Translate

Friday, February 28, 2014

Kalau cakap,semua boleh

Manusia,senang bercakap. Saran itu ini. Mudah memang mudah. Si tuan badan nak melaksana tuh,kemain payah.

Kalau betul nak bantu,bantu betul betul. Bila org bitau tips..cara cara semua,bisinglah apalah.

Nak belajar bahasa,mudah. Asas dua,perbanyakkan menggunakan bahasa dalam daily life. Malu?

Ahh,persetankan malu. Malu dalam belajar,bodoh.

Dah pandai nanti,hilanglah malu tuh. Dari kau duk hold tak do something about it,sampai ke tua la kau malu.

Adik maneh.. Langgar jelah kalau nak cakap bi tuh. Grammar is the last part. Faham?

Aku tahu lah aku belajar.

Kau nak guna bi tuh vocabs kena banyak,baru boleh cakap. Grammar tuh org tak pandg sgt pun bila cakap..ada faham? Bila on paper,barulah kena pulun. Haihhh..

Payah cakap kalau pemikiran org lain2 nih. 

Fun tak fun. Yes aku tak fun. Sebab papa tak ajar tgk program tv apa semua yg xdatang benefits.

MLM apa semua tuh memang aku tak tengok. Maaplah.. Kau hambiklah fun tuh sensorang.

Aku nak pandai. I wannabe someone with brain and skills.

Entahlah..

Lain orang,lain pandangan.

Saturday, February 22, 2014

The B-day

Ringkas.tepat dan padat.
Tengok siapa ingat dan siapa tidak.
Kalau dulu beriya aku uar uarkan. Kini,diam. Lihat dan perhati.

Thursday, February 20, 2014

Halus tapi sinis

Halus tapi sinis. Mulanya aku tak mengerti apa yang adi maksudkan pada aku ketika dulu.

Ujarnya.. Dalam lembut aku berbicara ada pedihnya, tajam merobek kalbu.

Kini aku sedar. Aku kadangkala tak pernah merancang akan kata kata itu. Aku cuma menzahirkan apa yang aku rasa songsang di mata aku. Ya aku akui diri ini ,jasad ini juga punya pincangnya yang sendiri. 
Sarkastik.
Sarkastik tidak bermakna kau perlu bertutur kasar. Dalam nada lembut dan sopan juga bisa jadi sarkastik jika apa yg di ucap kena pada tempat dan waktu.

Aku bisa terima teguran kerna aku tahu diri ini masih kurangnya ilmu. Namun teguran itu biarlah berhemah bukan herdikan semata yang mampu membina rasa benci di jiwa.

Mungkin usia aku muda tapi ya. Gaya pemikiran aku kadangkala tidak seiring usia. Aku gemar berfikir. Masa kecilku dipenuhi dengan buku ilmiah dan fakta. Aku terdidik dari itu. Secara luarannya mungkin kau lihat aku orangnya sempoi ringkas atau apa adanya. Tidak kau ketahui betapa kompleks cara aku berfikir sebenarnya.

Betapa aku punya perbualan dengan diri sendiri itu lebih acap berbanding dgn insan di luar.

Aku bukanlah orang yang gemar akan masalah dan aku yakin semua juga begitu. Sesuatu yang mudah biarlah terus menjadi mudah. Yang berat pula cuba bersama utk dipermudahkan.

Mungkin ada yg lebih gemar diam dan perhati. Tapi itu bukan aku.

Aku diam dan aku perhati tapi aku tidak akan terus diam. Aku punya suara. Lantang.

Sejak kecil diri ini di didik utk tidak gentar melontar suara di khalayak ramai. Sejak kecil aku di beri pendedahan akan perlunya bersuara. Jika tidak,kau akan ditindas.

Yang di atas akan tetap di atas tersenyum gembira atas kegerunan kita.

Friday, February 14, 2014

Niaga niaga

Nampaknya.. Ada sokongan dari pihak pihak terdekat. Sepupu gua dr mesir pun tgh kalut nk jadi supplier aku tlg juai juai. Acah main juai juai pun hado. Hahaha.  Jubah handsocks bedak arab and perfume. Hurmmm. Gue nak kene tgk pasaran how. Pk branding pk promotion tools. Banyak nih hoiii nak kene buek. Nak pakai ig aku ke pakai ig lain? Kan kalut kang nak balas all the texts yg masuk. Itu tak kene pk nak sumbat akaun mana bahagi profits how. Dulu aku niaga aku niaga sorg2. Senang. Modal sendiri untung sendiri. Ciput pun ciput la janji mengalir je masuk. Bila ada partnership nih. Kene duduk bw bincg sikek lah. Takkan nak kaut sorg. Hamboihhh.
Wa suke juai online2 nih cume wa xsuka tang shipping tuh. Kompemmm aaa letih joih nak tulis surat kat pos laju forms tuh pastu nak p ngantornya lagi. Adeeh. Tapi kalau dh minat. Wattodo. Hadap sajalah... Itu pk kemudian. Aku aritu ada simpan nama brader nak buek tagging branding nih. Ada duk celah mana ek? Alahai alahai....

Wa suka idea buek bisnes tudung mesir and tudung dgn syima tuh. Wa pun ada pk nak buat tudung tiedye. Agak agak mana eh nak cari pewarna baju? Hehe.. Kita kasi testing dulu lah. Kalau jalan kita proceed. Mihmihmih.

Pastu wa ingat wa nak juai selimut baby yg wa sendiri cari materials dia. Ada dah duk dalam kepala nak cr mana.

Tggu cr tailor ja. Setel. Haha
Sebelum apa apa pun. Tggu duit in dulu. Br bisa cerita panjang. Now sengkek gila. Nafsu aku nak membeli online pun terpaksa di kunci. Alahaiii

Duiiit duiiit,dimana kauuu.

(kan best kalau daun tuh duit)monolog dalaman sambil  kuis kuis daun kering gugur tepi taman...

Thursday, February 13, 2014

V day

Thanks for everything you gave me.

You have no ideas how I love to see you stare at me. The way you glance and looking deep thru my eyes.
Your eyes your charms will never fail to make me smile inside. How I love to see all that. If I own a gopro camera I would probably captured every single motion of you. Of us. Because it's precious.

Having you beside makes me feel secured. Thanks for the love you give me.
To be loved and be loved is awesome.

Blind is love. Love is blind as said from unknown old folks.
But for me..
Love is acceptance. Acceptance of how you tolerate with her and in tune with her ways. To know every single lackness she had. The strength she got and how sick annoying manja gedik and drama queen she can be but the end of the day,
You are still there. Waiting for her with a smile that full with warmth of love.

If I have a power to change my past. I will never change it even an inch. A little twist peach of my life scenes absolutely will give an impact to my future. Perhaps I will never meet you now. Or even worse I probably not here laying down on my bed with burned skintone typing this not so  short cheesy essay and be what I am now.

I sang  and I meant it.

If the jodoh are not with us. Never put a blame on you.
The moment we had created were beyond  awesome.

We can be a good planner but  upthere can be  way better incredible planner for us.

Yes to fall in love is easy but to stay in it is everything. When I do love, I do it by all of my heart.


Wednesday, February 12, 2014

Beratnya!!!!!!!

Demmm aaa! 14 days of training camp gimme nada!
Berat makin pommpommpommm naik adele..
Bukannya makin turun!
Adehhh. Kemain jauh lagi gap dia
Dari 51kg ke 58kg hoii. Walhal kelmarin weighing 56 ja. Saka apa dol ada duk tumpang dalam badan nih.

Whoaaa whoaaaa. (nangesss)

Howlah howlah nak kuyus balik nih.

Ade yg start diet ekstremmm nih kang. Jangan sampai jangan sampai

Self-esteem rasa jatuh.
Dengan hitam berkilat gemuk perut tak rata kurang tinggi lagi

What a package wehh i've got!

Doa doa.. Doa yun kurus perut rata!

Ayuh kita set goal kurus mehhh!

Gantung!

Hurmm hurmmm. Malam people.

Esok last training camp yeay! Esok ada 2k yeay!
Tinggal few days before my birthday yeay!

Agak agak kalau minta kahwin awaiii as hadiah besday ken aaa?

Kahwin gantung pun hokayh. Ala ala... Plisssss aaa say ken .

Sunday, February 9, 2014

Random talks

Osemm juga ehh ada blogger on the go nih. Everytime rasa nak tulis pape je. Terus capai hp,tulis.
Bosannya.
Penat.
Bila lah nak tamat semua nih.
Ini hari aku nak lepaskan semua kelelahan aku.
Ye aku penat. Aku letih. Badan aku sakit badan penat. Mata aku pedih. Jiwa aku terganggu.
Jiwa letih. Emosi berkelodak.
Rutin yang sama. Hari bertukar hari. Masa bersilih ganti tapi aku masih disini melakukan hal yang sama. Betapa aku ingin keluar daru kepompong ini. Allah!
Mata kian kabur. Terasa nikmat mata semakin lama semakin ditarik semula dariMu. Aku kejam terhadap tubuj badan ku sendiri. Terasa bersalah menternak lemak dengan jaya. Menyeksa badan dengan lemak lemak yang berlebihan. Aku cuba. Aku cuba untuk membuang semua. Tapi tak aku nafikan. Aku kadangkala hampir berputus asa. Aku cuma insan biasa. Tiada apa istimewa tapi puya selautan kelemahan . Apakah kau bisa menerima aku apa adanya?
Jika kau inginkan wanita lembut sopan dan ayu,itu bukan aku. Jika kau ingin wanita tinggi lampai bak model. Itu juga bukan aku.
Hurmmm. Jauhnya lari topik.
Apalah mengarut bercelaru sangat fikiran aku. Adeihhh
Kbai

Adeiiiih

Hallu hallu people!  Pekabo?
Eden disini alhamdullilah sihat. Eden nih sebonarnya saja je nak testing blogging thru my new apps(blogger apps on the go ) katenyerrr. Nak tengoklah berapa padu dia boleh p. Kekekeke.
Utk makluman semua eden skrg nih tgh kalut lah tunggang terbalik training menjemur diri jadi hitam legam hangus nampak gigi je putih haihhh. Jauh beza hoiiiii dgn dulu. Sobs sobs. Eden okay je training kali nih setakat ni since eden dh set mind nak mai training dengan rela hatinya. Cuma itulah. Eden dah put on some weight. Adeiiih nampak badan montel bebenor haihhh. Yang peliknya... Eden dh training dah. Berat still laa maintain. Apa sehhh? Menganggu gugat jiwa keimanan sungguh!!!
Rasa kecewa bertalu talu mai bila pepagi lepas siap mandi bagai p timbang perghhh! Tak turun. KECEWA BAK HANG!
Tataulah nak buek lagu mano lagi aihhh. Dengan duit mengalir bagai air terjun lagi. Dengan tak habis pk lagi bila la nak setel hal mansuh ptptn. Dengan masalah kulit legam how la nak masuk kelas lagi. Dengan jadual tatau acaneee. Dengan tak habis pk how la aku nak mengangkut barang2 yg sedabak dua dabak dari tdi ke tf. Allah! Apa nak jadi nih...
Dengan nak get rid some of my stuffs lagi. Target sem depan sem 4. Aku cuba utk minimal kan barang aku. Cuba elak beli barang yg tak perlu ( payahhhnya tang nih)
Aku dah pk baik puya plan nak get rid some of my barang juga kat umah bangi tuh. Bj lama lama lelawas lagi kalau simpan tak pakai pun tak guna kan? Baik bagi org walau hati rasa berat. Yelah brg kita syg lagi. Bukan xsyg. Adeiiih. Takpelah. Ikhlaskan hati.
Itulah jelah arini malam ni nak bebel. Lama weh tak bebel. Sonok juga lah berbelog thru hp. Rasa rileks sikek nak typing2 bagai. Acah acah type meaej gituh. Lajuuu jerrr.
Sudahlah... Sy doakan para pembaca sekalian berada dalam keadaan sihat wala'fiat.