuh lagi sebab i ada hal lagi nak bitau uolls semua nih hah!

esok, i ada interbiu utk scholarship sukan! ya Allah betapa gu,biranya rasa hati since this is what i wanted the most sejak i involved in rowing. a step closer now. syukur sangat..

tak dinafikan my wishlist yg i senaraikan untuk this year banyak dah accomplished. syukur alhamdullilah,all the hardship seem pay off now. next,i have to do better than now and hoping for the bst for the next wishlist. hehe

so, i nak minta uolls semua doakan lah i agar dipermudahkan segala urusan sewaktu sesi interbiu tuh..minta2 para panel tuh kesiankan i and sudi terima i as one of the receiver for this scholar. insha'allah,aminnnn!

so malam nih i kene lah study sikit sapa menteri belia n sukan semua.. hah kau, waktu cenggini lah baru nak alert dgn pak menteri..kuikuikui..kalau tidak haramjadah lah aku nak amik port pasal pak menteri semua tuh.. sekadar ingat lupa jelah.. nampak sgt tahap kesedaran semasa kurang disitu.. ishh ishh.

well atleast after interbiu i got some inputs lah kan dari i got nothing..hehe..

so, itu jelah yg nak share dgn uolls semua. semoga kita bverjumpa lagi ekk? will give uolls the update after interbiu esok..insha'allah.

hehe

xoxo,

yun

Thursday, August 1, 2013

T I R E D .

I'm tired of everything. Especially on YOU! 

I'm sorry if lately I didn't posted any news,updating on how hectic my life is. 
Instead of being so lazy, i am TIRED. That's it. Tired.

I did posted articles on how my hardcore journey before heading to SUKMA and now SUKMA is over. I had the result and I still have no time to sit and story about it but I promise I will. Insha'allah. 



Today I just wanna expressed myself about something that we called love. I'm tired of giving it a try. TIRED. 

Why? 
 Just like I said before, I've fallen hard for adi.I have done loads of things to catch his attention but it is a BIG FAIL. I guess. 

After awhile, i re-think on what I've done. I done too many and give too many but i received NOTHING from his side. 

let's check this out :

1. It always me who start the conversation first.
2. I'm the one that called him,like always called him at first.
3. I'm the one that asking him out. 
4. I'm the one that always cravin' a picture of us which we never had one. 
5. I'm the one that told and start to explode about my feelings on him. 

and this list never end with a sentence of "it will always be me the first to..."


SEE? 

That's so *blergghh*..what i'm sayin' is..i'm the only one person that do everything just to get his attention and never realised that he actually giving  signals of rejection! i didn't realised it, or maybe i just cut the fact off and let my eyes keep blind to the signal..


after thousands of flashback memories..it's me who gone too far and too hard on him. IT'S ME. 

It's my fault. 

Firstly,i met him at the court tennis. I asked him to play with me..I asked his name. I searched him on twitter,facebook and more. I cracked the conversation first..I asked his number at first,not him. And it's me asking him out at first. see? It's a one-sided love.

I give it all but he give nothing because at the first met lagi he actually giving me a signal of rejection but i didn't retrieve that signal. So, it wasn't his fault to ditch me and distant himself from me. Sebab it's me yang *over*..

I tried so hard sebab I rasa tak salah mencuba . I GIVE MYSELF A TRY. and I tired now. I rasa I boleh  buat dia suka I..tapi I silap. Love comes naturally and I guess his love is not belong to me. Sad,isn't it?

I dah cuba be the best for him dengan harapan he could see me and fall for me. Malangnya it didn't happened. A week ago, aku memang rasa nak mengalah but my heart say NO. So I still after solat, I doa supaya hati dia jadi milik aku. But today..aku rasa,what I've done is enough already. It reached the limit already and I should stop hunting for his love and move on. 

Do I regret? Not a little,because I give myself a shot. 

So,here I just want to ask something that I might not able to do : 

Someone that he picked and earn his heart his love,please and please do me a favor..

- please take a good care on him for me. 
- please do love him hard and be loyal to him for me.

He is a good and nice person..he deserves better. Bytheway..thanks for being there and be my friend. THANKS ADI..

with that, this is the end. The end of my one-sided love story. NO MORE ADI,NO MORE LOVE.

Hoping that i will stop thinking about you and dream about you to be mine one day. I'm done.

Bye.





Saturday, June 15, 2013

Soon to say BYE BYE SEM II and a gratitude to my dearies FRIENDS. Xoxo

Hallu hallu buddy buddy uolls semua!
bonjour!

assalamualaikum..alhamdullilah bersua lagi kita dalam alam maya kali ini..hurmm hurmm. today is SATURDAY 15/6 2013.

It's already a week after a hard tense days. I only left math paper..yahhooo! alhamdullilah.I still managed to stand up and went thru all this madness of final fever week. All papers were answered well,insha'allah. i only could pray and hope for the best.

now, aku duk kalut mengemas barang barang aku yang macam setan lori nih before the day of 20/6 since right after the final ended, i have to go to intensive camp before the SUKMA start. yooo!

kalau diikutkan, inilah sem yang agak mencabar minda hati dan perasaan since i have to deal with a loads of stuffs. entah macam manalah aku still gagah berdiri duk p training petang petang kat stadium tuh dengan setiap malam selasa p hit the gym bagai. and jangan lupa dengan all the tests and tutorials. fuhhh.. kalau diikutkan pada kesibukkan diri ini memang rasa kelaut sgt aku nih. tapi alhamdullilah all those dapat ditangani dengan jayanya. im proud with myself. hehe.

and yesh, tanpa adanya rakan rakan yg turut sama membantu dah tentu i couldnt do all of that things lah kan. one for all all for one lah. kerjasama itu penting!

that's why dalam kehidupan ini kita kena pandai pililh kawan. jangan sampai jumpa dan berkawan dengan manusia yang akhirnya memberi keburukan dan mudarat pada diri kita. ada faham?

sincerely kat sini i nak cakap yg i'm so glad to have FINA..CIQUNN AND DOTTY as my orang kuat dalam my life. with them i shared and create a loads of memories together. mereka ada to shed my tears and to share my joys.


ingat lagi how they're so care on me bila aku kena langgar dengan motor last sem. they were there, helping me out dealing with that little motor guy. moment kitorang p berjimba jimba ke melaka..ke bp mall and all. dunia terasa osem dengan adanya BUDDIES disisi. believe me! if uolls semua ada buddies yang gegila sama macam korang semua,please do me a favor?


love them hard and hargai mereka. jika ada berlakunya pertelingkahan salah faham cepat cepat lah cari jalan to solve it. a true friendship is sooo hard to find. keep it well once u had it. okay?

tipulah kami tak pernah gaduh semua. we had a moment bila ada point2 atau seperkara yg we cudnt agreed semua kan but alhamdullilah kami berjaya atasi semua tu. how osem is that?


osemm kann?? hehe.. hoping that this friendship will last-long. INSHA'ALLAH. we are friends and still counting.. :)

sem depan perhaps we will be split up since aku terchampaks into section lain and dorang in section lain but we still do our best to stick together no matter what.

they know me,they exactly know how crazy i can be and how sensitive i am. so having 'em with me is just more than enough i guess.

US



SI DODOT YANG AKAL PANJANG

CIQUN( OPAH ) AND MIRA 



MY PARTNER : FINA THE HILARIOUS

that's all, xoxo.

YUN

Sunday, June 2, 2013

demam FINAL.

Hallu hallu buddy buddy!

it's me writing this post in early morning. gosh why lah i'm still not sleeping lagi. esok dah start study week kot!! SEKERINYA SEKERINYA!!


OHMMAIIII... but hey hey, awat duk kalut kalut ni cik uyun oii. buat rilek sudah. be rileks!

ingat, kau tuh xleh panik..kang panik kang habis sume xjalan. kau dah buat study plan kan? just follow jelah. believe in yourself dear.

okay..i'm done talking to myself. ahaks!

lets have a some chats with uolls plak..

hurmm hurmm hurmm..nak start guane eh? well i started my day  dengan x p latihan sembrong. AGAIN DI INGATKAN AKU X GIE LATIHAN SEMBRONG! *bajet proud gile x g*
>>walhal rasa bersalah yang amat

haha..i bukan sengaja skip eh, elok sikit mulut tuh kata aku malas. amboiii suke suki kau je eh? well aku sakit pinggang. pastu emosi mcm kacau sikit. nanti kalau aku gie pun setakat row kelaut apa pun xboleh baiklah aku rehat kat bilik and do other duties. like, BASUH,JEMUR AND LIPAT baju. soo lady like tau!

sepanjang harini aku asyiklah duk menge-printout all pastyer papers. BANYAK BAQ HANG! nak muntah rasa mengadap laptop and waiting for all the papers to come out. dah la sumpah slow mcm harrem~~ haiyark!
*pengsan*

but then,till now on sewaktu aku tgh menaip nih pun i'm still not done yet printing. so many maa~~ tunggu lah esok2 plak. dahla aku punya report koko dari hari kelmarin dulu lagi duk set minda nak siapkan tapi haramjadah..report kemana koko kemana.haktuihh sunnguh! ini semua poyo je!

aku bukan apa, kadang2 mai dah idea baik punya nak tulis tapi timing idea tuh mai tuh xcun. time aku tgh mandilah tgh tarik mesin lah. bila aku duk la ready beriye depan laptop xplak mai2 idea tuh..puah doh aku pikiaq xtubik2 jugok..panaslah hati kawe! hisshhhhhh!!!


disebabkan aku mcm ada those of mixed feelings ini hari,maka dengan sungguh xde kejanya aku pun mainlah click2 apps dekat  FB tuh..duk ralit main main dgn all the apps mcm budak kecik tu kan..tetiba ada lah satu apps tuh yg agak membuatkan diri ini terkesima sekejap. amboiih kau ayat pumpangpumpang aku tulis..hahaha <poyo lagi>


meh meh aku nak kasi tengok....sila lihat di bawah :

sebelum tuh, ini sekadar suka2 tau..belog aku kan, nak gedik2 kasi kluar muntah hijau uolls semua pun mmg inilah tempatnya..hehe


kuang kuang kuang... hahaha 

i've told you kang it's part to perasan. so maapkan saya eh? lalalalalalala


dalam hati bergumbira o'lalalalala..hehehe








okaylah..masa untuk tido sambil sengih2..hehe. suka apps nih. muahh muahh xoxo semua. 

shayam uolls!


Friday, May 31, 2013

belog berhabuk berkepok!

hello buddy buddy! haii haii haiii!!!!
ok eksaitednya aku..hurmm hurmm.. well sebenarnya tengah sedih okay since my mr V (adi)  tamo ikut den p tgk wayang cerita epic malam ni. bencinyaaaaa!!!

dahlah dia tuh last sem dah kat sini, next sem dah xde kat sini..i just nak create moment je dgn dia. moment of us. haisshh. memanglah he's not even my special one ke apa kan but still lah. he own my heart. every single seconds i keep thinking about him. so maafkan aku jejaka lain. hewhew.. bukan sebab anda anda semua xensemmm tapi cuma dia adalah dia. my only and one ADI. biarlah lantak pi lah orang nak cakap muka dia macam penyangak ke dia macam playboy ke apa ke aku tak kisah. since i soo nailed to him. Am i blind? yes! maybe i am.

when people keep asking me why him? why yun why? it's because it just him. boleh faham tak? hahaha. so stop asking me why ehhh..


eh eh..korang nak tau tak. actually yes i done confessed my feelings kat dia on one night tuh since i can't hold back perasaan jealous aku time tuh. seriously aku burst out gegiler kut malam tuh. dari A-Z aku bitau dia awat aku xsuka, aku rasa marah semua bila ada orang lain rapat dengan dia. aku bitau kat adi yang yes aku suka dia. i told almost everything dengan dia. so i rasa tamak and xnak share sikit pun adi tuh dengan orang lain. TAK MAHU! then he told me that he have loads of friends. iyerrr..aku tahu lah kau ada ramai kawan. aku pun ada ramai kawan.. tapi kawan jadah apanya kol pepagi buta pukul 2 pagi weiiiii? menyirap lah kannnn!! hishh hishhh~~

admit that since that day i been quite cold toward him. macam panas hati je. sayang rindu nak having chats dgn adi tapi rasa ego menyekat nak buat mcm tu. yelahh rasa mcm trauma pun ada. sadis kan?

but then, after few suram day. we're getting better. i do love him hard. knowing that he gonna left the U soon killing me inside. next sem totally a tough sem for me i guess. aku daftar subjek lewat due to system down so i have to separate with my old klazmates. terchampaks gila jauh. then no more old rummies. semua pun dah bawa haluan masing2. aku masih dapat kolej kediaman kat dalam U nih but i've to change my rummies and my room for sure. that's soooo dem sad and horrible okay! sumpah lone ranger habis ahh aku sem depan. wishmeluck eh?

and hell yeah, there's no ADI for next sem. no adi to teman me main tennis petang2. no more adi yang datang jumpe me if i got problems and need someone tobe just infront of me and listen apa yang aku nak bebel. ohhhmaiiiii! then sapa nak jadi my next adi? sapa? sapa? yes i do have loads of kawan lelaki but i only have few of them yg bebetul close to me. macam adi. nak harapkan bobsam..dia pun jauh..dengan makwe dia yg sokmo lahh jelly jelly dgn aku. limited woo nak story mory dgn dia.then i only have adi. after nih adi gonna be super duper busy man i guess. sekarang pun dah busy macam harrremmm. yelah busy nak kejar psm semua. hurmmmm~ i rarely meet him and talk to him now sebab dia busy sangat. kecil hati. huh!

kadang2 tuh aku bukanlah nak cakap apa sangat pun. aku just nak dia ada je depan mata aku. kadang2 tu aku bukanlah nak ajak dia keluar jauh2 sangat pun. cukuplah sekadar duduk tepi padang uthm pun okayy. Having a random chats and do nothing. just saving the moment together. itu je. itu pun dah lebih dari cukup buat aku. i need a simple relationship but timeless. sebab i hate complexity. i adore simplicity and i just need it one. i want you adi to be in there. we create the timeless moment together. that's all. it is hard to do?

ohhmaiii.. tetiba aku teringat tentang my final. uolls tau tak my final is just around the corner. minggu depan dah start study week and then one week direct of papers. no gap at all, how osem it that?
 *ikat kepala mode on*

YOU TELL ME LAHH! IS AIN'T AWESOME OKAYYY!

aku macam buntu nak start study apa dulu. semua pun penting. i'm scared kot! i'm scared since i do aim high for this sem. i wanna A DEANLIST be mine again. and it's hard to achieve if there's no hardwork and sacrifices. since kejayaan tak datang bergolek golek. *kalau kejayaan datang bergolek-golek,alamatnya aku lariiiii* hahaha..

dengan sukma punya pressure lagi,hishh hishh...even during final pun sembrong tetap sembrong. workouts tetap workouts. jadah apakah semua ini????!!!!! bencinyaaaaa!

kekadang tuh i asked myself why did i joined this sport ROWING. but to be honest i dunno why. memula tuh yes mmg aku tertarik nak masuk sport nih sebab aku nak apply the scholarship but it's not easy okay. sumpah bukan mudah nak apply semua tuh. i kena korbankan kemulusan kegebuan tangan ,badan dan muka aku. muka aku yang dulu bebas dari anasir jerawat kini nampaknya dh menunjukkan tanda2 awal nak didiami makhluk durjana tuh. kulit yg dulu cerah suci bersih kini makin kelam suram gelap tak nampak apa. lemaks yang dahulu di belai2 kini berguguran jatuh membuatkan badan ini lebih curvy. i loike tapi sengsara wooo nak fitkan badan nih. kau hengat mudah ke hah? *nanges nanges buat badan nih jang oiiii,hargai sikit*

ehh ehhh...panjang gila aku membebel. maaflah. lama kutt tak menulis. jadi laju je jemari kurang mulus ini menari2 menekan abjad. tak ku sedar panjang berjela. dahla asyik membebel je. maap ye maap. den xsengaja. tapiii ini kan belog den..ikut suka hati gua lah. HAHAHAHA


okaylah uolls, iolls nak get prepared for petang nih. iolls nak kena p tarik machine ergo tuh.  iolls ada test 6k ini petang. wishme luck naaa!

nahhh,sila jamu mata. tengoklah gambar ittew nihhh uolls.. hehe


it's me weyh in paper!!! osemmmm

                                                        here my adi mok mok. hahaha

                                                    the three oar-some specky girlliee...



Thursday, April 25, 2013

expect the unexpected!

yabedabidu!!

bonjour !! and assalamualaikum rakyat jelata ku sekalian..hehe
lama sudah tidak kita bersua kan? *rindu i tak?* hehe

well well..ada apa pada tajuk di atas? kalau sokmo2 troll kat tuiter and fb if do someone shared or retwuit this words..next words will >> PANG!!

why pang? sebab dah kata expexted the unexpected kan..sapa je sangka akan ditampor,,ye dopp?

okaylah..tanpa membuang seseken pun, let me tell you something.

I'M SO FREAKIN' EXCITED AND HONOURED  lah kan bila your pengetua college put a trust on you. He want me to make a book.
Alaaa..buku ala ala jurnal tuh yang story morie all the things happened semua.

macam mimpi kut..i never expected to be the one. i means, mcm insan terpilih gituh. *ok ayat bajet* hak hak hak

iyelah..who will ever ekspek a pengetua kolej will actually read your blog kan? since my blog arent that hot vas kedevas ala ala maria elena tu hah.. sipi sipi tu adele..hehe

all begins petang tadi lah.. a phone called from unknown number. i thought it is a call from my kampung tau since the front number just like my kampoong puya numbr but then i realised yang my tok wan dah tukar number fone rumah. so, witout any doubts i pun angkat lah that phone call .....


me : greetings.
mr x : greetings, ini ayuni ke ?

me : aah, ini ayuni. ini sape eh?
mr x : u nih blogger kan..u ada blog kan?

me ; aah,i'm a blogger. aah,ada blog kenapa eh?
mr x : well, sebenarnya saya nak invite awak ke hotel..ada aktiviti utk para blogger.

me : ouh yeke ? katne eh..
mr x ; hotel kat kl.

me : hmmmphh..thanks but saya skrg tgh study kat johor ..
mr x : ouh,its okay sebab saya pun mmg kat johor

and that moment aku rasa mcm aku dh kena pranked but yet aku still keep the conversation going on..

me : oh okay, bila eventnya?
mr x : bila u free? mcm nilah mlm nih saya nak jumpe awak.

me : jumpe malam nih ?!!! kat mana?
mr x : kat pejabat tdi.

me : huh? ni sape nih? start to changing my tone into a serious one

mr  x : ini pengetua awaklah..pengetua tdi.

me : start to laugh but still try to control it from burst it out loud.

after those conversation i hanged up the call with a feelings of,is the for real? what i'd done until the pengetua nak jumpe ? hoping and starting to pray only the best things happened.

he set the time to see me..

then .....


AFTER DAH JUMPE MR X  TADI, I SERIOUSLY TATAU NAK CAKAP APA.. THIS IS MADNESS!!

mana taknya..i dapat kepercayaan to write a book on this big event..i;m the one yg terpilih dalam ratusan pelajar kat tdi tuh..i'm so freakin happy. alhamdullilah.

and then, suprise suprise !! im soo gonna be a MC for the event. my feveret part ever!

rasa mcm dalam mimpi kut.. rasa like u've been a SPOTLIGHT to pop out yourself. to be true,this sem i mmg tak terlibat langsung in any aktivit kolej secara serious since im soooo super duper busy with the rowing stuffs. i missed the moments to be one of the ajk for tdi. see?

i do feel bad for that. haishh~~

but tonight..all changed!

from a person who got nothing to do on this KI events to a person who get an honoured to write a journalmof it. this is super duper madness yoo!


MIRACLE! IT DO EXIST!!


alhamdullilah for all of this..the trusts and all. i will do my part and i will give 100% commitment on it.


it's time to SHINE OUT people!! say HI to cool YUN cause i'm back to heat up thw world!

lets people see what you can offer to 'em. lets 'em want you! It's you ..you the only one who gonna  make this world a better place for  everyone..hehe


xoxo,

Yun!


love life,love for the fullest!

Wednesday, April 10, 2013

Letter for you

11th of April 2013,

It's 2nd day of Adi's father been admitted to a hospital due to unexpectedly stroke attacked. His in crtitical conditions now. Poor Adi. He cried and be so fragile now but there's nothing I can do. i can only give prayers and moral supports so that his father will get better soon. I love u  Adi and it's hurt and torturing me inside to see how sad you're now. I hope that I can be there,beside you. Give you supports, a warmly hugs to atleast cherish you a little.

O' Allah you're The Almighty. Please save Adi's father ( Uncle Moawiah). Give 'em miracle. O' Allah helps 'em I begging you . Give 'em a little more time together. If it's time to him to go, give 'em a space to atleast sayin goodbye to each other. O' Allah,make this ease for Adi's family.

Adi..I can't stand knowing you crying inside yet still looking tough outside just to look strong since many people need you and depends on you now. O' Adi..only if you know how much i love you. I wanna share your sadness together,I want to be there. Adi..be strong! I know you can handle this.

Life and death is so unpredictable but never lose hope. Have faith in Allah. Insha'allah miracle is exist for you and your family.

sincerely me,
Yun.

Thursday, March 28, 2013

comeback!

hi there! and you,hi ridhwan!

dah lama jari jemari yang dulu halus mulus kini kasar bak batu menari nari riang menekan setiap patah abjad menjadi satu ayat yang menceritakan perjalanan hidup ku.

i promised i will start to blog again,soon!

wait eh? banyak stories yang dah terhold back. maap yerr? hoho


to duan :

selamat membaca!

Thursday, January 24, 2013

Flash Back...the truth!

Assalamualaikum and hi there!

memori lama nampaknya kembali tersingkap malam ini..betapa aku dulu jarang menghargai apa yang aku ada. Kini aku merasakan seolah KARMA sedang menghukum diri ini. Dulu aku bangga,ego kerana kelebihna diri yang ada..aku permainkan perasaan insan lain dengan mudahnya..kini aku sedar silap aku.

one of them, adam azmi. seorang lelaki yang pernah menduduki carta hari ini..aku lukakan hati dia,kerna aku tak sanggup kehilangan dia jika kami punya hubungan yang lebih daripada seorang sahabat. dia bertindak menjauhkan diri dari aku buat seketika dan jaodoh pertemuan kami yang masih kuat membuatkan kami dipertemukan kembali. again.. i admit that i love him,tapi aku merasakan diri ini sungguh tidak layak buat dirinya. maafkan aku adam.

seketika itu, muncullah faris. seorang lelaki yang lembut hatinya..aku menolak perasaan sayang dia terhadap diri ini kerana aku tidak suka akan sifat dirinya itu. si kasar dan si lembut hati? so kennot lah... again,maafkan aku.

aku terlanjur menyukai insan yang acapkali membuatkan hati ini berdarah. Afiff..suatu ketika dulu,kami mencipta ruang fantasi kami. Tapi, kau menghilang..kau pergi disaat hati ini mula suka padamu..sejak itu, aku sukar untuk benar benar menyukai orang lain dengan sebenar2 suka. *crush lain eh*

kini, aku sekali lagi terjebak dalam soal hati..si dia yang aku secara tak sengaja berkenalan di court tennis..kisah pertemuan aku dan si dia seolah olah sama dgn sibu,(aidil hakim)
 tennis, itulah asbab kita bersahabat dan mengenali hati budi masing masing..tapi,malangnya..hatimu sudah dimiliki..tapi tidakkah hati itu punya ruang buat diriku untuk merebutnya dari perempuan itu?


aku cuba untuk berlagak biasa,entah sampai bila hati ini mampu bertahan..jangan sampai aku membenci diri mu.

terlanjur chenta

again! heartbroken..haishh~ salah hati kerana terlanjur suka pada kamu. tolonglah,cukuplah sudah kau seksa hati ini. suka cakap suka, tak suka janganlah layan seolah kau memberikan harapan pada diri ini.





Sunday, January 20, 2013

wuttodo!

hehe, hi again!

nah, here the lists on what i have to do during this short holiday.

1. renew my L license. like yaa...im not done yet with my license..hoho so i need your prayers to ensure i lulus on 2nd jpj tets on this 1 FEB 2013.

2. buy tights *swimmimg tight* and baju renang ofkos

3. pampered myself!! go to spa. get rid pape yang patut..hemohemohemo

4. kemas and re-decorate my room. hewhew (mampukah aku?)


so, ini je setakat ini. kang list bebanyak kang satu pun tak terbuat,haru gamaknya joyah oiii!

i so posotive i can all of this but kan, i so pokai right now..huhuhu...bila elaun mau masuk ni??? tolonglah masuk awal sikit awok weiii..saya xdop duit dah ni.

xoxo,

Yun!

combek!

hi sunshine! assalamualaikmu~

puhh puhh..*tiup debu* nampaknya sudah lama ye kita tak bersua muka wahai en.blog? maapkan saya eh?
bukan niat di hati untuk melupakan kamu, cuma kesibukkan yang mendatang membataskan pertemuan kita. Tapi janganlah kamu bimbang,dihatiku hanya kamu! hahahaha *monolog dalaman*

tika ini, diri ini sedang cuba untuk memanfaatkan masa cuti dgn sehabis baik gara-gara cuti semester ku yang pada asalnya sebulan kini telah disingkatkan kepada seminggu dua cuma. haishh..

ku pasrah. inilah hakikat dugaan dan pengorbanan yang perlu ku tempuh untuk memenuhi impian di dada! EMAS FOR SUKMA! go go go!! row row row your boat!!

i'm a student but not an ordinary one. i'm different because I'M ATHLETE STUDENT!

 *bear it in yr mind ayuni*

nak tau pasal final exam tempohari? ermm..tak perlulah kot.

cume :
 i still got training on exams weeks.
get fussed with love dramas. *heartbroken
eating disorder,lack of sleep
extreme pressure on maths

and loads of tense for sure.

haiyarkkk!
stoplah talking abt that, it make me sick. blerghh~

dia, dia yang dah berpunya itu. aku masih berkawan dgn dia..mencari sebutir harapan yang mungkin ada untuk aku dan dia bersama. keajaiban itu ada dan aku mengharapkan ia berlaku. jika itu jodohku, meskipun jauh ia hilang, tetap kembali asal kepadaku jua. *semat kukuh dlm dada*


Tuesday, January 8, 2013

patah seribu

salam,

sedih. just got a news..he's taken. GOOD job yun. you fall for totally wrong person and you've gone so far mydear. why lah you have to fall him? haishhh...

silly me. now, his the one that completely keeps on playing on mymind. so unfair!

#terasa dumb di situ.

O Allah, please help me get rid of this feelings. Amiiin!!

xoxo,

Yun

cryingnonstop

Friday, January 4, 2013

2k TEST

Assalamualaikum dan salam sayang semua.

Today i just wanna share what is happened around my radius. Friday the 4rd of 2013.
I guess it is still not too late to wish ~~

      SELAMAT TAHUN BARU! WELCOME 2013 WELCOME *ME* TO 20-ies CLUB.

Mak aih, tua dah aku ni rupenyer. =..=' a year older, a year wiser and a step closer to death.
Masya'allah!!

I got 2k test today. well, maybe ade antara uolls yg wondering what is 2k? well,as uolls know lah kan *if only uolls really take note about my previous post* i'm now one of the rowers. i get involved in ROWING. Well,it's sukan MENDAYUNG guys, never heard about it kah?
Then what uolls waiting for? GOOGLE LAH WEYH! hehe

To be honest, this sport need loads of energies! fitness is the most important. 2k test is actually a 2000m test.

#dimana we all have to tarik that ergo rowing machine sejauh 2000m below 9.30 mins and pace/ave is about 2.15 with stroke rate of 28-30.


can faham or not nih? it's okay lah if uolls tak faham. haishh~~

well, so a day before i do my 2k test, i quite down. just a bit. i rasa i can't do this 2k test below 9.30 with all that crappy requirements needed to ensure my place in sukma team.

but, berbekalkan semangat daripada kengkawan semua, alhamdullilah pagi tadi i pun turun lah stadium pi buat 2k test nih. kecut perut jemah oii..

alhamdullilah,i managed to finish it up below 9.30mins.

my time is : 9.29 mins with pace/ave : 2.22 and stroke rate/ave : 32


hohoho, sungguh sukar utk dipercayai kan? aku pun tak sangka yang aku boleh buat this 2k test. ish ish ish

betul lah when people say that :
>> never underestimated yourself because you never know what you can do in future <<

tak penat ke?

jadah hang xpenat?!! penat kot  but be real lah uolls what kind of sports yg xpenat?

without a pain, we'll never get an ohsem results kan. so be strong and stay calm to face whatever obstacles that may come next. we get no clues kan, so always set ourselves in READY MODE okay? =)

looking forward to :

1. finish up my FINALS with flying colours (tinggal math and static,both pun killer ) pray for me okay?

2. rowing intensive camp *feb 1-15 2013 >> selamat ber-HITAM ye ayuni. haish haish..

so, sesape rasa nak sponsor krim pemutih muka,di ALU-ALU KAN sesangat la ye?? hehehe


sekian jela..

xoxo,

Yun