Translate

Thursday, August 29, 2013

" Em Mey ShEh" MHS! and......... :3

well hallu hallu uolls semua! apa khabar laptopp..apa khabar rakan maya..apa khabar peeps and apa khabar evribodi??


I AM FINE!!!!!!

today is 29/8/2013. semalam was Rasul and Adi's birthday. yeay!

huh, im so bloody tired lah.. ini baru TOT belum masuk MHS lagi...dengan barang semua dalam stor tak boleh nak poie amik lagi nih hah..buntu buntu..

dengan minda aku serabut tahap giga pulak memikrkan next sem punya hal tak setel apa lagi.. dengan jadual apa section apa semua tatau..

new sem new room new rumate..serba baru semuanya...buka bukak baru lah kiranya..aku dah masuk bilik awaii sikek lah compare dengan bebudak (rakan rumate) yang lain since aku terlibat dgn minggu haluan siswa kali nih.. almaklumlah last year jadi kuli (pelajar) adik2 je ikut kata akak2 abam2 fesi.. kali nih biar den plak jaga kamoo semua ye adik2 baru semua..muehehe. SIAPLAH KORANG SEMUA..ini kak yong bakal mengganas lah!


sebenarnya jiwa aku kacau bila melihat kondisi bilik nih.. i need to buy a new bed sheets.. i need load of decorating papers to my desk and almari.. i need a tikar getah or carpet or just a new selipar bilik since kaki i sensitip uolls dengan lantai.. and i so need to get rid half of my clothes since baju banyak and xmuat closet.. hah nampak tak betapa banyaknya barang den? barang siapa yang follow entry aku before last sem 2 aritu tau lah rasanya bape begs aku duk simpan dalam stor tuh..bukan sikek awopp oii..banyak banyak!! 8 begs!


banyak gila kan? itu pun i tak habis pk lagi how lah i nak survived angkut bebarang tuh semua dari stor aras satu blok c ke blok b. quite far jugalah distance dia memandangkan that beg is sooo not ringan kann.. hurmm...



impian aku sem nih aku nak be better than last sem in my academic and sport achievements maintainkan DL,insha' ALLAH . selain tuh, aku nak cuba jadi simple in my outfits.. kalau boleh aku akan and aku nak buang sikit lah baju2 kasut2 yang xberapa nak pakai tuh.. nak saving duit sikek lah since i have not elaun support dah.. dulu sedaplah berbelanja since tetiap bulan masyukkk je hah.. now, kalau zero dalam bank tuh.. mmg kau puasa lah jwabnya jemah jenab oiii.. sebab tu lah aku harap sesangat aku dapat that sukan puya biasiswa..and aku nak apply juga jpa puya..


pastu sem nih juga aku nak beli hardisk and nak re-format my lappy yang dah makin lanjut usianya.. almaklumlah, tuan dia pun dah makin matang (tua) sementelah laptop juga.. nak beli laptop baru guane duit xdop..den nak cekau duit celah mana?? lainlah kalau den ada sugar daddy ke sugarboyfiee ke apa ke..wuu wuuu


And aku nak capai target berat badan 47kg during this sem.. kalau mampu capai kurang dari 47 like 45 ke punnn osem juga..hehehe :)


and aku nak bawa kereta sendiri this sem..means aku sewa ke apa ke kereta bawa p keluar bp lah since pergerakkan aku agak terbatas nak ke mana2 since aku takut nak drive wooo jalan bp nih.. kereta semua laju2.. aku RISAU. so i oredi ask amad jadi co-pilot aku nanti buka sem nih, duduk sebelah jd penguat semangat aku nak drive.. once aku dah yakin yang aku boleh bawa kete alone.. aku suh la amad stop jadi co-pilot aku.. mihmihmih..


jangan dilupa vacation bersama yang tersayang! i badly need a VACATION yang i can do my feberet puya aktiviti.. this gonna be so much fun lah!

- poie pulau ke...
- poie tempat aktiviti lasak ke..

so just like outdoor aktiviti yang mengujakan urat saraf semua lah... hehehe



and yes, setel all debts.. contohnya debts dgn umobil ngokngek and celcom keji yang telah menipu aku.. (burn duit aku cenggitu je )


insha'allah, setakat itu dulu impian yang ingin aku capai yang aku mampu pk kan buat masa ini bagi sem 3 nih..





dahlah, aku mati idea plak dah nak tulis apa..tadi masa mandi macam mencurah2 ideas nak cakap apa.. tp bila dah siap rest atas katil nih dengan kaki lenguh kuasa infiniti minda aku pun macam slow down sikek.. maaplah awopp eh?


semoga kita bertemu lah di lain masa..


ouh yes, again..rasul is being so much sweet like always. semalam dia puya besday.. he called me and kata (ini malam detik 12 ) so esok pagi will be someone yang akan dtg jumpa aku and cakap yg dia ( rasul ) kimsalam.. i thought he's playing around tapi it is dem true.. mmg ada org mai jumpa aku and cakap (tamtam kimsalam)

waa rasa malu, waa rasa terharu sangat.






Saturday, August 24, 2013

i can't please u..

Oii Oyahoii..MASUM oredy TAMMAT like tammat weyhhh! after a hardcore training journey yg theyolls semua alami they deserve what is the best for 'em. ALHAMDULLILAH syukur lah.

well, frankly speakin here im not joining them for the training camp..why? hurmm why eh..SIBUK RAYA SAKAN KUT..the truth why biarlah hati ku ini sahaja yg tahu.

so, i was so eksaited gila nak join tgk dorang row..nak sama2 rasa the spice and the heat of the game..but there's something hal yang mcm tak boleh blah aku rasa actually happened..

the looks..kerek looks..sinis looks semua..pi mampus lah.. honestly aku sangat mood down gila bila aku senyum or try to do something good tapi orang macam can't hargai that things. down gila.. secara zahirnya this team nampak sangatlah bonding kuat tapi inside hanya kami je yang tahu. there's too many conflicts.

note : ini semua dari my view okay.. so if korang rasa tak betul maafkan aku..aku mmg suka assume.

well,the story begins now!

aku bebetul arrived kat sana (batu dam ) on the 1st day of test water.. aku gerak sorang je ke sana dalam aku sebenarnya tatau how pun nak get there since this is my 1st time gilaa p sana naik tren.. so i done my research lah kan.. thanks to google maps for helping me out! sayang kamoo,muaahhh

so, weolls semua sepatutnya stay di UIA but there's a technical problem (malas nak cite) so kami semua terpaksalah stay di NUR HOMESTAY yang tersangatlah daif. Mana taknya we had to go to masjid or tumpang shell just to get our shower done and hajat kecil and hajat besar terlaksana.. hurmm,paham ke tak nih? means weolls ada masalah kegawatan airlah.. dahlah dgn kondisi rumah yg tersangatlah LUAS..luas sangat sampai kami sume duduk tidur bersempit sempitan..wuhuu. ada satu part yang aku kurang gemar tuh kan..dimana kami pada asalnya ada 3 buah bilik..satu bilik adalah dalam 5-6 orang duduk.. so dengan baki game days ada lagi 2 hari ada satu bilik kene kasi balik ke owner homstay tuh since dah ada org tempah which is my room lah kan.. so and the rest of 5 terpaksalah pindah ke bilik yang lain.. the 2 more bilik tuh lah kan.. so early in the morning before weolls semua aku pun dah setel semua barang nak tumpang lah letak barang kat bilik num 1, tapi alahai muka manusia dalam rumah tuh ketat gila! 'siap taye lagi,kenapa letak barang dalam rumah nih? kitorang dah sempit dah"..hurmm aku cakaplah just nak tumpang letak je..tapi itulah,muka ketat nak mampus..aku memang suka manusia muka ketat2 nih,rasa nak bagi makan penampor hah..nampak tak secengitu sekali aku suka dangan manusia muka ketat..nampak tak?nampak tak?


kekadang tuh aku rasa aku plak yg tgh happy terus rasa out of mood gila tengok muka orang ketat2 nih.. terus rasa turn off gila lah.. in the other hand kan, aku rasa macam kedatangan aku macam tak dihargai langsung. aku datang sana ikhlas kut nak tgk kengkawan yang lain race..nak sapot uolls semua tapi korang macam tak meng-alu alukan je kedatangan aku ke sana.. kecik hati den noks. hurmm..well aku bukan lah datang gara2 aku nak kan elaun yang tak seberapa tuh if ada yang kata aku datang nak kan elaun.. if aku datang and tak diberi elaun pun aku tak kisah.. i just want to be there and sapot korang semua tapi if korang rasa aku tak patut hadir kat sana..maaplah.

aku tak sangka korang macam nih sekali tak hiraukan aku just because aku tak mai training raya arituh.. mmg aku nak pi training raya tuh.. and aku tak pi bersebab.. bukan sebab aku lebihkan rasul smpaikan aku xjoin training aritu.. hurmm..sometimes aku rasa aku better shut muy mouth off and just be an observer.

korang tak suka aku ke? tapi kenapa? apa silap aku? can someone tell me part mana yang aku fail? so aku boleh fix it back. i try my best dah cube untuk sayang semua orang. aku dah selalu sangat ingatkan hati aku minda aku supaya think posotif even kalau aku annoyed gila pun dgn manusia tuh aku akan cuba juga ingat kebaikan dia kat aku and aku akan cube pandang dia dari aspek yang baik. tapii.. i fell disconnected dgn uolls semua. i don't know why? hurmm


so, here..

again, from my bottom of heart aku nak minta maaf sangat kat uolls atas kesilapan and kekhilafan aku secara tak sedar mahupun sedar. i can't please everyone. i have my own thoughts. even you pun ada your own thought, we uolls tak gemarkan aku..so, apa boleh buat. i do my best. i love this sport.. and im still here sebab this sport.

Saturday, August 17, 2013

.....bahagia....

hi peeps! hihi

assalamualaikum uolls akhirnya we meet again. today is sunday..lewat 3 days nak nge-update pasal hal interbiu tempohari.

Well well well, the interbiu was fine. hehe.. memula sampai kat bangunan kpt tuh, agak dupdapdupdap jugalah hati aku ni, since papa xmo teman aku p naik aras dua tempat interbiu tuh sekali. dengan semangat yg ada, aku poielah sensorang,loner gile sebab kengkawan sume xdop lagi..demo2 nih xsampai lagi putrajaya on that moment. so,aku berlagak tenang and terus bertukar jadi professional habis,gaya jalan diatur kemas..muka dimaniskan dengan senyuman lalu kaki dihayun pergi stret ke kaunter pertanyaan. dah tatau tempat yg dituju betul ke idokk terpaksalah taya..kang sesat plak dah..so, syukur lah aku tiba ditempat yg betul. so aku pun naiklah ke aras dua.. dah smpai aras dua aku nmpak dua buah pintu, aku cuba lah tolak pintu since dia suh tolak kan kalau nak masuk tapi xboleh.. otomatik kunci gituu..hah sudah, guane ntah aku nak masuk.. aku try2 lah cari wajah2 atlet yg kemungkinan aku kenal tapi malangnya yg keluar dari pintu semuanya cine2 belaka..so mulut aku mcm terkunci rapat nak p bertanya walhal sebelum ni aku ok je.. masa tuh je rasanya aku agak berat mulut kot. ntahlah..emo lebih..wakaka.. mana taknya, aku cuaklah nak kene p interbiu lepastu  ada date bajetnya dengan rasul right after lepas the interbiu session tuh.

so, after waiting for them to arrived.. aku puyalah sopan duk tunggu dorang semua kat lobi..setiap detik yg berlalu rasa lama gilaa. dahla ada sorang pakcik nih asyiklah dok ajak borak2....habis dia interbiu aku..ehh ehh pakcik nih, over tau? haha

 akhirnya dorang pun mailah..eksaitednya aku time tuh..iyelahh,dah x loner lagi dah.. so we just settling our docs before gerak sesama naik aras dua ke tempat interbiu tuh..masuk2 je area menunggu kene panggil interbiu tuh. aku jadi kaget.. mana taknya, i saw rasul..terkejut den.. he's wearing blue just like me. hoho..bebudak lain yg dah tau pasal aku dgn rasul nih duk memember text bagai semua puyalah bahan..yaya siap kata,padanlah aku nampak baik je arini..ada cik abam rupanya..wakaka..well, to be truth, hati aku mmg bergetar gila bila tgk dia.. lagi2 bila tgk dia pakai sama kaler dgn aku.. mana taknya, dorang2 nih dah assume kami janji nak pakai sekaler plak. walhal xjanji pung hah.. terkebetulan je lah...



so,dipermudahkan jalan cerite..aku skip sikit eh yg tak penting tuh? takpe kan kann kann kann?? hehe

pendaftaran pun setel, me got no probs compare dgn the rest tapi aku malas nak story tang tu ahh..lenguh korang nk baca kang..aku ok je nak taip pepanjang kat sini..hehe(walhal aku ngelat xmo tulis panjang2)

dalam sepuluh minit xsampai aku tunggu, nama aku kene panggil..hah time tuh hanya tuhan jelah yg tahu perasaan aku cemana time tuh.. cuak xyah cakaplah...rasanya kalau toreh muka tuh xkeluar darah kut..kalau kluar pun..darah putih..ala ala mahsuri gituh kau..hikhikhik..


so, kami berlima pun masuklah ke dalam opis interbiu tu..two panel,5 of us..  five of us played diff sports. so,masing2 tak kenal lah masing2..so, panels soal lah sorang2.. gementar seyhh wa cakap lu.. mana taknya hebat2 belaka memember dalam opis tuh..level international dah..aku nih,sukma cikai je..pingat gangsa je.. the rest pingat gold kutt..aku je sesat sorg pingat gangsa..malu lerr plak.. alahai alahai..well,must be a reason whylahkan aku terchampaks dgn dorg.. mybe aku pun sama best kut dgn dorg?? Opps (positif positif) :)

pakcik2 panel tuh taye tak silap aku 3 soklan basis je..

1. perkenalkan diri kamu

- hah..tang ni aku bantai ahh kaw2 puya perkenalkan diri aku..siap dgn tangan2 lagi aku hayun kiri kanan atas bawah semua kau..(habit xleh buang,hand gestures bila cakap)

aku bitau nama. kos jurusan apa studi mana..core sukan apa dedulu semua habis aku kasi tau semua..pendek kata open up lah kau panel ni hah (untung uolls tau tahu my rahsia,weett weettt)

2. rancangan masa hadapan

- yg nih puya soklan pun best juga..aku cakaplah yang team baraccuda aku..team mendayung aku tuh bakal join in event MASUM..VARSITY BOAT RACE (VBR ) AND HOP (HEAD OF PUTRAJAYA ) dalam tahun nih..so this are the planning of games for this year after sukma..aku cakap mcmtulah kat panels dua org tuh..

lepastu dia ada taye juga, antara tennis dgn rowing mana satu yang lebih aku fokuskan? so to be truth aku mmg lah sayang gila dgn sukan tennis aku tuh tapi melihat pada situasi sekarang if aku nak p jauh..rowing lah sukan mampu memberi aku base utk pergi jauh tuh..compare to tennis sebab kat U aku tuh sukan tennis antara sukan yg paling kurang dapat spotlight..so,we have lack of games and events to join in selain dari ahli2 tennis ramai yg dh final year and sebenarnya dah habsi dah punn.. tunggu nak grad je dah bulan 10 nih..tahniahh u guys..tahniah adi juga. hehe

3. why u rasa kami patut bg u this scholar?

- yg nih,muka berubah habis,terus jadi mcm acah2 sedih gituhh.. apa ntah aku bebel..aku ingat2 lupa..takyah tau lah..malu plak. kuikuikui..rahsia ek yg nih? boleh dop? kalau xboleh nanti2 pm me okay?? lalalalalaa


so..dalam satu lebih2 cenggitu habislah sesi interbiu aku..so aku pun tunggu lah kengkawan lain smbil2 tunggu cik abam rasul habis interbiu juga. so both of us done.. dia pun mai lah dekat dgn aku..we had a small talk. dia kata nak p jumpe mmber kejap,and be ready nak keluar dgn dia. so, after aku dah siap and dia pun setel habis semua dgn hal dia..he texted me yg dia dah tggu kat bawah..so, bila aku mai dkt kete dia..he actually keluar and cecepat grab my bag (sijil bag) yang berat gedabak tuh and open the door for me..walaweyh sumpah rasa terpesona dgn dia.. weee weee... so kekok ahh sikit memula masuk tuh kan..since this is the first time we actually talked to each other like real talk.. sebab before this just tego tego mcm tuh je time kat sukma..pastu senyum2..dalam hp pun just borak ala kadar..ini mcm first keluar dgn dia cakap dgn dia...memula je okwerd sikek lepas few minutes together we manage to tune in..hehe..so, we actually had a talk lastnight yg aku nak poie tgk wayang cite conjuring tuh..so we went to alamanda tapi sayangnya that movie tak release lagi..tapi aku nak nak nak sangat sangat dan sangat tgk cite tuh..memula dia suh tgk jelah cite lain,but then aku buat muka (gedikkan,baru 1st time jumpe dh demand nak itu ini) and dia pun okay je..dia ajak p mines..tapi kali nih dia suh cek dulu conjuring tuh ada dah ke belum dgn sana..hehe,kene bebel sikit dgn dia..hoho,maaplah awopp..and the most malu part ever issss.......



KASUT FLAT AKU TUH YG PINK PINK BIRU COMEL TUH BOLEH PLAK TERCABUT TAPAK!!! waaaaaaaaaaaaa........................................................... sumpah rasa malu and nak nangis gila time tuh..dah lah first date..boleh plak dah buat spoil cenggitu..apadaaa..memalukan je..memula aku mcm nak berlagak kool tau, tapi dia mcm nmpak kerutan muka aku and terus prihatin taye what's wrong so nak tak nak terpaksalah aku bitau yg kasut hampeh aku nih tercabut tapak..hishhh..dia offer kasut sport dia yg besar gedabak tuh kat aku..apa jadah? saje je kan..so, dia suh sabar jap..nnti smpai mines terus p beli kasut.. nasiblah aku bawa banyak duit time tuh..yelah,kalau xbawa mana nak cekau duitnya? takkan nak suh dia bayarkan kut? kompem ahh lepastu dia xmo dh keluar dgn aku if aku buat cenggitu.

so,lepas duk belek2 kasut sume..kitorg naiklah dkt tmpat wyg tuh..hoping gile nak tgk conjuring..tapi sadly that muvie dh airing dah.. ada pun pukul 7pm karang.. mmg tak ahh kann. so after bincang2 sikek kami pun setuju p tgk cite percy jackson : sea of monster..best wuuu cite tuhh..oh yes..dia belanja..wakaka..padahal aku dh keluar duit dah nak bayar tapi utk aku sorg jelahkan..haha (kedekut gila aku ) almaklumlah aku dah lama xberciinta cintun kann so i dah biasa uolls bayar utk diri sendiri je hah..harap maklum lee..

dah siap tgk muvie tuh..dia ada taye, aku puas hati x? honestly aku cakaplah kat dia yg aku xpuas hati since aku nak tgk cite conjuring bukan cite nih.. aku pun mcm biasalah buat muka lagi.. frankly speakin.. dengan dia aku xrasa malu punn nak buat muka huduss aku tuh..wa rilek je tunjuk gigi kapak aku..siap boleh lawan kembang2 hidung siap semua.. im happy sebab aku free nak be myself.. tak rasa pun kene control cun apa semua.. totally me kutt..xdenye nak cover cover..aku pun pelik hah kenapa aku boleh serasi cenggitu dgn dia..

dia bukanlah kaki muvie mcm aku..dia kata dia lebih suka nak bawa aku p main gym sama2 dgn dia.. and aku pun ok je.. since aku kata sebenarnya aku teringin nak buat bungee jump dg boyfiee aku..nak buat semua extreme games..and dia pun mcm on je.. since dia taye katne nak buat bungee jumpe tuh..aku bitau lah area semua..dia senyum.. dia ada ajak aku p folo dia buat larian thrill kat dlm hutan laluan mountain bike kat putrajaya tapi aku tolak..mana taknya..dia ajak aku p lari..alahai alahai..aku mana suka lari..aku cakaplah aku nak buat wall climbing..dia kata mahal lah awopp nak sewa barang2 dia..hishh..benci betulllah..tapi its okay..aku xkesah pun sebenarnya..iyelah,aku pun still in mood raya and ramai jugalah tamu mai umah so aku xdapatlah nak keluar sangat..

malam tuh..dia ada taye..esok nak keluar x? aku pun taye lah..nak keluar p mana? dia cakap nak p tgk conjuring awak tuh lah,,kemain muncung xdpt tgk cite tuh..wakaka, mmg la aku nak sesangat tgk cite tuh tapi aku xsuh pun dia temankan aku nak pi tgk..tapi dia offer nak bawa and teman aku p tgk esok hari..aku mmg laju lah on nye..hehe

it's soo last minute tau.. ingat nak p tgk ioi je..tapi hari jumaat kan,laki kenelah kejar masa sikit nak solat jumaat so cek showtimes semua, we decided nak tgk cite tuh kat setia walk.. aku yg berpisat2 bru bangun tidur disuruhnya mandi and bersiap. melompat aku bangun p mandi semua.. hishh apalah..suka buat org terkejut tau..

mcmtula...we went there sipi2 je dah seating masuk dah utk cite tuh.. nasib sempat! pheww!!

thanks awopp sebab layan kerenah saya. hihi

and ouh yes..dia xkisah pun aku pakai baju kurung je keluar dgn dia..iyelah,kekadang aku nih buntu sikit nak pakai baju apa.. senang cite aku amik bj kurung or jubah je..sempoi aku rasa.. selesa pun selesa.. bagi aku lah.. pendek kata, dgn dia aku bebas tunjukkan diri aku yg sebenar.  iyelah..dia kenal aku time aku tgh hitam legam kat sukma tuh hah..



and sebenarnya banyak lagi hal yg berlaku and aku nak sharekan tapi aku pun nnaik mengantuklah plak menaip..agak2 korang pun dh boleh agak kut apa perasaan aku sekarang.. at this moment pada masa ini...yes aku bahagia..aku happy kerna adanya dia.

ouh ye, semalam adi mai raya umah. ( itupun ada cerita disebalik why dia mai raya umah )

nak tau nak tau ??? nanti nanti lah kalau aku rasa rajin nak story, aku atory ek? muehehe...




                                                                   Rasul *tamtam*


Wednesday, August 14, 2013

bucket of wishlist almost...

alhamdullilah! it's been a week weolls semua menyambut lebaran kan? and i memang lerr super duper busy on the lebaran days.. i memang ada pasang niat nak post sumthin about lebaran a bit before lebaran and my lebaran semua but then ada masalah wifi semua and tambah pula iolls busy nauu uruskan makan minum shabat handai semua.

raya kali ni ada banyak jugalah drama yg berlaku yg actually becoem eyes-opener for me. tapi i tamo cite pasal tuh lagi sebab i ada hal lagi nak bitau uolls semua nih hah!

esok, i ada interbiu utk scholarship sukan! ya Allah betapa gu,biranya rasa hati since this is what i wanted the most sejak i involved in rowing. a step closer now. syukur sangat..

tak dinafikan my wishlist yg i senaraikan untuk this year banyak dah accomplished. syukur alhamdullilah,all the hardship seem pay off now. next,i have to do better than now and hoping for the bst for the next wishlist. hehe

so, i nak minta uolls semua doakan lah i agar dipermudahkan segala urusan sewaktu sesi interbiu tuh..minta2 para panel tuh kesiankan i and sudi terima i as one of the receiver for this scholar. insha'allah,aminnnn!

so malam nih i kene lah study sikit sapa menteri belia n sukan semua.. hah kau, waktu cenggini lah baru nak alert dgn pak menteri..kuikuikui..kalau tidak haramjadah lah aku nak amik port pasal pak menteri semua tuh.. sekadar ingat lupa jelah.. nampak sgt tahap kesedaran semasa kurang disitu.. ishh ishh.

well atleast after interbiu i got some inputs lah kan dari i got nothing..hehe..

so, itu jelah yg nak share dgn uolls semua. semoga kita bverjumpa lagi ekk? will give uolls the update after interbiu esok..insha'allah.

hehe

xoxo,

yun

Thursday, August 1, 2013

T I R E D .

I'm tired of everything. Especially on YOU! 

I'm sorry if lately I didn't posted any news,updating on how hectic my life is. 
Instead of being so lazy, i am TIRED. That's it. Tired.

I did posted articles on how my hardcore journey before heading to SUKMA and now SUKMA is over. I had the result and I still have no time to sit and story about it but I promise I will. Insha'allah. 



Today I just wanna expressed myself about something that we called love. I'm tired of giving it a try. TIRED. 

Why? 
 Just like I said before, I've fallen hard for adi.I have done loads of things to catch his attention but it is a BIG FAIL. I guess. 

After awhile, i re-think on what I've done. I done too many and give too many but i received NOTHING from his side. 

let's check this out :

1. It always me who start the conversation first.
2. I'm the one that called him,like always called him at first.
3. I'm the one that asking him out. 
4. I'm the one that always cravin' a picture of us which we never had one. 
5. I'm the one that told and start to explode about my feelings on him. 

and this list never end with a sentence of "it will always be me the first to..."


SEE? 

That's so *blergghh*..what i'm sayin' is..i'm the only one person that do everything just to get his attention and never realised that he actually giving  signals of rejection! i didn't realised it, or maybe i just cut the fact off and let my eyes keep blind to the signal..


after thousands of flashback memories..it's me who gone too far and too hard on him. IT'S ME. 

It's my fault. 

Firstly,i met him at the court tennis. I asked him to play with me..I asked his name. I searched him on twitter,facebook and more. I cracked the conversation first..I asked his number at first,not him. And it's me asking him out at first. see? It's a one-sided love.

I give it all but he give nothing because at the first met lagi he actually giving me a signal of rejection but i didn't retrieve that signal. So, it wasn't his fault to ditch me and distant himself from me. Sebab it's me yang *over*..

I tried so hard sebab I rasa tak salah mencuba . I GIVE MYSELF A TRY. and I tired now. I rasa I boleh  buat dia suka I..tapi I silap. Love comes naturally and I guess his love is not belong to me. Sad,isn't it?

I dah cuba be the best for him dengan harapan he could see me and fall for me. Malangnya it didn't happened. A week ago, aku memang rasa nak mengalah but my heart say NO. So I still after solat, I doa supaya hati dia jadi milik aku. But today..aku rasa,what I've done is enough already. It reached the limit already and I should stop hunting for his love and move on. 

Do I regret? Not a little,because I give myself a shot. 

So,here I just want to ask something that I might not able to do : 

Someone that he picked and earn his heart his love,please and please do me a favor..

- please take a good care on him for me. 
- please do love him hard and be loyal to him for me.

He is a good and nice person..he deserves better. Bytheway..thanks for being there and be my friend. THANKS ADI..

with that, this is the end. The end of my one-sided love story. NO MORE ADI,NO MORE LOVE.

Hoping that i will stop thinking about you and dream about you to be mine one day. I'm done.

Bye.