Translate

Sunday, December 8, 2013

Imma happy lady uoolls!

hallu hallu hallu people !!


assalamualaikum and happy sunday! yeay!


imma happy lady and im so rockin happy since lately banyak sungguh kejutan and good news happened to me.


so, lets begin to spill out all the storyyyy..hihihi

a friday blessed, the JPA result has come out and i one of the selected people yang dapat that scholar. im so happy and rasa bersyukur sesangat.. Ya Allah, its like a dream come true hoiiihhh..

mana taknya, i've been triyin to get this scholar since matric lagi..akhirnya all the efforts are pay off. Syukur ya Allah. terima kasih sesangat atas limpah nikmat yang kau kurniakan pada diri hamba.


and then kejutan keep comin! semalam, sabtu kak syira called me. she actually invited me to participate in one of the REMAJA photoshoot for the valentine day puya.. so i was like.. whoaaa really ?


dengan ada retis lagi uolls... NOAMAD and IAMNEETA maii.. well, to be honest..aku sebenarnya tak kenal pun dua orang retis nih. tahu sekadar nama lah.. tatau plak their faces macam mana kann.. so, ditakdirkan semalam kami be together in one roof okayh,same hall. takin pictures sama2.. lalalalala...



waktu time shootin gambar tuh.. semua org like kena pakai tema pink tau.. and aku plak dah memang xsuka pink.. di suruhnya pakai pink? walaowehh.. memang kelam kelibut jugalah cari baju hah.. mujur lah ada heroin, my dear rumet si emy pinjamkan baju dia. lalala, thanks emy. hehe

so den pun pakailah baju pink dia tuh.. and i go there, the shootin place with naked face. wearing no make-ups. and when i was there, lookin at the others.. semua muka, perghh! tebalnyaaa makeupp mak jemahhh hoiii, kalah kakton hah!

i was like, malu jugalah.. kalau tau den calit juga lah mascara ke hape ke kannn. ishh, itulah.. sempoi kononnya. puiiih.

so the part of joy for that night wasnt stop there okayhh.. we the rest of peiple takin photos in group of 4-5.. tetiba aku hanya berdua je.. dgn kakmi. kami kene amik gmbr berdua je tau. so retis sgt hoooi.

kami dua orang nih lah suka bergambar, mmg silap besaq lah suh kami pose sekali. muahaha (evil laugh)

so, bila smpai je our turn.. we pose like a celeb lah kan.. like owes lah jemahh2 semua, macam xbiasa bajet retis.. kekeke..

lepastu, dah habis siap semua... time weolls nak blah, tetiba kene panggil balik. the fotografer nak shoot gmbar kami dua org lagi.. (tak puas lettew) kihkihkih..

so i was like, okayh then.. lets do it. just simply pose .. tapi kami disuruh buat pose acah2 gaduh rebut boyfiee gitu. wakaka.. mende simple seyhh. buat sajalah..


so, malam tuh juga.. i was been told by kak syira yang dia dah pun masukkan nama aku as one of the contestant in REMAJA GOT TALENT.. muahaha..


memula aku like, oklah.. layankan jelah.. so pagi tadi, nasib lah tak terbabas tidur kannn.. aku pun p lah bersiap ke dewan dtii utk that contest. sudahlah xbuat any preparations punn. mmg berani mati gilaaaa. sebab aku ingat it is just a small event. tapi rupanya2... the juries is NOMAD, IAMNEETA and ada lagi satu tuhh, i tatau lah nama apaaa.. maap maap. hehe


semua peserta hebat2 weyhh.. siap nyanyii iring musik bagai.. joget korea pun hadooo kau tau tak? sampai turn aku.. aku just mengacara and berlakon. at first aku rasa xyakin woooo nak buat all thiss crazy things.. ye la semua like hebat2 sungguh.. aku plak, juat mengacara and berlakon. alahaiii..  aku was super takut my persembahan become a dull one. BUT, i was wrong. totally wrong.. hahaha.. the actin part was osemm ever. nomad and neeta join me together.. so the jalan cerita of my idea sebelum naik pentas tuh totally lari kelaut.. so apa yg para crowds is totally random and spontan laaa... and aku really being myself on the pentas. imma happy lady..


lalalala...   aku tak tunggu sampai the majlis habis since i had a date with falah, my dear rumet kann. 6 dis lepas.. b'day dia.. so she really want to celebrate the day with the people she loves most. i'm so glad that i'm one of them. touched. thanks my babybooo falahiah, me love you. :)..


so after sesi bergelak gumbira di falah's private partyyy ... dorang decided nak p tgk wayang.. so aku and kakmi.. geraklah sekali.. but we arrived, KAMI TAK JADI TENGOK WAYANG SEBAB SALES BANYAK GILAAAAAAAAAA!!!!!!!!



aku macam kena rasuk tengok all the sales and diskaun. ya ampunnn.. i just get myself a new parfum..2 eyeshadows and a shirts. the shirts part.. sumpah best gila..


JUST SIMPLY BUY 1, YOU GET 2 FREE!!!!!!!!


*pengsan*



bajet2 je nak kawal nafsu takmoo beli bagai.. tapi once tengok je the sales and the price of that shirts.. hahaha.. mmg silaplah kalau ini budak yang namanya AYUNI tuhh beli.. mesti mau beli, MESTI! 


EHHhhhh, lupa.. did i told you yang AKU MENANG THE (REMAJA GOT TALENT) CONTEST TUH?? 


jyeahhhh people, i won. yesss AYUNI (aka YUNN CANTIK ) MENANG . 


1ST PLACE OKAYHHH.. 

not 2 or not 3.. but THE 1ST ONE okayhhhhh. 




muahaha.. i just love my day.. and i do love the pengalaman yang i dapat. nobody can be ME. because there's only one 

NUR AYUNI ATHIRAH BINTI ABDUL RASHID 

in this world.



thanks all, much love.. YUNN :)


nah.. silalah jamu mata people... kihkihkih






Sunday, December 1, 2013

HALF-ACCOMPLISHED!

hai hai my dears!

apa khabor hooii..lama kan x beborak kat ruangan maya ini. nak buek lagu mana... busy sokmo aihh.

so, today is 1 december people. dah hampir pun dengan final exam untuk this sem. sem 3. walaowehhh.. sekejapnya lahai time flies.. masha'allah.

ok la ok la.. apa motip ek tulis ini petang? well... im just simply scrolling my blog up and down .. then i saw " target to do in this sem"

bila den review balik all.. ada lah yang dah berjaya di capai.. tapi masih ada juga lagi yang dalam progress. huhuhu...


nak tau tak apa je yang dah tercapai and apa yang tak?


1. part academic and sports : hurmmmm.... kennot say yet.

sekarang baru nak on track balik study (doa doa sempat lah ek) and mulai esok baru nak mula official training untuk ke HK (HONGKONG)lalalalala....

2. simple in outfits.. well, im good t it. hehe

3. buang baju and kasut yang berlebihan { kurang berjaya, makin bertambah adalahhhh}
hehe

4. biasiswa sukan .... well, im one the holder of biasiswa sukannn yawww!

5. beli hardisk = done

6. format lappy = done

7. berat bawah 50kg. muahaha,, still stucked in 52-53.. haiyaaaa

8. kereta ? hurmmmmmmmmmm NOT YET

9. vacation = not yetttt

10. debts = done :) muahaha..


itu jelah nak saya beritahu pada kalian semua.. wakaka

Andai hatiku bersuara...

Sayangku...

maafkan diri ini jika apa yang bakal aku luahkan bakal mengguris jiwa mu.

aku mencintaimu.. tapi aku juga keliru. aku keliru dengan perasaan ku sendiri. bukanlah aku tidak yakin akan ketulusan cintamu.. cuma aku, tidak pasti akan hati ku sendiri.

kau, kau telah memberikan yang terbaik untuk diri ini tapi..

kala ini, aku menyayangi mu tetapi aku juga menyayangi dirinya. bukanlah aku tidak cuba untuk menghapuskan perasaan yang kian bertapak kukuh dalam hati ini buat dirinya.. tapi aku tidak mampu..

aku kecewa, aku kecewa dengan diri aku sendiri.

bukan kemahuan diri ini untuk menduakan kasih sayang..


sayang..

cinta masa silammu kini seolah-olah cuba untuk merebutmu kembali.

sungguh aku risau, risau akan kehilangan mu.... tetapi, aku juga berasa simpati terhadap diri itu yang meraih perhatian kasih sayang darimu.

tidaklah aku menyatakan kerelaan untuk berkongsi kasih apatah lagi berkorban kasih. cuma...

jika engkau mampu merubah dirinya menjadi seorang insan yang lebih baik..ada baiknya untuk aku berundur.