Translate

Monday, January 13, 2014

To : Future ........

Hallu peeps!
Jiwa kacau. Berbolak balik. Hurmm. Kenapa? Sebabnya.. I’ve been stalking  many IG lately.. the reviews and the feedbacks are really haunted me in good ways I guess. Sumpah rasa jelly-jelly much tengok all the IG sellers.  The ways how they earn moneys thru the bisnes. Like WHOAA!
Sumpah triggered my nerves untuk join le club online bisnes weyhh. i’m so into beauty products lah to be honest. Kalau dress2 macam berminat juga tapi den nak kene cari tailor. My own tailor. Which my cuz ada je yg jadi tailor tap i have no ideas kalau i can count on her. Sebab dia agak “rajin” lah nak siapkan order. Own experience okayh.. hantar dah berbulan tapi lama gila nak dapat. Pheww,such a turn off lah..  shawls plak.. hurm I really need to find the suppliers. Kalau betul den nak jual shawls and all.. I want only good for my cust. Uptodate puya design. Tamo aa jual cecorak yg den sendiri pun segan nak pakai.. all materials and all designs  pick myself only. Promised! J
And back to beauty products plak.. memang tak dinafikan yang I memang suka gilerrr dengan produk-produk spa jenis alami nih. Like I want own it all for real weyh! Mula aaar rasa macam nak nyanyi lagu “kalau aku kaya” nih kan... akan ku borong semua tenyeh kat muka badan semua
Biar flawless gituh kau.. hahaha
If people out there tertanya why lah aku beriya nak mampus nak flawless bagai.. sebab boyfie ke?? Haha.. jawapannya memang a total NO lah weyh..
               
I WANT TO LOOK GOOD FEEL GOOD FOR MY OWN SASTIFACTIONS.
 Pompuan weyhh..pompuan. Memang normal aaa nak jadi lawa gegebus semua. Ce taye mana mana pompuan yg korang jumpa. Nak ke dorang like stuck in forever ugly form? Nak ker???  Kalau hado yg stock menjawab “ alhamdullilah saya bersyukur apa adanya”.. hang p kasi penampar sedas  dua kat muka dia.  Well hello dear,  dah kalau ada solutions for uguys nak jadi lawa..peluang depan mata.. kau nak tolak kenapa? Pheww... hambik jelah.. takde sapa yang rugi pung hah kalau kau jadi lawa noks. Kau juga yang rasa bahagia.. dah kalau ada orang dok sibuk mengata kat hang kalau hang lawa.. hang buat rilek rilek sudehh.. depa jeles lettew.. hang pi lah kat depa pomote pomote sikek produk apa kau pakai. Boleh juga lah earn money.. ye dop? Kekekeke.. serampang dua mata lah bro.. hidup ini mesti mau pandai.. kalau bodoh nak amik peluang, kau jugalah yang rugi. Hidup dalam dunia penuh dengan”kau-kau” “aku-aku” nih.. kau kena pandai cari ruang nak stand-out kalau tak. Selamnya lah kau kat dasar.. kelaut tenggelam terus tak timbul timbull hoiiih.

Fuhhh.. lama dah aku perati juai-juai online nih.. aku pun hado je juai krim muka aku sendiri..alhamdullilah setakat nih feedbacks from all cust semua +ve puya.. tak dop lagi lah yg –ve. Mihmihmih.. Cuma aku takdelah juai atas talian (online) aku juai cara kampong je.. saya nih kan org kampong jaa. Lalalala.. kira cust mai amik kat umah (cod) dengan aku pos lah kat cust yang duk jejauh tuhh.
Aku lama dah tak renew aku puya logo ala.. sticker produk tuh.. duk jauh..hurmmmm.. kalau aku nak proceed  juai juai atas talian nih i need a komitmen lah kan.. tapi aku tgk ramai je yg buat keje nih part time.. lalalala..
Sure I will need a super super INTERNET CONNECTIONS weyh..  iyelah nak reply all the request fromm all the possible cust as soon as possible. Muehehe (berangan)
Tapi sungguh lah wehh.. a quick reply menunjukkan kita sgt hargai our cust. Walaupun kdg2 ada juga ragam manuisa yang perghhh annoying gilaas tapi kene adapt lah kan no matter what. Asam garam bisnes bro.. perghh cakap like an expert dah seh.  Dah mmg dulu aku penah juai2 nih semua.. aku juai krimm.. aku juai aiskrim goring aku juai pudding roti.. puas lah aku duk mengedit poster...print semua.. p tepek2 kat tiang2 yg aku jumpe.. hahaha
Siap suh adik2 aku syorkan memember dorang lagi tauu! Malu? Haha. Not in my kamus life babeh. Buek apa nak segan malu bagai. Bukannya hang duk buat keje tak senonoh. Hang menjuai je.. mende halal kut. Nak malu buek apo. Percaya atau tak, dengan cara bisnes nih kan kau boleh interact dgn people well and improved your soft skills. The ways how you manage people, treat them and all. Dalam masa sama, kau akan latih diri jadi sabar melayan all those attitudes. Percaya ke tak? Tak percaya? P aaa try sendiri. Aku dah banyak kali dah buek mende nih,so im used to it. Kalau di ikutkan cita2 aku. Aku mmg nak have my own empire. My own line. Aku tak Nampak pun “me” as an enginner bila aku grad nnty. Well people once said, tak semestinya kau amik engineering kau kene keluar keje as an engineer. Pada aku, kalau kau suka mende2 cenggini, kau Nampak jalan dia. Proceed jelah. Manusia will never stop judging and talking fellas. So ignored kan saja mereka.  Jadikan kata kata mereka as your pemangkin nak terus berjaya in this life. Aku penat. Aku penat dengan drama. Kalau bisa, aku nak hidup aku jauh dari drama. A drama-free life.
Sebab kau tak kan kemana mana kalau kau hidup dengan drama. The drama will only get you be sick!  Stay away from the drama, insha’allah selamat hidup hangpa semua.
Jaga perlakuan, jaga kata-kata.. dalam pada enak bergurau jaga lidah. Jangan sampai kata kata kita tuh mengguris hati teman yang lain. Kita semua tak dilarang untuk bergurau canda, malahan di galakkan untuk bergurau tapi berpada-pada lah sayang. Gurauan itu pengikat kasih sayang, tapi gurauan berbisa mampu merobek sebuah ukhuwah. Ingat tuh ye.
pada siapa yang suka gurau kasar tuh, kalau boleh kurangkan..kurangkan lah.. ntah lah,kalau macam aku. Aku nih jenis cepat sentap agaknya.. so aku agak kurang gemar lah dgn jenis yang suka gurau kasar nih. sebab nanti aku simpan dalam hati. Maap lah ye. Nature act. Lol... kiranya nak gurau boleh tapi try to avoid gurau yg involved  physical features semua. Rude kut. Iyelah, kalau di fikir fikir balik, kau “bahan” orang based on their look, kau sedar tak kau sebenarnya mempertikaikan ciptaan DIA?
So hati hati lah dalam setiap langkah kita ye people. Aku nih bukan lah baik mana, bukan sesempurna mana. Sama je macam uguys semua. Dalam proses nak belajar be better, jadi lebih baik. Siapa yang tak mahu pemgakhiran dia dalam keadaan yang baik? Semua orang yg namanya islam itu impikan pengakhiran yang baik. Aku percaya itu. Tapi kita kenelah usaha. Usaha untuk kearah itu. Ini hidup asyiklah sibuk amik tahu hal orang. Dalam hati penuh dengan hatred bagai. Apa guna?
Insha’allah, target aku..aku nak jaga lidah. Kalau rasa aku tak perlu nak bahaskan something, aku akan diam. Sebab kalau apa yang aku bakal kata kan akan buat keadaan makin worse. Lebih baik diam.

Kan dah tak pasai lari topic. Topic nak citer pasai semangat aku nak start online bisnes. Tak pasai lah aku duk merapik hah bebel bagai kat sini. Maaplah.. terlaju plak typing sekarang.. in mood kut. Muahahaha..

Ok lah, aku rasa cukuplah saya sini saja aku bertinta.. lain masa nanti aku beborak lagi ye? Ouh yes.. blog aku nih bukanlah blog sepemes maghia Elena kerr hanis zalikha (keknis) kerr  semua. Just a plain blog yang menceritakan apa aku rasa. Bila aku menulis, aku seolah olah jujur pada diri aku sendiri. Aku luahkan apa yang aku pendam. Tapi ada jugalah yang aku simpan ketat ketat dalam hati. Almaklumlah.. tak semua bende kita kene cerita.. kekadang ada baiknya kita simpan sensorang simpan bawa masuk kubuq.  Tak semua orang baik bro. Kadang kadang orang yang kita Nampak baik, itulah yang paling kotor hudus gila hatinya. Bertalam talam mukanya. Appearences seriously don’t show their kindness. Sebab few people just hiding in the shell of  kindness to hide their evilness. So beware my dear darlings. Fake people are everywhere!
So don’t be one, don’t low yourself to just be one of them. Last but not least.. im sorry if ada my words hurts anyone feelings. Not meant to. Okay? Are we good? Yes we are! Hehehe

Almost maghrib now, i think i shud stop writing. Till we meet again.

Xoxo, YUN.