Translate

Thursday, January 24, 2013

Flash Back...the truth!

Assalamualaikum and hi there!

memori lama nampaknya kembali tersingkap malam ini..betapa aku dulu jarang menghargai apa yang aku ada. Kini aku merasakan seolah KARMA sedang menghukum diri ini. Dulu aku bangga,ego kerana kelebihna diri yang ada..aku permainkan perasaan insan lain dengan mudahnya..kini aku sedar silap aku.

one of them, adam azmi. seorang lelaki yang pernah menduduki carta hari ini..aku lukakan hati dia,kerna aku tak sanggup kehilangan dia jika kami punya hubungan yang lebih daripada seorang sahabat. dia bertindak menjauhkan diri dari aku buat seketika dan jaodoh pertemuan kami yang masih kuat membuatkan kami dipertemukan kembali. again.. i admit that i love him,tapi aku merasakan diri ini sungguh tidak layak buat dirinya. maafkan aku adam.

seketika itu, muncullah faris. seorang lelaki yang lembut hatinya..aku menolak perasaan sayang dia terhadap diri ini kerana aku tidak suka akan sifat dirinya itu. si kasar dan si lembut hati? so kennot lah... again,maafkan aku.

aku terlanjur menyukai insan yang acapkali membuatkan hati ini berdarah. Afiff..suatu ketika dulu,kami mencipta ruang fantasi kami. Tapi, kau menghilang..kau pergi disaat hati ini mula suka padamu..sejak itu, aku sukar untuk benar benar menyukai orang lain dengan sebenar2 suka. *crush lain eh*

kini, aku sekali lagi terjebak dalam soal hati..si dia yang aku secara tak sengaja berkenalan di court tennis..kisah pertemuan aku dan si dia seolah olah sama dgn sibu,(aidil hakim)
 tennis, itulah asbab kita bersahabat dan mengenali hati budi masing masing..tapi,malangnya..hatimu sudah dimiliki..tapi tidakkah hati itu punya ruang buat diriku untuk merebutnya dari perempuan itu?


aku cuba untuk berlagak biasa,entah sampai bila hati ini mampu bertahan..jangan sampai aku membenci diri mu.

terlanjur chenta

again! heartbroken..haishh~ salah hati kerana terlanjur suka pada kamu. tolonglah,cukuplah sudah kau seksa hati ini. suka cakap suka, tak suka janganlah layan seolah kau memberikan harapan pada diri ini.





Sunday, January 20, 2013

wuttodo!

hehe, hi again!

nah, here the lists on what i have to do during this short holiday.

1. renew my L license. like yaa...im not done yet with my license..hoho so i need your prayers to ensure i lulus on 2nd jpj tets on this 1 FEB 2013.

2. buy tights *swimmimg tight* and baju renang ofkos

3. pampered myself!! go to spa. get rid pape yang patut..hemohemohemo

4. kemas and re-decorate my room. hewhew (mampukah aku?)


so, ini je setakat ini. kang list bebanyak kang satu pun tak terbuat,haru gamaknya joyah oiii!

i so posotive i can all of this but kan, i so pokai right now..huhuhu...bila elaun mau masuk ni??? tolonglah masuk awal sikit awok weiii..saya xdop duit dah ni.

xoxo,

Yun!

combek!

hi sunshine! assalamualaikmu~

puhh puhh..*tiup debu* nampaknya sudah lama ye kita tak bersua muka wahai en.blog? maapkan saya eh?
bukan niat di hati untuk melupakan kamu, cuma kesibukkan yang mendatang membataskan pertemuan kita. Tapi janganlah kamu bimbang,dihatiku hanya kamu! hahahaha *monolog dalaman*

tika ini, diri ini sedang cuba untuk memanfaatkan masa cuti dgn sehabis baik gara-gara cuti semester ku yang pada asalnya sebulan kini telah disingkatkan kepada seminggu dua cuma. haishh..

ku pasrah. inilah hakikat dugaan dan pengorbanan yang perlu ku tempuh untuk memenuhi impian di dada! EMAS FOR SUKMA! go go go!! row row row your boat!!

i'm a student but not an ordinary one. i'm different because I'M ATHLETE STUDENT!

 *bear it in yr mind ayuni*

nak tau pasal final exam tempohari? ermm..tak perlulah kot.

cume :
 i still got training on exams weeks.
get fussed with love dramas. *heartbroken
eating disorder,lack of sleep
extreme pressure on maths

and loads of tense for sure.

haiyarkkk!
stoplah talking abt that, it make me sick. blerghh~

dia, dia yang dah berpunya itu. aku masih berkawan dgn dia..mencari sebutir harapan yang mungkin ada untuk aku dan dia bersama. keajaiban itu ada dan aku mengharapkan ia berlaku. jika itu jodohku, meskipun jauh ia hilang, tetap kembali asal kepadaku jua. *semat kukuh dlm dada*


Tuesday, January 8, 2013

patah seribu

salam,

sedih. just got a news..he's taken. GOOD job yun. you fall for totally wrong person and you've gone so far mydear. why lah you have to fall him? haishhh...

silly me. now, his the one that completely keeps on playing on mymind. so unfair!

#terasa dumb di situ.

O Allah, please help me get rid of this feelings. Amiiin!!

xoxo,

Yun

cryingnonstop

Friday, January 4, 2013

2k TEST

Assalamualaikum dan salam sayang semua.

Today i just wanna share what is happened around my radius. Friday the 4rd of 2013.
I guess it is still not too late to wish ~~

      SELAMAT TAHUN BARU! WELCOME 2013 WELCOME *ME* TO 20-ies CLUB.

Mak aih, tua dah aku ni rupenyer. =..=' a year older, a year wiser and a step closer to death.
Masya'allah!!

I got 2k test today. well, maybe ade antara uolls yg wondering what is 2k? well,as uolls know lah kan *if only uolls really take note about my previous post* i'm now one of the rowers. i get involved in ROWING. Well,it's sukan MENDAYUNG guys, never heard about it kah?
Then what uolls waiting for? GOOGLE LAH WEYH! hehe

To be honest, this sport need loads of energies! fitness is the most important. 2k test is actually a 2000m test.

#dimana we all have to tarik that ergo rowing machine sejauh 2000m below 9.30 mins and pace/ave is about 2.15 with stroke rate of 28-30.


can faham or not nih? it's okay lah if uolls tak faham. haishh~~

well, so a day before i do my 2k test, i quite down. just a bit. i rasa i can't do this 2k test below 9.30 with all that crappy requirements needed to ensure my place in sukma team.

but, berbekalkan semangat daripada kengkawan semua, alhamdullilah pagi tadi i pun turun lah stadium pi buat 2k test nih. kecut perut jemah oii..

alhamdullilah,i managed to finish it up below 9.30mins.

my time is : 9.29 mins with pace/ave : 2.22 and stroke rate/ave : 32


hohoho, sungguh sukar utk dipercayai kan? aku pun tak sangka yang aku boleh buat this 2k test. ish ish ish

betul lah when people say that :
>> never underestimated yourself because you never know what you can do in future <<

tak penat ke?

jadah hang xpenat?!! penat kot  but be real lah uolls what kind of sports yg xpenat?

without a pain, we'll never get an ohsem results kan. so be strong and stay calm to face whatever obstacles that may come next. we get no clues kan, so always set ourselves in READY MODE okay? =)

looking forward to :

1. finish up my FINALS with flying colours (tinggal math and static,both pun killer ) pray for me okay?

2. rowing intensive camp *feb 1-15 2013 >> selamat ber-HITAM ye ayuni. haish haish..

so, sesape rasa nak sponsor krim pemutih muka,di ALU-ALU KAN sesangat la ye?? hehehe


sekian jela..

xoxo,

Yun