Translate

Sunday, November 16, 2014

lihat tepi.

lately. i think alot. about random stuffs. melihat perlakuan manusia lain.
why peple do this why donts.

not intended to be jugdemental but i already did it.

people are barking about their branded items.

"hey look,hes using an ipong. he shud be a rich dude!"

"what a big house she had,kayanya diaa"

oh mai.. serius la?

having those with you make u a rich fag?

no people,NO!

GROW UP.

that ways of thinking it so no no for me.

am not  an anti brandes items. i wear some of those too. but because of the quality.

wear it doesnt make me feel like am a rich lady. like hell no. pftt

and and i was deeply sympathy towards those boyfie. am not saying im perfect enuf as a lady. im not but im learning to be.

cumanya. aku kurang gemar melihat para gadis yang indahnya dirupa cuma tapi dalaman. busuk.

tidaklah aku punya mukjizat melihat telus ke dasar hati apa yg mereka terdetik. tidak sama sekali.

dalaman yang aku khabarkan ialah,corak perangainya dirumah jauh beza benar dgn diluar.

jika aku seorang lelaki,yg melihatnya cuma pd luaran saja pasti aku juga bakal tertipu. manakan tidak,si wanita bersiap indah mewangi bak bidadari walhal dirumah dialah hantu. hantu pemalas.

btng penyapu bersandar empuk di dinding berkurun tidak di usik. tahunya cuma makan dan tidur. merasa belas jauh sekali.

retinya cuma berkalih kaki dan tempat tatkala teman lain mengerah keringat memstikan setiap inci rumh bersih dan kemas.

bicaramu pada si dia pungpang ibarat kau la wanita pilihan yang segala benda kau hebat.

duhai sang teruna pd si dia,aku simpati. simpati akan nasib kau kelak. hidupla kau dlm rumah ibarat hutan.

duhai wanita itu,apa ibu dan ayah mu tidk pernah mengajar ku erti KEMAS?

bukan sekadar kemas diri tapi kemasnya dr segala aspek.

puas sudah ku pujuki hati agar tidak bersungut. tpi aku masih belum bisa sepenuhnya ikhlas.

merasa diri diperguna. ibarat bibik. bukanlah aku mencemuh perkerjaannya si bibik. tidak.

tapi aku geram.

segala sampah yg dilakukan oleh para sampah terpaksa di bersihkan oleh aku.

penat letih.

Tuesday, November 4, 2014

gemok tembuns

been away for quite long.

do u miss me? haha

i miss to blog but i really really have no time

nak kejar silibus pun duk terhegeh hegeh lagi. apatah lagi nak berblogging

esaimen test semua kelaut. kejar jangan tak kejar sampai rasa nak terkicit hah!

and guess what?

ive gained weight! not so good news

pipi pun dh tembam. lengan peha perut semua pun nak amik part memasing nak tunjukkan diri  ciss sungguh!

wa rasa,wa dah workout juga la since dh off season starting lastweek. hurmmm

makan? agaklah xmenjaga. hoho

and i start to worry now.

aiseymen,whyla payah nau nak kuruih melidi mcm certain people tuh. makan apa pun,maintainn lidi je badan. solid gitu  aku,makan sikit je.. hurmm siaplah kau. gajah lah badan

banyak bende tak setel lagi aku nih. esaimen duk lambai2 dah. rumah pun dh dua hari xdan sapu. duk busy geofest kan. esok geopes lagi,tp yg national puya. takdelah harap tinggi man,tapi harap menang je. atleast menjadi saingan hebat pun dh okay.