Translate

Saturday, August 17, 2013

.....bahagia....

hi peeps! hihi

assalamualaikum uolls akhirnya we meet again. today is sunday..lewat 3 days nak nge-update pasal hal interbiu tempohari.

Well well well, the interbiu was fine. hehe.. memula sampai kat bangunan kpt tuh, agak dupdapdupdap jugalah hati aku ni, since papa xmo teman aku p naik aras dua tempat interbiu tuh sekali. dengan semangat yg ada, aku poielah sensorang,loner gile sebab kengkawan sume xdop lagi..demo2 nih xsampai lagi putrajaya on that moment. so,aku berlagak tenang and terus bertukar jadi professional habis,gaya jalan diatur kemas..muka dimaniskan dengan senyuman lalu kaki dihayun pergi stret ke kaunter pertanyaan. dah tatau tempat yg dituju betul ke idokk terpaksalah taya..kang sesat plak dah..so, syukur lah aku tiba ditempat yg betul. so aku pun naiklah ke aras dua.. dah smpai aras dua aku nmpak dua buah pintu, aku cuba lah tolak pintu since dia suh tolak kan kalau nak masuk tapi xboleh.. otomatik kunci gituu..hah sudah, guane ntah aku nak masuk.. aku try2 lah cari wajah2 atlet yg kemungkinan aku kenal tapi malangnya yg keluar dari pintu semuanya cine2 belaka..so mulut aku mcm terkunci rapat nak p bertanya walhal sebelum ni aku ok je.. masa tuh je rasanya aku agak berat mulut kot. ntahlah..emo lebih..wakaka.. mana taknya, aku cuaklah nak kene p interbiu lepastu  ada date bajetnya dengan rasul right after lepas the interbiu session tuh.

so, after waiting for them to arrived.. aku puyalah sopan duk tunggu dorang semua kat lobi..setiap detik yg berlalu rasa lama gilaa. dahla ada sorang pakcik nih asyiklah dok ajak borak2....habis dia interbiu aku..ehh ehh pakcik nih, over tau? haha

 akhirnya dorang pun mailah..eksaitednya aku time tuh..iyelahh,dah x loner lagi dah.. so we just settling our docs before gerak sesama naik aras dua ke tempat interbiu tuh..masuk2 je area menunggu kene panggil interbiu tuh. aku jadi kaget.. mana taknya, i saw rasul..terkejut den.. he's wearing blue just like me. hoho..bebudak lain yg dah tau pasal aku dgn rasul nih duk memember text bagai semua puyalah bahan..yaya siap kata,padanlah aku nampak baik je arini..ada cik abam rupanya..wakaka..well, to be truth, hati aku mmg bergetar gila bila tgk dia.. lagi2 bila tgk dia pakai sama kaler dgn aku.. mana taknya, dorang2 nih dah assume kami janji nak pakai sekaler plak. walhal xjanji pung hah.. terkebetulan je lah...



so,dipermudahkan jalan cerite..aku skip sikit eh yg tak penting tuh? takpe kan kann kann kann?? hehe

pendaftaran pun setel, me got no probs compare dgn the rest tapi aku malas nak story tang tu ahh..lenguh korang nk baca kang..aku ok je nak taip pepanjang kat sini..hehe(walhal aku ngelat xmo tulis panjang2)

dalam sepuluh minit xsampai aku tunggu, nama aku kene panggil..hah time tuh hanya tuhan jelah yg tahu perasaan aku cemana time tuh.. cuak xyah cakaplah...rasanya kalau toreh muka tuh xkeluar darah kut..kalau kluar pun..darah putih..ala ala mahsuri gituh kau..hikhikhik..


so, kami berlima pun masuklah ke dalam opis interbiu tu..two panel,5 of us..  five of us played diff sports. so,masing2 tak kenal lah masing2..so, panels soal lah sorang2.. gementar seyhh wa cakap lu.. mana taknya hebat2 belaka memember dalam opis tuh..level international dah..aku nih,sukma cikai je..pingat gangsa je.. the rest pingat gold kutt..aku je sesat sorg pingat gangsa..malu lerr plak.. alahai alahai..well,must be a reason whylahkan aku terchampaks dgn dorg.. mybe aku pun sama best kut dgn dorg?? Opps (positif positif) :)

pakcik2 panel tuh taye tak silap aku 3 soklan basis je..

1. perkenalkan diri kamu

- hah..tang ni aku bantai ahh kaw2 puya perkenalkan diri aku..siap dgn tangan2 lagi aku hayun kiri kanan atas bawah semua kau..(habit xleh buang,hand gestures bila cakap)

aku bitau nama. kos jurusan apa studi mana..core sukan apa dedulu semua habis aku kasi tau semua..pendek kata open up lah kau panel ni hah (untung uolls tau tahu my rahsia,weett weettt)

2. rancangan masa hadapan

- yg nih puya soklan pun best juga..aku cakaplah yang team baraccuda aku..team mendayung aku tuh bakal join in event MASUM..VARSITY BOAT RACE (VBR ) AND HOP (HEAD OF PUTRAJAYA ) dalam tahun nih..so this are the planning of games for this year after sukma..aku cakap mcmtulah kat panels dua org tuh..

lepastu dia ada taye juga, antara tennis dgn rowing mana satu yang lebih aku fokuskan? so to be truth aku mmg lah sayang gila dgn sukan tennis aku tuh tapi melihat pada situasi sekarang if aku nak p jauh..rowing lah sukan mampu memberi aku base utk pergi jauh tuh..compare to tennis sebab kat U aku tuh sukan tennis antara sukan yg paling kurang dapat spotlight..so,we have lack of games and events to join in selain dari ahli2 tennis ramai yg dh final year and sebenarnya dah habsi dah punn.. tunggu nak grad je dah bulan 10 nih..tahniahh u guys..tahniah adi juga. hehe

3. why u rasa kami patut bg u this scholar?

- yg nih,muka berubah habis,terus jadi mcm acah2 sedih gituhh.. apa ntah aku bebel..aku ingat2 lupa..takyah tau lah..malu plak. kuikuikui..rahsia ek yg nih? boleh dop? kalau xboleh nanti2 pm me okay?? lalalalalaa


so..dalam satu lebih2 cenggitu habislah sesi interbiu aku..so aku pun tunggu lah kengkawan lain smbil2 tunggu cik abam rasul habis interbiu juga. so both of us done.. dia pun mai lah dekat dgn aku..we had a small talk. dia kata nak p jumpe mmber kejap,and be ready nak keluar dgn dia. so, after aku dah siap and dia pun setel habis semua dgn hal dia..he texted me yg dia dah tggu kat bawah..so, bila aku mai dkt kete dia..he actually keluar and cecepat grab my bag (sijil bag) yang berat gedabak tuh and open the door for me..walaweyh sumpah rasa terpesona dgn dia.. weee weee... so kekok ahh sikit memula masuk tuh kan..since this is the first time we actually talked to each other like real talk.. sebab before this just tego tego mcm tuh je time kat sukma..pastu senyum2..dalam hp pun just borak ala kadar..ini mcm first keluar dgn dia cakap dgn dia...memula je okwerd sikek lepas few minutes together we manage to tune in..hehe..so, we actually had a talk lastnight yg aku nak poie tgk wayang cite conjuring tuh..so we went to alamanda tapi sayangnya that movie tak release lagi..tapi aku nak nak nak sangat sangat dan sangat tgk cite tuh..memula dia suh tgk jelah cite lain,but then aku buat muka (gedikkan,baru 1st time jumpe dh demand nak itu ini) and dia pun okay je..dia ajak p mines..tapi kali nih dia suh cek dulu conjuring tuh ada dah ke belum dgn sana..hehe,kene bebel sikit dgn dia..hoho,maaplah awopp..and the most malu part ever issss.......



KASUT FLAT AKU TUH YG PINK PINK BIRU COMEL TUH BOLEH PLAK TERCABUT TAPAK!!! waaaaaaaaaaaaa........................................................... sumpah rasa malu and nak nangis gila time tuh..dah lah first date..boleh plak dah buat spoil cenggitu..apadaaa..memalukan je..memula aku mcm nak berlagak kool tau, tapi dia mcm nmpak kerutan muka aku and terus prihatin taye what's wrong so nak tak nak terpaksalah aku bitau yg kasut hampeh aku nih tercabut tapak..hishhh..dia offer kasut sport dia yg besar gedabak tuh kat aku..apa jadah? saje je kan..so, dia suh sabar jap..nnti smpai mines terus p beli kasut.. nasiblah aku bawa banyak duit time tuh..yelah,kalau xbawa mana nak cekau duitnya? takkan nak suh dia bayarkan kut? kompem ahh lepastu dia xmo dh keluar dgn aku if aku buat cenggitu.

so,lepas duk belek2 kasut sume..kitorg naiklah dkt tmpat wyg tuh..hoping gile nak tgk conjuring..tapi sadly that muvie dh airing dah.. ada pun pukul 7pm karang.. mmg tak ahh kann. so after bincang2 sikek kami pun setuju p tgk cite percy jackson : sea of monster..best wuuu cite tuhh..oh yes..dia belanja..wakaka..padahal aku dh keluar duit dah nak bayar tapi utk aku sorg jelahkan..haha (kedekut gila aku ) almaklumlah aku dah lama xberciinta cintun kann so i dah biasa uolls bayar utk diri sendiri je hah..harap maklum lee..

dah siap tgk muvie tuh..dia ada taye, aku puas hati x? honestly aku cakaplah kat dia yg aku xpuas hati since aku nak tgk cite conjuring bukan cite nih.. aku pun mcm biasalah buat muka lagi.. frankly speakin.. dengan dia aku xrasa malu punn nak buat muka huduss aku tuh..wa rilek je tunjuk gigi kapak aku..siap boleh lawan kembang2 hidung siap semua.. im happy sebab aku free nak be myself.. tak rasa pun kene control cun apa semua.. totally me kutt..xdenye nak cover cover..aku pun pelik hah kenapa aku boleh serasi cenggitu dgn dia..

dia bukanlah kaki muvie mcm aku..dia kata dia lebih suka nak bawa aku p main gym sama2 dgn dia.. and aku pun ok je.. since aku kata sebenarnya aku teringin nak buat bungee jump dg boyfiee aku..nak buat semua extreme games..and dia pun mcm on je.. since dia taye katne nak buat bungee jumpe tuh..aku bitau lah area semua..dia senyum.. dia ada ajak aku p folo dia buat larian thrill kat dlm hutan laluan mountain bike kat putrajaya tapi aku tolak..mana taknya..dia ajak aku p lari..alahai alahai..aku mana suka lari..aku cakaplah aku nak buat wall climbing..dia kata mahal lah awopp nak sewa barang2 dia..hishh..benci betulllah..tapi its okay..aku xkesah pun sebenarnya..iyelah,aku pun still in mood raya and ramai jugalah tamu mai umah so aku xdapatlah nak keluar sangat..

malam tuh..dia ada taye..esok nak keluar x? aku pun taye lah..nak keluar p mana? dia cakap nak p tgk conjuring awak tuh lah,,kemain muncung xdpt tgk cite tuh..wakaka, mmg la aku nak sesangat tgk cite tuh tapi aku xsuh pun dia temankan aku nak pi tgk..tapi dia offer nak bawa and teman aku p tgk esok hari..aku mmg laju lah on nye..hehe

it's soo last minute tau.. ingat nak p tgk ioi je..tapi hari jumaat kan,laki kenelah kejar masa sikit nak solat jumaat so cek showtimes semua, we decided nak tgk cite tuh kat setia walk.. aku yg berpisat2 bru bangun tidur disuruhnya mandi and bersiap. melompat aku bangun p mandi semua.. hishh apalah..suka buat org terkejut tau..

mcmtula...we went there sipi2 je dah seating masuk dah utk cite tuh.. nasib sempat! pheww!!

thanks awopp sebab layan kerenah saya. hihi

and ouh yes..dia xkisah pun aku pakai baju kurung je keluar dgn dia..iyelah,kekadang aku nih buntu sikit nak pakai baju apa.. senang cite aku amik bj kurung or jubah je..sempoi aku rasa.. selesa pun selesa.. bagi aku lah.. pendek kata, dgn dia aku bebas tunjukkan diri aku yg sebenar.  iyelah..dia kenal aku time aku tgh hitam legam kat sukma tuh hah..



and sebenarnya banyak lagi hal yg berlaku and aku nak sharekan tapi aku pun nnaik mengantuklah plak menaip..agak2 korang pun dh boleh agak kut apa perasaan aku sekarang.. at this moment pada masa ini...yes aku bahagia..aku happy kerna adanya dia.

ouh ye, semalam adi mai raya umah. ( itupun ada cerita disebalik why dia mai raya umah )

nak tau nak tau ??? nanti nanti lah kalau aku rasa rajin nak story, aku atory ek? muehehe...




                                                                   Rasul *tamtam*