Translate

Saturday, November 9, 2013

why care when already had one..LIFE.

I trying myself, be focus on my books but I can't. Feeling to write extremely inside me now so I choose to write. It's been long time I didn't write and I didn't blog. But now,JUST NOW ( in the morning to be exact) I blog.

why ? Because I'm super excited on some cool stuffs that offered me a very tempting products with a very good price!! Masya'Allah.. I was like * crazy-over* it.

Then I've updated my status on my FB (kalau aku kaya)..Yeahhh!.. if only I'm a rich person. I would simpy  buy those products without even thinking how much it would cost me.

Sebab.. I have more than enough money to own it. lol...

have you ever feel like giving someone like your dear friends a random gifts? I'm kind of feeling like giving all my dear friends a gift. sebab I wanna appreciate them. Sometimes I couldn't make time for them sebab I'm too busy dealing with my life. Walaupun kekadang I don't even know what kind of busy that I've been involved with.

And sometimes , I have no ideas is it me or memang I've no close friends? ( like having  a bff or watsoever people called it)

My holidays..I've spent it all (most of the times) with my family and being in my lovely house.

I'm just a normal girl.. I'm nobody. I'm not a heiress of a big company daughter or a princess. I do envy most of my kenalan when they do posts pictures of them going abroad, having their holidays. BUT I ( instantly reminds myself , that I shouldn't comparing myself with others.


we didn't even have a clue what kind of problems they're having and the real situation laid behing all those smiles and pretty pictures.

so, please YUN please. help yourself to stop comparing . Yeahhh it's good to dream about a better life. But do remember, there's a reason why we've been chosen to live a life like this ( at this moment) try to look at the +ve side. Would you ever be like how you be now if you're totally a different person today?


Imagine : how you gonna be like if you were born (RICH) ?

Would you be the exactly the same (AYUNI) like now?

Don't you be cocky? will you respect others? will you value your cash? will you help the poor people? will you try to feel their pain?
WILL YOU???


so, do appreciate on what you've today. you can lose it in a second.

LOVE your LIFE and make every seconds in your life counts.

TIME is a thing that wouldn't come back. Once you lose it, that's THE END.

dear friends of mine..

We all know the exactly our birth date... but we have no ideas when..where..and how we gonna TIMED OUT.

so, LET'S fix ourselves.

BE A BETTER PERSON NOW! A BETTER PERSON FOR YOUR DEEN..YOUR FAMILY AND YOUR NATION.

DON'T BE SHAME TO DO (TAUBAT) TO CLEAR UP ALL YOUR SINS..

Allah itu Maha Pemaaf. Pohonlah kemaafan dengan sekeping hati yang kudus ikhlas,letakkanlah sepenuh pengharapanmu kepadaNya.. Kerana DIA la satu satunya tempat untuk kita bergantung harap.


Friday, November 8, 2013

KALAU AKU KAYA.......

hi and morning peopel!!!

ya Allah!! pagi aku hari ni rasa macam nak scream out loud sangat sangat! ini semua gara one link nih.. ngokrang tau tak, dia puya offer tersangatlah dahsyat!! sumpah rasa nak boraong semua weyh! sumpah tak tipu...

aku ni lah pantang kalau tgk barang pepeliks nih..mula lah nafsu nak memiliki dan membeli naik menggila. tapikan daya... faktor kewangan sekali lagi membantutkan harapan aku. CISS!!

kalau lah aku kaya...


akan ku boraong ini barang habis-habisan..
aku sangatlah tergoda tgk barang home-living dia.. lepastu p usha plak barang eletronics dia..MasyaALLAH... kagumnya hati ini ya tuhan..

sampaikan terdetik kat dalam hati, aku nak reward diri aku dengan all this things and i wanna buy this appliances for my mum.. the steamer,,portable steamer, so tak yah nak bawa iron besar gedabak tuh kalau ada training or game kann? ye dokk?


lepastu, bagi sesapa yg gila minum jus yg suka blend blend tuh kan.. u guys can simply buat your own jus then angkut sekali the bottle bawak pi jenjalan sesama uguys.. tak pun bawa lah p training hah.. senang gila aku cakap kau jemah.. time-saver sgt this product
mana tak jatuh hati jatuh cinta?
lagi lagi bila tgk harga yang amat amat lah murah.. weyhhh mana nak dapat weyhh rm200 jadi rm53?
you tell me, mana nak DAPAT??!!


DAHLAH ADA IRON PORTABLE! kecik molep je iron tuh.. nak bw sumbat masuk dalam tas tangan pun muat tau..

lepastu kan, the steamer osemm juga.. sebab apa? sebab dia guna kuasa battery je tau
so if uh-guys p masuk hutan sekali pung..jgn takutlah.. uguys puya baju tudung semua tetap bergosok rapi.. this kind products sangatlah menjadi pujaan hati ku..

dari stock barang home-living..ke electronis..ke health and beauty..lepastu ke fashion..baby and kids and travels.. semua pun hado weyh.. Ya ampunnn..


kalau nak ceritakan..mmg la sampai ke esok tak habis.. aku nak sangat beli nih..masalahnya.. semua payment kene bayar thru paypal and online banking.. aku puya maybank2u boleh lah plak lupa passwordnya.. almaklumlah..sejak buat..mana pernahnya aku buka.. yelah..selalu beli online, aku bayar kut banking biasa je..mmg lah online banking tuh mudah tapi aku rasa payah since banyak hah nak kene isi form.. aku jd naik meyampah. sekarang aku tgh memburu sesiapa yg ada cimb clicks or maybank2u..yelah..aku nak sangat2 dah beli blender yg osem posem nih.. uguys bayang ehh.. korag p kedai, beli buah.. masuk dalam keta, bubuh dalam botol dia tuh..then tekan the suis on the botol, direct terus dapat fresh jus weyh.. it is portable. no need to use plug punn.. gune battery je..kalau bettry habism poie jelah singgah kedai sat.. beli battry baru. tak susah kan?


so, for me.. this so practical and so osemmm!



cekidout this link :

http://www.gdeal.com.my/72-off-quality-shake-n-take-mini-blender-for-rm57-instead-of-rm200.html


aku nak printscreen kasi uguys tgk.. malangnya..apa ntah yg masalah dgn lappy aku nih.. duk la tekan tekan "prt sc" tuh..  tak boleh juga nak print screen.. sejak2 aku format lappy aku nih.. dia puya functioning tuh hampeh sikek.. regret jugalah aku sebab p format.. yelah..now tinggal software basic je.. kalau tak dulu penuh dgn software yg besh-besh.. alahai... kenapa lah abg basha dah grad.. kalau tak, boleh hantar this lappy kat abg basha.. sobs sobs


oklah..itu je nak cakap. aku tetiba jd mood on nak blogging today sebab rasa eksaited yg amat sgt.. selalu aku malas malas jugalah nak bloging nih. dahla aku sebenarnya kene study.. tapi dari tadi duk hadap lappy.. bukunya asyiklah duk tolak tepi je.. ishh ishhh,teruk lah mek yuni nih..


ehh ehh, aku ada 3 papers tau tak jawab lagi test 1 nih.. doakan aku eh? terima kasih atas segala jasa baik uguys semua.

buka buka link tuh.. jamu jamu lah mata tuh sikek yee.. hihi.. babai uguyss

YUN  :)