Translate

Sunday, February 9, 2014

Random talks

Osemm juga ehh ada blogger on the go nih. Everytime rasa nak tulis pape je. Terus capai hp,tulis.
Bosannya.
Penat.
Bila lah nak tamat semua nih.
Ini hari aku nak lepaskan semua kelelahan aku.
Ye aku penat. Aku letih. Badan aku sakit badan penat. Mata aku pedih. Jiwa aku terganggu.
Jiwa letih. Emosi berkelodak.
Rutin yang sama. Hari bertukar hari. Masa bersilih ganti tapi aku masih disini melakukan hal yang sama. Betapa aku ingin keluar daru kepompong ini. Allah!
Mata kian kabur. Terasa nikmat mata semakin lama semakin ditarik semula dariMu. Aku kejam terhadap tubuj badan ku sendiri. Terasa bersalah menternak lemak dengan jaya. Menyeksa badan dengan lemak lemak yang berlebihan. Aku cuba. Aku cuba untuk membuang semua. Tapi tak aku nafikan. Aku kadangkala hampir berputus asa. Aku cuma insan biasa. Tiada apa istimewa tapi puya selautan kelemahan . Apakah kau bisa menerima aku apa adanya?
Jika kau inginkan wanita lembut sopan dan ayu,itu bukan aku. Jika kau ingin wanita tinggi lampai bak model. Itu juga bukan aku.
Hurmmm. Jauhnya lari topik.
Apalah mengarut bercelaru sangat fikiran aku. Adeihhh
Kbai

Adeiiiih

Hallu hallu people!  Pekabo?
Eden disini alhamdullilah sihat. Eden nih sebonarnya saja je nak testing blogging thru my new apps(blogger apps on the go ) katenyerrr. Nak tengoklah berapa padu dia boleh p. Kekekeke.
Utk makluman semua eden skrg nih tgh kalut lah tunggang terbalik training menjemur diri jadi hitam legam hangus nampak gigi je putih haihhh. Jauh beza hoiiiii dgn dulu. Sobs sobs. Eden okay je training kali nih setakat ni since eden dh set mind nak mai training dengan rela hatinya. Cuma itulah. Eden dah put on some weight. Adeiiih nampak badan montel bebenor haihhh. Yang peliknya... Eden dh training dah. Berat still laa maintain. Apa sehhh? Menganggu gugat jiwa keimanan sungguh!!!
Rasa kecewa bertalu talu mai bila pepagi lepas siap mandi bagai p timbang perghhh! Tak turun. KECEWA BAK HANG!
Tataulah nak buek lagu mano lagi aihhh. Dengan duit mengalir bagai air terjun lagi. Dengan tak habis pk lagi bila la nak setel hal mansuh ptptn. Dengan masalah kulit legam how la nak masuk kelas lagi. Dengan jadual tatau acaneee. Dengan tak habis pk how la aku nak mengangkut barang2 yg sedabak dua dabak dari tdi ke tf. Allah! Apa nak jadi nih...
Dengan nak get rid some of my stuffs lagi. Target sem depan sem 4. Aku cuba utk minimal kan barang aku. Cuba elak beli barang yg tak perlu ( payahhhnya tang nih)
Aku dah pk baik puya plan nak get rid some of my barang juga kat umah bangi tuh. Bj lama lama lelawas lagi kalau simpan tak pakai pun tak guna kan? Baik bagi org walau hati rasa berat. Yelah brg kita syg lagi. Bukan xsyg. Adeiiih. Takpelah. Ikhlaskan hati.
Itulah jelah arini malam ni nak bebel. Lama weh tak bebel. Sonok juga lah berbelog thru hp. Rasa rileks sikek nak typing2 bagai. Acah acah type meaej gituh. Lajuuu jerrr.
Sudahlah... Sy doakan para pembaca sekalian berada dalam keadaan sihat wala'fiat.